Podhrabová doska

Profilova fotka
Kde ste kupovali podhrabové dosky (2500 mm) a v akej cene? Spokojní ste? Oplatí sa to vôbec?
Odpovedať
otázka je, aké máš terénne danosti a čo od toho čakáš. Kvôli čomu ich chceš. A treba počítať s tým, že sú hnusné ťažké a treba s nimi robiť. A takisto otázka je, ako si ďaleko od výrobcu. Lebo ak si na západe, tak doprava nie je tak drahá. ak ti to majú voziť na východ, tak doprava vyjde aj drahšie ako samotná doska. Ibažeby si natrafil na predajcu, ktorý by ti nacenil za auto dosiek, ale zabudol by, že ich musí dať doviezť, resp. výrobca mu vyfakturuje obojstranne 1,2€/km dopravu.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon Pozemok úplná rovina a čo sa týka toho, čo od toho očakávam... Čo by som od toho mal čakať? Aby nebola medzera medzi plotovým panelov a zemou a tiež aby to plnilo estetickú funkciu
Odpovedať
@miroslavzbj keďže máš úplne rovný pozemok, tak žiadna medzera nemusí vzniknúť. Estetická funkcia - to hej. Potom ich tam daj. S doskami to vyzerá oveľa lepšie,
Odpovedať
cau, asi je to uz po funuse, ale napisem... zalezi od situacie, ale ak sa na nu pytas, asi je vhodne pouzit ju aj u teba. ak mas "zelenu luku" (nie dlazbu alebo iny pevny povrch), ja podhrabovu dosku doporucujem. nie kazdemu sa vsak moze pacit. vyhody: plotova vypln nebude v kontakte so zemou (trava, zemina,...) takze na nu nebude posobit zemna vlhkost. zaroven sa ti bude lepsie kosit tesne okolo plotu, lepsie odstranis zarastajucu travu. tiez nebudes obmedzeny upravou terenu z tvojej strany (nemusis sa bat ze prisypes plotovy dielec). ja som kedysi robil plot z plotovych dielcov a podhrabovu dosku si neviem vynachvalit. co sa tyka ceny, vobec by som to neriesil, pretoze podhrabove dostky sa daju bezne kupit v stavebninach. dodavatelia z vychodu dodavaju stavebninam na vychode a podobne je tomu aj inde na slovensku. cena za dosku nie je vysoka a dopravu zo stavebnym v mieste tvojho bydliska vyriesis za 10-15eur. k doskam dostanes aj drziak na stlpik (ci uz plastovy alebo betonovy). zaroven je riesenie (2,5m) pripravene na plotove dielce ktore su v rovnakom rozmere.
Odpovedať
Profilova fotka
@matobb Nie, vôbec to nie je po funuse. Ja ešte čakám kým začnú robiť siete, osvetlenie a cestu lebo je to nová ulica, tak ešte som sa nepohol z miesta. Ďakujem za názor, mám pozemok 35x18 m takže betónovať normálny plot, to by bolo fakt náročné z časového aj finančného hľadiska takže hľadám nejakú alternatívu ktorá bude plniť účel a pritom to nebude v cene nového auta.
Odpovedať
@miroslavzbj my sme ich davali a sme spokojni. cena za 2500*200*50 bola tusim okolo 15EUR, treba priratat stlpiky, drziaky a pletivo, aj tak mi to pride prijatelne a vyzera to dobre. Diery odporucam vyvrtat zemnym vrtakom, aspon 40cm betonu. Nechaj si medzeru medzi betonom a doskou. Vrtat idealne po dazdi. U nas ked sme prvykrat vrtali do suchej zeme to bolo hrozne, vobec to neslo. Do mokrej ako po masle.
Odpovedať
Profilova fotka
@igor256 Ja premýšľam nad plotovými panelmi. Pletivo asi nie. A stĺpiky asi proste zapustím do suchého betonu
Odpovedať
@miroslavzbj pozemok mas podobny ako ja. Moj je malicko svahovity. U mna je cast panelove pletivi, blizsie k domu dsm dreveny plot, nevh mame sukromie. Tak ako uvazujes, nic nepokazis. Drzim palce.
Odpovedať
Budem davat betonove drziaky dosiek, ktore sa ukladaju na zaklad/beton stlpika. Niekde ale este teren bude nizsie ako dosky resp drziak by mal byt. Tzn potrebujem potiahnut beton , v ktorom bude stlpik vyssie nad teren, aby som na neho polozil drziak a tym padom budu v rovine. Akym sposobom sa to robi, resp saluje?
Odpovedať
Normálne nalej beton do diery a po vytuhnutí si odrež z plastovej odpadovej rúry potrebnú výšku, prevleč cez stĺpik a zalej betónom.
Odpovedať
@jojo2426 aj som si to nejak tak predstavoval :) alebo pripadne urobit hranaty salung z dosiek (do kocky) , pytam sa len ci to majstri nerobia nejak inak este
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?