Zabrana pod plot

Ahojte, Co dat pod plot aby neprepadavala zem k susedovi? Uroven nasho pozemku je vyssie ako u suseda - nema este dom postaveny a pozemok upratany. Zem prepadava pod betonovym plotom a neviem ako tomu zabranit. Mam napad dat po celej dlzke extra obrubniky, neviem ako to bude drzat, kedze obrubnik ma 1m, plotovy diel 2m + beton okolo stlpikov, tak asi len betonovat do zeme? Pride mi to velmi pracne Mate nejake rychlejsie riesenie?
Odpovedať
@pekny podhrabova doska?
Odpovedať
https://www.ploty.sk/betonove-podhrab...
Odpovedať
Pise ze pod betonovy plot. Neviem na aku vysku to potrebujes, sused to mal menej ako 25cm na vysku a tak naukladal DTcka zvnutra pozdlz celeho plota.
Odpovedať
Mali ste pod ten plot spravit zaklad alebo aspon jednu dosku zakopat, ked je to nejakych 10 - 20 cm... Uz teraz len odkopat a skusit to vyriesit podhrabovymi doskami, ale to vyriesi vyskovy rozdiel akurat tak 15 cm, nie viac
Odpovedať
@zita19 dosky su aj 30 cm
Odpovedať
@profistavbari ale podhrabovu dosku musis zakopat, nielen polozit na teren. Najlepsie aspon tretinu vysky
Odpovedať
@zita19 a obrubnik?
Odpovedať
z hora -dole posuva sa zem stale to len pribezne riesit lebo vsetko aj tak bude na ho.. a bude to valat
Odpovedať
@profistavbari ten má max 25 cm a potrebuje betón, do ktorého ho polozis
Odpovedať
@zita19 😂 v tom ma poucovat nemusis a sama pises ze tam maju priestor 20. Takze 30 podhrabova je postacujuca.
Odpovedať
@profistavbari @bigjamajko @zita19 @mmjoy99 @vrajmantak Vdaka za rady, pridavam aj foto pre istotu. Mna co napadlo je prave tie obrubniky alebo podhrabovky akurat som sa chcel vyhnut betonovaniu (ako sa robi pri obrubnikoch). Je to nadlho a neviem ako to bude brat sused kedze je to na hrane 🙂 Nakoniec som si kupil Geomrezu a ze na to dam tkanu geotextiliu. Skusim to odkopat a tu mrezu tam nejako zahnut v tvare L alebo U. Uvidim ako sa mi to podari. Napadlo mi ze tam netreba betonovat a mozno to pomoze aby to vypadavalo. Ine napady vitam .. alebo mozno aj ostatni s podobnym problemom 🙂
Odpovedať
Podla prilozenych fotiek by som to osobne riesil len klasickou mopovu foliou. Zda sa, ze tie vyskove rozdiely niesu az tak velke a je to jednoduche a lacne riesenie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?