Suseda nesuhlasí s plotom

Prosìm ako by ste riešili problém s plotom. Postavili sme plot 50cm od hranice, ktorá je vo svahu. Teraz však suseda protestuje/nebývala doteraz v dome a objavovala sa len sporadicky.Neozvala sa ani sa nezaujimala kde ako bude plot postavaný hoci vedela ze ideme plot robiť. Teraz oznámila, ze máme plot prerobiť a posunuť na hranicu. Aby sa ona nemusela starať o pozemok v kopci.
Odpovedať
@eryykah smutne. A otazka znie?
Odpovedať
To co je za hlupost? Ste povinni vobec postavit plot? To co je na vasom pozemku ju nemusi zaujimat - ten plot (mimochodom velmi vkusny) je stavbou na vasom pozemku. Ked jej chyba plot na hranici pozemkov nech si ho postavi. Mozete sa tvarit, ze to nie je plot, ale vizualna pergola, ktora je sucastou pristresku - preto to nie je na hranici pozemku.
Odpovedať
Tak at si ho tam prece postavi🙂 vy plot mate… myslim ze ji to rychle prejde…. Pri nejhorsim tu mezeru pak vysypete sterkem at to nemusite sekat….
Odpovedať
@stefanby sme povinní jej vyhovieť ? Mysleli sme že by sme tam mohli dať geotextiliu ak sa nechce starať o pozemok/ nikto ju o to nežiadal mimochodom.
Odpovedať
@pier vkusný moc nie, je z plotovych dielcov ale financie nepustili.. Dáme tam aj výplñ ze by mala sùkromie. Ale teda takùto požiadavku sme načakali.
Odpovedať
"otázku" máte nesprávne formulovanú. malo byť, že suseda sa nechce starať o VÁŠ pozemok vo svahu. Lebo to je problém (a riziko postavených plotov vnútri svojho pozemku. Stále platí, že ste povinní sa starať o svoj pozemok a udržiavať ho, aby neobťažoval susedov a bla bla bla. Takže sa budete musieť starať aj o tú časť pozemku, ktorú ste nechali za plotom. Jasné, že pre vás bolo jednoduchšie postaviť plot tam, kde stojí, ako tam, kde stáť mal. Krásne... Ale problém je samozrejme suseda...
Odpovedať
@eryykah nieste, nemusite mat plot a mozete, nikde nieje, ze musi byt na hranici... ked si ho date stredom pozemku, je to vasa vec...
Odpovedať
Ja byt susedou, vysadim si tam na vasom pozemku maliny a sejahoja 😂
Odpovedať
@stefanby pravda. ale o svoj pozemok sa musia starať, kosiť a podobne. aj o ten na druhej polke pozemku, ak by si dali plot stredom.
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah o svoj pozemok sa musíš starať aj keď je za plotom , dať obrubník a geotextiliu alebo kôru 🙂 čo by som dal zato keby mi niekto pústi zadarmo pozemok 😂😂
Odpovedať
poukladajte jej tam na tych 50 cm betonove zatravnovacky, vysypte strkom. Kosit to nebude musiet, ked vyrastie burina, streknete to cez plot kaputom, ani nebudete musiet na jej pozemok chodit. Inac ako sa ona bude starat o svoj kus svahu? To by ma zaujimalo
Odpovedať
@eryykah mna skor zaraza ze ako si vobec mozete mysliet, ze ste povinny pocuvat susedu. Plot ste si spravili na svojom. Dobrovolne ste sa zdali 50cm zo svojho. Kazde rano by som susedu pozdravil s usmevom na tvari nech pukne prisera.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Seriozne oznámila ze to musime rozobrať a dať na hranicu ani počuť o kompromise /my by sme sa starali o ten pás, riešenie od zàhradníka/. Tak asi len ostáva nech si aj ona postaví plot alebo dovolìme rozobrať naše dielce a nech si postaví na vlastné náklady s nimi na hranici. Vďaka za všetky nàzory čo ste dali.
Odpovedať
@worker_falcon samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Este sa nikto nezmienil ze keby bol na hranici pozemku, mal by teda patrit obom, aj vam aj susede a teda zafinancovat pol na pol. Mozno sa mylim. Kedze ste si nemysleli ze by prispela na plot, postavili ste si ho sami, na vasom a za vase. V plnom prave. Tu nejde o kompromis. Vy ste v svojom prave mat vlastny plot a tam kde chcete na vasom pozemku. To ze je 50 cm od susedy neznamena ze ten pozemok jej nechavate. No a este jej povedzte ze vy ju neziadate aby sa starala o ten vas kusok v kopci. Geotextilia a male kricky ktore raz za cas zastrihnete alebo strk. Mozte jej navrhnut ze ak by tu svoju stranu riesila tiez geotextiliou mohlo by sa to urobit vcelku, ze vas ta textilia stoji tolko, a dohodnut sa....na udrziavanie susedskych vztahov. 😀 Teda ja by som na ten cely svah vysiala lúčne kvietky alebo tekvice a cukety - tie zaberu vela miesta. Pozri si tu nedavne temy "plot" budes vidiet ze ste v prave.
Odpovedať
@eryykah seriozne je oznam ze nic rozoberat nebudes a seriozne jej daj suhlas na zhotovenie plota na hranici pozemku.seriozne si prerob zvod aby si nevypustala vodu na jej pozemok.seriozna podhrabova doska sluzi ako aj nazov hovori na iny ucel ako to mas ty.
Odpovedať
@sonau ten zvod nevidno je tam natiahnutá ešte dočasná rúra, inak voda tečie po ceste../rovnako skvelé riešenie od developera/. Tiež sa mi zdalo ,že by to mohlo byť aj hlbšie v zemi ale zverili sme to firme, tak hádam na to mali nejaký dôvod?
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah Nič netreba posúvať ,alebo prerábať .Ovšem o svoj pozemok sa musíš starať. Ak sa zamyslíš nad tým čo napíšem nájdeš nakoniec správne riešenie. Na svojom pozemku -ovšem tesne na hranici by som do zeme zabil v rozostupoch 80cm od seba roxory priemeru 32mm pozdĺž celej hranice. Výšku roxorov nad zem zvolil cca 25cm.O tieto roxory by som pekne poopieral podhrabové dosky,aby sa neprepadli k susede. Upravil šikminu svahu a nič iné ako kôru ,prípadne nejaku zakrpatenú tujku každých 2-3 m. Ak dáš čokolvek iné na šikminu treba sa o to starať,kosiť,štrk sa bude pri chodení zosúvať atď. Tým nenáročne na financie oddelíš pozemky a budeš tam mať aj pekný prístup. A čo so susedou ?? Ak sa jej nepáči nech si postaví vlastný plot.Ty si si svoj pozemok ohradil a budeš sa on aj starať.
Odpovedať
@eryykah Seriozne oznámila ze to musime rozobrať ... vy jej seriozne oznamte ze nemusite. Na svojom pozemku si mozte z plotov postavit aj prekazkovu drahu, je to vasa vec. Jednoducho pokial nezasahujete do jej majetku a nestaviate na jej pozemku, nema narok. O svoj pozemok ste samozrejme povinny sa postarat, kosit, urdziavat atd. Ak jej ten plot tak chyba, moze ho tam postavit ona. Hranicu pozemkov oddelte obrubnikovymi dielmi, alebo podhrabovymi doskami, na svojej casti zasadte nejake nizke stromy, kriky, alebo vysadte zivy plot a vec bude vyriesena.
Odpovedať
Profilova fotka
@eryykah riešením by bolo ten svah jej darovať
Odpovedať
@eryykah Môžete dať aj na hranicu plot, taký malý provizórny z pletiva a tento si nechajte tiež.
Odpovedať
@eryykah vyhlad z domu na auto.. 🤭.. Skuste jej navrhnut, ze jej to predate, nechate si len ten mini kusok popri plote, cca 50cm... A ona nech si vysadi, pretoze takto mat terasu a kukat na plot s autom v pozadi je nonsens.. To by som si cele na jej miesto vysadila, vsetko do kopeckov, stromceky, plno rastlina vytvorila mini zakutie v kopci, nech sa nemusim kukat na auto..
Odpovedať
Profilova fotka
@poliacik321 ano to napadlo aj mna a mozno by tak bolo pokoj. Inak podla mna plot, to je samostatna kapitola pri stavbe domu a niekedy pri nom clovek strati aj najviac nervou a podobne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?