Prosim o radu - Opornny mur

Zdravim , potreboval by som poradit ohladom oporneho muru ktory idem stavat po celej dlzke pozemku ( 40m). Moja cast pozemku (2) susedova cast (1) a cislo 3 oznacuje nasyp a nasledne vyrovnanie pozemku kvoli ktoremu stavam oporny mur. Zaklad planujem dat hlboky 60 cm od vrchu mojho pozemku. Skok medzi obidvoma pozemkami je asi 20 cm . Sirka zakladu 50cm. DTcka planujem dat do vysky 75 cm a siroke 30cm. Ide mi hlavne o radu ohladom vyplne zeleza. Po celej dlzke do zlabov Dtciek 2x roxor vedla seba o priemere 8 mm. a je dostacujuce prepojit na vysku v pocte 1ks roxoru 1m dlhy do jjedneeho dtcka alebo musia byt az dva ks roxoru. Kedze je to docela dlzka tak to je rozdiel kolko zeleza dam. Dakujem za kazdy nazor ohladom zakladu alebo vyplne.
Odpovedať
@drought tak za prve, neviem ako ste sa so susedom dohodli, no bolo by lepsie,keby robis mur na svojom pozemku a nezasahoval tym do susedovho...radsej odskoc 5cm od spolocnej hranice, nalepis na vrch capice,a stale budu na tvojom...samozrejme zalezi ako sa dohodnete so susedom...bez jeho suhlasu to hentak nerob.... Za druhe, co sa tyka zeleza, vodorovne ti veselo postacia tie 2pruty roxoru 8cky, no zvislo by som dal do kazdeho rohu DT po jednom roxor 12stku...mozno by stacili aj dva,ale pre istotu...ak nieco dodrbes,uz tam to zelezo jednoducho nevopchas... Za tretie, zaklad mas prilis plytky...od suseda to bude kolko,40cm v zemi? To je maalo...od suseda daj taku hlbku,nech to je v nezamrzavej hlbke...a tiez sprav tak,aby sused nekukal na odsalovany zaklad zvysok zivota...cize prvy rad DT nech zacne uz od susedovho pozemku...
Odpovedať
@palino82 to som možno zle nakreslil hranicu pozemkov ale murik by bol správne( už tam teraz jeden existujúci je ktorý bol zamerany ale sa pôjde búrať) a vďaka na tú jeho stranu som zabudol že by to tam tak vyšlo .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?