Tieniaca siet na plot

Ahojte, potrebujeme dať na pletivový plot tieniacu sieť a narazila som, že teraz majú v nonstopstavebninach 36% zľavu na ne. Vedeli by ste mi poradiť či sa táto oplatí? Nechcela by som kupovať o rok ďalšiu. https://www.nonstopstavebniny.sk/7299... A ešte jedna otázočka, máme plot vysoký 2metre, myslíte, že by to vyzeralo hlúpo kebyže dáme tieniacu plachtu kratšiu? Alebo je lepšie to dať na celú výšku plotu? Ďakujem za každú radu 🙂
Odpovedať
Vietor v oblasti montáže?
Odpovedať
@draik Nie je to vyslovene na otvorenom priestranstve. 3 metre od plotu je po celej dĺžke dom
Odpovedať
@cicaaurora odporucam siet od vemax group, mame ju na plote skoro 3 roky a vydrzala zatial dlhsie ako pletivo, to teraz po 5 rokoch musim vymienat... ak tam mate veterno, davajte si na to pozor.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak bude tieniaca plachta všade v rovnakej výške tak to nebude vyzerať hlúpo ani ked nebude po úplný horný okraj.
Odpovedať
@cicaaurora 3m sú dosť na to, aby Vám to spravilo plachtu, ak tam fúka a je to po vetre. Ak tam navyše bude zváraná sieť, tak to treba zvážiť alebo aspoň na stĺpikoch poriadne stiahnuť páskami.
Odpovedať
@draik a čo sa dá dať namiesto toho? tam je totiž ten problém, že vedľa toho plotu je súkromná cesta k domu za našim domom a susedia tade chodia autom 20x za deň a je to dosť otravné byť im stále na očiach...samozrejme, že tam vysadím kvety, kríky a pod, ale to potrvá kým to narastie. a tuje nechcem.
Odpovedať
@cicaaurora My máme plot na záhrade "vylepšený" o tieniacu sieť 80% priepustnosti a sme veľmi spokojný. Plot sme robili cca 7rokov dozadu a hneď sme dali tieniacu sieť od susedovcov /plot 180cm a sieť 160cm/ a sme urobili dobre nakoľko vietor má možnosť prejsť spodkom a išlo mi o to aby sme vykryli vrch...Spodok aj kvôli tomu, že aby som nezachytil frézou sieť a na spodku sa uchytávalo lístie a nečistota..Teraz sme menili novú sieť, a to preto že bol silný vietor a na niektorých miestach bola sieť pretrhnutá..Na koncoch som to vyriešil tak že som pri stĺpiku trošku nechal viac miesta- zroloval a stiahol som to elek.sťahovačkami po 10cm poctivo. Stiahol som to aj v strede siete. ako aj ma vrchu čo najhustejšie, tak isto aj na spodku krátkymi sťahovačkami.. Mám susedovcov rád, ale takto majú aj oni ako aj my súkromie...A pri plot sme nechceli dať nič iné ako sieť...Pre nás spokojnosť so sieťou.. Čiže ak prichytíš sieť poriadne tak Ti to vydrží dlho nám cca 5rokov.. ;-) A keď vydrží toľko ako prvá tak som spokojný.... ;-)
Odpovedať
@cicaaurora parádna sieť takmer úplne nepriesvitná, mám ju na terase tam ale nehrozí že ju vietor zoberie na plot hrubostenné stlpiky a poriadne ju pripevniť
Odpovedať
@duzu nakoniec som ju objednala aj ja,len o stupeň vyššiu gramáž, tak snáď bude slúžiť aspoň 3 roky 😛
Odpovedať
@cicaaurora Keď ju dobre upevníš tak Ti vydrží aj 5 rokov...Najlepšie ako môžeš priviazať sieť o vodiace drôty na plote a aby nebol nejaký ostrý ohyb... ;-)
Odpovedať
@cicaaurora mám ju už viac ako 10 r. zatiaľ ju nikde nepretrhlo len bolo treba doplniť na viacerých miestach sponky, musí byť hustejšie upevnená ako píše i @technik007, ak máš v zime viac snehu treba ju dať vyššie, aby zbytočne nemokla
Odpovedať
dakujem kazdemu za rady 🙂 kupila som 100 ks, tych stahovacich paskov,tak snad to bude stacit a vsetko bude drzat tak ako ma 😛
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cicaaurora Ja som dával na stĺpiky dlhšie cca 16cm a na vodiaci drôt kratšie cca 6cm.. ;-) Na stĺpiky som použil cca 30-40ks a na vodiace drôty cca 100-150ks. ;-)
Odpovedať
@cicaaurora a akú dlhú máte tieniacu sieť ? Ja som kupoval 100% tieniacu sieť z tejto stránky www.koba-zahrada.sk , ale rovno ma upozornili že sieť môže byť akokoľvek dobrá, pokiaľ sa slabo upevní a bude sa šetriť na páskach tak to dobrotu robiť nebude. Odporúčali minimálne každých 10cm a to vychádza 200ks na plot dlhý 10 metrov ako mám napríklad ja.
Odpovedať
@bohumiltonkov netreba setrit a upevnovat to paskami, treba kupit specialne spony na uchytenie siete
Odpovedať
Mam otazku... Davate ju zvnutra pozemku, ci zvonka? 🙈... Mne sa paci zvonku.. Zvnutra mi to pride neviem hmmm pomenovat..
Odpovedať
@gashtaan aké spony myslíš?
Odpovedať
@bohumiltonkov my máme 22 metrový dlhý plot. použili sme 100 sťahovacích páskov, ale ešte musíme dokúpiť, lebo nie všade nám to vyšlo. Upevňovali sme aj v strede a preto nám to nevyšlo.
Odpovedať
@hroma zvnútra sme ju dali, príde mi to blbé dávať zo susedovej strany. aj mne sa to viac páči naopak, ale... 🙂
Odpovedať
@cicaaurora ved toto.. Ale my sme rohovy pozemok.. Tak hadam zvonku dam.. 😁🙈
Odpovedať
@hroma to je potom o inom keď nemáš suseda 😛
Odpovedať
@worker_falcon su rozne na podobnom principe, co mam ja su Fixatex. Tiez som mal prvy rok milion stahovacich pasiek, ale potom ako som musel parkrat opravovat potrhane miesta som pouzil tieto spony a odvtedy som mal na tri roky s opravami uplny pokoj. Nemusiet menit pletivo, este by to vydrzalo 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@bohumiltonkov zdravym,mozem sa spytat ako ste s odstupom casu spokojny so sietou na plot zo stranky koba zahrady? dakujem
Odpovedať
@hroma hej hej, je to krajsie, ked je to davane z vonka, no nie kazdy ma bohuzial take moznosti
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?