Výška tieniacej siete na plot

Ahojte, máme 3D plot výška vložky je 173 cm. Tieniace siete sú k dispo. 170 a 180 cm. Ktorú zvoliť? 180 kvôli tomu, že sa vrch zalamuje na pletivo? Alebo sa to nerobí? Alebo bude lepšie 170cm?
Odpovedať
170, vsak ostavaju 3 cm, pletovo ma len orientacne 173 a siet tiez len orientacne 170. Vznikne t hore a dole medzera par cm, co vobec nikto riesit nebude.
Odpovedať
Rozumiem, aj keď si myslím, že tie údaje určite orientačné niesú.. poitna je, že niektorí zalamujú hore sieť pár cm cez vrch pletiva. To potrebujem vedieť, či to je nejaké zlepšenie uchytenia alebo tak len skrývajú nadbytočné cm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika354:

Rozumiem, aj keď si myslím, že tie údaje určite o…
@monika354 Dával som na 160 cm pletivo len 150 cm sieť. Plot je susedov, dohodli sme sa. Dolu zostala medzera. Ale k zemi sa určite nikto zohýnať nebude. Aj tak je pri tom plote kvetinový záhon... :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od monika354:

Rozumiem, aj keď si myslím, že tie údaje určite o…
Zvolil by som sieť 180 cm. Vrch sa dá ohnúť, pri 170 by to vytvorilo medzeru hore.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stavbyfranta:

Zvolil by som sieť 180 cm. Vrch sa dá ohnúť, pri …
@stavbyfranta 3 sm medzera vo vyske viac ako 170 cm ako moze vadit? Okrem toho ta siet je elesticka v obidvoch smeroch, par cm natiahnes aj horizontalne aj vertikalne. S "zakladanim" navrchu je len zbytocna robota a este to moze aj hnusne vyzerat, ak nie si dostatocne precizny
Odpovedať
Kúp 170. Doporučil by som, aj ostatným preštudovať návod na montáž tieniacej siete na plot. Málokedy to niekto montuje ako uvádza výrobca, potom sa to trhá, je to deformované, ale radiť bude každý. Sieť sa za žiadnych okolností neprehýba cez vrch. Kupuje sa vždy o niečo kratšia ako plot. Tá sieť má na vrchu a na spodku dierky. Cez ne sa to obšije cez plot po celej dĺžke, žiadne sťahovacie pásky kade tade, ani do stredu nie. Treba so sieťou dokúpiť aj taký zelený špagát, alebo iný vo farbe siete. Na začiatku a na konci je dobré sieť upevniť na tyčku. Predávajú také zelené do paradajok. Upevniť sieť na tú tyč tak ako zástavu po celej dĺžke aby sa pri natiahnutí nedeformovala a tú tyč upevniť k plotu. Bude to nielen dobre vyzerať, ale bude to aj trvanlivejšie.
Odpovedať
Isto tu 170. Čo by ste robili s tými zvyšnými cm? Ohýbali? Odstrihávali? Tie tri "chýbajúce" cm sú ozaj nič.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od hasterman:

Kúp 170. Doporučil by som, aj ostatným preštudova…
@hasterman presne, my sme prisivali 15 metrov siete, este sme boli susedovi na smiech, ze Ci vysivame cicmianske vzory. Nasa siet je este stale na plote, jeho uchytena paskami sa v zime porucala
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?