Suhlas suseda s vystavbou plotu

Zdravím. Sused nesúhlasí s výstavbou plotu z betónových tvárnic vo výške 188 cm. Stavať chcem výlučne na svojom pozemku. Sused na pozemku zatiaľ nemá nič, žiadny dom, len nepokosená tráva. Môže mi blokovať vydanie povolenia. Ide len o ohlásenie drobnej stavby.
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi ako sa k tomu postavia na stavebnom urade oni ti presne povedia.
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm tak to je radost mat takeho suseda. no vadit sa s nim bude zbytocne, pockaj si na vyjadrenie stavebneho uradu, alebo ak budes mat cas, tak si tam zajdi a obasni im situaciu
Odpovedať
@malqueen pri ohlaske sa nevyzaduje suhlas suseda.. Cakaj na vyjadrenie, ked ti odklepnu, mozes stavat.. Ak sa pojde stazovat, tak nepochodi.. Lebo si siel tak, ako si mal.. Ohlasku mas, suhlas tiez.. Dovidopo..
Odpovedať
Profilova fotka
Nevidím dôvod, prečo by ti to nemali povoliť, staviaš na svojom pozemku, dal si súhlas, takže budeš mať na to aj papier a sused sa potom môže postaviť aj na hlavu.
Odpovedať
@malqueen pokiaľ to je výlučne na vašom pozemku (vrátane základov) ktoré sa nie sú ani okrajom na hranici nemôže to blokovať, jeho súhlas je irelevantny. Je to ale o susedských vzťahoch... Lebo ak on začne v blízkosti vášho základu robiť výkop môže narušiť statiku a tiež bude len na svojom pozemku. Snažil by som sa dohodnut aj keď viem ze pri niektorých ľuďoch je to ťažké. Aj my máme takého suseda, ale aspoň dal súhlas na hranici no všetko muselo byt po jeho.
Odpovedať
@malqueen A ty máš na pozemku dom?
Odpovedať
@malqueen Ak to nevylučuje alebo inak neupravuje územný plán, tak podaj ohlásenie stavby a o ostatné sa zatiaľ nestaraj.
Odpovedať
@neutrino velmi dobre takuto situaciu poznam, len ako neviem, ci ten suhlas k niecomu bol, kedze poziadavky suseda v pripade o ktorom vravim, boli fakt pritiahnute za usi. niekedy je lepsie si ubrat zo svojho a potom uz nemoze nic
Odpovedať
@neutrino toto budem riešiť zachviľu aj ja, takže ako ďaleko musím ísť so základom od hranice?
Odpovedať
@neutrino jemu sa nepáči výška plotu. Že mu to bude tieniť. Že si mám dať 120cm. Ja ho nechcem vidieť ani počuť. Chcem mať súkromie. Nepodpísal mi súhlas.
Odpovedať
@malqueen neexistuje že by mu 2m vysoký plot nejak výrazne tienil. Mame 2m vysoký plot a tieň je dlhý možno 3m a bývame na rovine. 120cm je nič. Nechcel by som taký nízky plot aby ma vkuse niekto ocumoval. Pokiaľ viem sa hovorí +/-5cm od hranice. Výkop pre základ je 30cm široký (aspoň u nás) čiže kopať by som začal 20cm od hranice. Presne sa spýtajte na stavebnom úrade. @koloman55 vid hore ale nie som stavbár overil by som na stavebnom úrade.
Odpovedať
@malqueen k ohláseniu drobnej stavby nepotrebujete žiaden súhlas suseda, ohlásením iba oznámite stavebnému úradu, že idete realizovať drobnú stavbu a oni vám oznámením napíšu, ak je to teda drobná stavba a je všetko splnené, že súhlasia. Potom môžete robiť ten plot. Nie je to konanie podľa správneho poriadku a sused nie je účastníkom konania.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@moratibru nie je to celkom tak pokiaľ je plot postavený na hranici pozemkov je potrebný súhlas suseda.
Odpovedať
@neutrino To je samozrejme, ale písal, že plot bude výlučne na jeho pozemku.
Odpovedať
ako nie ze by sused bol rad, ze si plot chces dat na svoj pozemok, ze jemu tam vobec nebude zavadzat ale este ti robi taketo problemy. niekedy fakt nechapem tych ludi
Odpovedať
@packo01 Niekto napríklad nemá rád, keď sa z pozemku pozerá na dvojmetrový múr.
Odpovedať
@petiar vsak to nie, ale predsa len musis s tym pocitat ked mas susedov a oni chcu mat sukromie. v tomto pripade by malo ist o kompromis z obidvoch stran
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Existuje norma na vysku plota na vlastnom pozemku? V nasom pripade je potrebny plot vo vyske 2,5 m (cez 2 m nam sused chodi na pozemok).
Odpovedať
@liluskabb Nie, nie je. Ty si môžeš postaviť tak vysoký plot, aký ti odsúhlasí stavebný úrad, hoci aj 3 metre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?