Výhody a nevýhody podhrabových dosiek pod plot

Dobrý deň, chceli by sme oplotiť záhradu cca 100m a hľadáme najlacnejšie riešenie. Chceli sme robiť klasický plot z pletiva, ale nevieme, že či dať jeden rad zalievacích tvárnic alebo podrhabové dosky ako základ. Čo nám poradíte, sú podhrabové dosky výhodné a dobré ako základ? Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Podrabove dosky neslizia ako zaklad. Dosky len vyplnuju priestor medzi slpikmi a zabranuju zvery podhrabavanie pripadne zastavia prerastanie buriny. Musis na kazdy stlpik vykopat jamu aspon 40cm hlboku a do betonu ten stlpik osadit.
Odpovedať
Na zahrade by som isiel do podhrabovych dosiek. Treba byt doslednejsi pri osadzani stlpikov (mala tolerancia tam je), ale ak by si robila murik z jedneho radu DT, tak ti to moze casom popraskat (kedze by to bolo bez zakladu), pricom podhrabove dosky maximalne trochu nadvyhne. Vyhoda je tiez to, ze sa to da rozobrat (ak by k vam nahodou isiel traktor, alebo privesny vozik). Ja som k jednemu susedovi daval podhrabove dosky z dovodu, ze maju sirku asi 5cm a s DT nesuhlasil sused, lebo by polovica DT15 bola na jeho pozemku a to bral ako ukradnutie 7cm pozemku :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?