Tieniace pásy na pletivový plot- oplatí sa alebo nie?

Ahojte, má niekto skúsenosti s takýmito tieniacimi pásmi na pletivový plot? Je to blbosť alebo sa oplatí do toho investovať? Trochu sa obávam ako to bude vyzerať po pár rokoch keď to vybledne od slnka :/ Poprípade sa mi páči aj druhá alternatíva- také tie tyčky do plotu, ale to som nikde u nás nevidela, že by sa dalo kúpiť. Nemáte s tým s niekto skúsenosti? Ako to vyzerá v reály, dá sa to dobre uchytiť na krajoch plota? Vyzerá to byť dosť pracné, ale ak by to vydržalo dlhšie ako sieť, tak by som bola ochotná ísť do toho 🙂 Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
Tiez mi ako prve pri pohlade na to napadlo, ze ci to slnko nevytaha. Takto to vyzera fajn, ale ak to ma vyblednut, tak potom by to nebolo bohvieco.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam v plane oblozit pletivovy plot drevenymi laťkami(vodorovne). Nasiel som tu na MS peknu fotku z realizacie, zial akosi sa mi stratila a neviem ten album viac najst. Orientacne mam naceny smrekovec, laťky 30x50, vxš 1500x2800, ca 85€(bez povrch upravy a kotv. Mat)
Odpovedať
@cicaaurora Oplatí - neoplatí ... záleží od toho, čo od toho očakávaš. Ak to potrebuješ na zatienenie pohľadu cez plot, tak trochu to pomôže. Je to trvácnejšie, ako sieťka, ale ak to dávaš do pletivového plota, tak cez plot bude vidno stále. Je to v podstate rovnaký materiál, akým sa vypĺňa zváraný panelový plot: https://www.plotshop.sk/plastova-vypl... Zase sieťky sú z rôznou priehľadnosťou - videl som od 30 až do 100 %. Je to drahšie, ako sieťka. A na takýto plot to nainštalovať to bude prácne, ale ak to treba, tak jednoducho sa to urobí. Životnosť sieťky na plot tipujem tak na 3-5 rokov (pri správnom uchytení), takejto výplne na 5-10 rokov. Žiadny plast nevydrží v exteriéri večne.
Odpovedať
Profilova fotka
Cez to vsetko vidno, ak hladas mat sukromie, tak urcite nie toto.
Odpovedať
@cicaaurora ako dlho máš tieňiaciu siť? je prácne prichytenie musia byť 2 druhý z opačnej strany dajú sa k tomu kúpiť pasky, jednu mám viac ako 15 r na pletive ktoré sa mi nechcelo natierať, pozor len na tenké stlpiky kde je vetrno a stále je pekná, len musí byť hustejšia, všetko ostatné bambusové, impregnované látky už dávno vybledlo a degradovalo, rozpadli sa
Odpovedať
sused si to takto podobne spravil v zadnej časti záhrady. môžem povedať, že ako keby to tam aj nebolo. pre ten pocit dobre, ale že by to plnilo účel na sto percent, tak to sa nedá povedať.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ked su taketo tmave? Vtedy je tiez cez to vidno?
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 my teda mame od jedneho suseda tie pasy co si poslal v odkaze a teda nevidno nic, milo nas to prekvapilo
Odpovedať
@lilecek Cez samotný materiál nevidno. Asi som to zle napísal. Vidno cez tie medzery, čo sú medzi pásmi v prípade pletivového plotu.
Odpovedať
Dakujem za odpovede... Viem,ze cez to vidno, ale to ma az tak velmi netrapi,lebo za par rokov to prerastu rastliny. vlastne potrebujem len zatienit cestu k domu za nami. Kedze tam nema nikto zahradu a je to len prejazdova cesta,tak mi tie medzery az tak velmi nevadia... Ale aj tak este vaham, mozno dame nakoniec opat len sietku aj ked sa mi do toho nechce. Posledna vydrzala len 2,5 roka a aj ked bola riadne uchytena,tak tieto posledne vichrice neprezila. Dva roky perfektne držala a potom sa doslova utrhla z retaze 😄 Aj ked mam pocit,ze skor popraskali stahovacie pasky a potom to islo same... No uvidim este... Ak by mal niekto realne fotky tychto tenkych paskov, tak kludne pridajte, Rada by som to videla 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?