Plotove dielce

Ahojte momentalne by som rad robil plot z plotovych dielcov klasika 173cm 250 cm stpiky su jokle 60x40. Na nete som sa docital ze by mal byt rozmer medzi stlpkami 253 vnutorny a os os stlpikov 257cm no vzdy su tam k tomu kovove uchyty ide mi o to ze ci mi na to budu postacovat aj tieto plastove na foto nakolko som predbehol udalosti a vrtal diery po predu na tych 257 neviem ak tu niekto stym robi urcite bude vediet dakujem
Odpovedať
@mado777 S Týmito plastovými úchytkami je osová vzdialenosť plotových stĺpikov od 253 do 255 cm. Keby si dal stĺpiky na 257 cm, tak ich týmito úchytkami už neprichytíš. Ak to už nevieš zmeniť, tak budeš musieť kúpiť kovové úchyty, kde osová vzdialenosť môže byť až 257 cm - obr. 1. Veď skús si to predstaviť, ako sa uchytávajú dielce s plastovými - 2. obrázok a s tými kovovými - 3. obrázok. Z obrázku jasne vidíš, že v prípade plastových úchytiek musia byť stĺpiky bližšie k sebe, v prípade kovových môžu byť ďalej. Rozdiel je aj v polohe panela - v prípade plastového je panel pred stĺpikmi. V prípade kovového úchytu je panel v strede stĺpika.
Odpovedať
@mado777 tak ako vraví chrobak. maximálna vzdialenosť medzi stĺpikmi pri plastových úchytoch je 251 cm (osovo tých 255). a ešte jeden zásadný rozdiel - tie kovové úchyty sú užívateľsky veľmi nepriateľské 😬 odhliadnuc od toho, že s niektorým tvarom stĺpikov nie sú veľmi kompatibilné. ale to sú už detaily. keď to robíš jednorázovo a iba pár dielcov, tak je to fuk. a keď si nesieš záruku iba sám pred sebou (prípadne pred manželkou 😎 )
Odpovedať
Jasnee no jednoduchsie bude vymenit uchytky ako vrtat 20novych dier 😭😭 ako sa hovori detail rozhoduje
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ale radsej sa popasovat s par uchytami, ako vyspravit 20 dier a robit ich nanovo si myslim.
Odpovedať
Dakujem za rady presne tak uchytky vymenene moze sa ist nato 🙃🙃
Odpovedať
@mado777 a uz to vsetko teda pasuje a vychadza s tymi druhymi uchytkami?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?