Rastliny za tieniacou textiliou.

Ahojte. Chceli by sme si s manzelkou urobit trochu sukromia od susedov. Najjednoduchsie riesenie pre nas je natiahnutie tieniacej textilie na pletivo. Problem je v tom, ze plot na ktory by sme chceli tienenie natiahnut je na juznej strane, teda sukromim si sposibe aj celodenny tien na cast zahrady kde pri plote pestujeme jahody, hrozno a par ovocnych stromov. Myslite, ze textilia urobi az taky tien (chceli by sme 90% textiliu), ze s tym ovocim sa mozeme rozlucit? Mate s tym niekto skusenosti v praxi?
Odpovedať
Ten tien bude siahat tak max dva metre od plota z rana a k veceru, cez poludnie ani nie meter takze v tieni budu rastliny len tesne pri plote, a aj to nebude velmi tmavy.
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrábajú sa aj geotextílie resp. agrotextílie, ktoré sú tkané z pásikov. Pásiky sú buď z hliníkovej fólie, ktorá svetlo odráža a priesvitného vlákna. Rôznym striedaním sa dosahuje rôzna priepustnosť slnečných lúčov napr. 25, 50 a 75%. Využívajú sa pre fóliovníky podľa potreby slnečného osvitu. Sú však dostatočne pevné a pritom neprehľadné. Cca pred 15-imi rokmi som niečo také videl u jedného výrobcu v Belgicku no teraz som to už nikde u nás nenašiel, Podobný efekt však môžte dosiahnuť napr. dreveným plotom so šikmým kladením dosiek.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?