Živy plot neopadavy popinavy

Ahojte, potrebujem poradiť spravnu rastilnu na zivy plot. Potrebovala by som nieco co pomerne rychlo rastie, najlepsie popinave, neopadave a hlavne rastie ako vinic a pod. cize len na plote. Mame malu zahradu a potrebujeme nieco co nezaberie vela miesta kedze uz mame urobenu vysadbu cca 0,5-1 m od plotu. Plus tie miesta plotu co potrebujeme zakryt su na mieste kde velmi fuka takze odpadavaju moznosti ako bambusove prekrytie, plachty a pod. Aktualne mame pavinic ale takto z jari dost neskoro rastu nove listy a teda nas vidi cela ulica kedze byvame kolmo na cestu. :-( Existuje vobec nejaka vhodna rastlina? Dakujem
Odpovedať
@evka1491 brectan, ale ten rastie celkom pomaly, zemolez ovijavy ale aj jazmin nahokvety by snad siel, cez zimu sice opadava ale velmi skoro na jar bohato kvitne, potom jazmin vzdyzeleny. A ja by som kludne nakombinovala vsetky, nech to je vesele :-)
Odpovedať
@evka1491 neskúšala si sieť? či aj tá ohne stĺpiky na plote
Odpovedať
@duzu siet je tiez o nicom. Cez riedku vidno, husta je ako plachta, slabsi stlpik to neustoji. A v kazdej hustote to vyzera hnusne
Odpovedať
@zita19 mne zatiaľ áno len u nás v údolí fúka len jedným smerom,tak je po vetre, kde je kolmo mám tuje už viac ako 20r.
Odpovedať
Siet som neskusala, nepacila sa mi, doteraz sme mali bambus a uz aj prerasteny pavinicom cize mal drzat pevne ale tieto posledne vichrice a silne vetry co boli od jesene doteraz to neprezil ani bambus ani pavinic :-( Posledne riesienie by bol betonovy plot ale tomu by som sa chcela vyhnut ak by to bolo mozne.
Odpovedať
Ja mam na casti pletivoveho plota loniceru henryi. Neopadava. Rastie celkom bujne. Pekne kvitne. Ked je moc velka zima, trochu skruti listy.
Odpovedať
@evka1491 Niektorí majú natiahnutú na plote takú zelenú plachtu,nepriesvitnú. Ale z rastlín je najlepší brečtan,dá sa prepletať do plota ale výsledok bude až po 3-4 rokoch ,no potom ked sa rozrastie je to paráda,prestane sa popínať na slnku a bude rásť ako krík a robiť plody pre drozdy.Môže sa nasadiť 2-3m od seba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?