Ako si vybrať plotové dielce?

chcem sa spýtať, čí máte niekto skúsenosť s plotovými dielcami, dosť som teraz o tom počul a je toho veľa aj na nete od rôznych výrobcov, rôzne tvary, rôzne imitácie kamena a tak dalej. Potrebujem oplotiť dom niejakých 50 m, rozmýšlal som nad 1. variantou urobiť plot zo zálievkových tvárnic, nakoniec ostierkovať a namaľovať vo farbe domu a 2 varianta použiť plotové dielce, cena je približne rovnaká pri oboch variantách! Prosím píšte svoje názory, čo by bolo lepšie, a čí ste niekto taký plot robili. Vopred dakujem za všetky odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, asi mas na mysli plny plot az do vysky cca 2m, ze? My sme pouzili plotovy dielec ako podhrabovu dosku. Sestra robila klasiku - zalievala 2 rady tvarnic + podtym bol zaliaty zaklad. Nas cena vysla max. na 1/2 oproti zalievaniu. Takto sme urobili 25m plotu za 1 den - vykopy, osadenie, zabetonovanie. Uz mame takto robeny plot cca 150m a po 10 rokoch je absolutna spokojnost. Vyhoda je rychla montaz a hlavne aj demontaz - nikdy nevies, kedy ho budes chciet posunut, rozobrat a pod. Tolko nasa skusenost.
Odpovedať
Ahoj,aj my si chceme dať tieto betónové dielce.Máme už aj cenovú ponuku.Nám sa to páči viac ako tvárnice,ale zase kto to má ostierkované a nafarbené,tak to je paráda,ale sa to tým pádom dosť predraží.Myslím,že lacnejšie to vyjde z tých dielcov ako z tvárnic. .My budeme z predu od ulice dávať tvárnice,pretože tam bude 4 metrová brána,tak dielce nám tam nevyjdú,ale z boku cca 54 m ich chceme dať.Len problém je v tom,že za robotu veľa pýtajú :( .Budete si robiť plot svojpomocne?
Odpovedať
..skus barbot
Odpovedať
mal som na mysli niečo takéto!
Odpovedať
mal som na mysli niečo takéto
Odpovedať
lofo, mas to v tom odkaze hore
Odpovedať
lepra dík, pozeral som si tú stránku, tých oplotení je dosť veľa ako som už písal, len potrebujem poradiť čo je výhodnejšie a lepšie. Ako písala stanovka plot vybetonovaný a zafarbený vo farbe domu je velmi pekné riešenie ale asi dosť drahé, preto hladám niečo lacnejšie, aj ked viem že možno najlacnejší spôsob by bolo olotenie pletivom, no dnes už ani pletivo a stlpiky nie sú lacný špáz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@pegas174 Môžem sa opýtať ako ste tam dávali tie podhrabové dosky, betónovali ste pod to základ alebo ste to vsadili iba do zeme? My tiež nad tým uvažujeme, len neviem či to nejako spevniť aby to nebolo krivé keď to bude sadať do zeme. ;-)
Odpovedať
Prosím poradte mi aký typ oplotenia si mam vybrať keď na záhradu mi chodia vietnamské prasce ktoré furt ujdú z ohrady a majiteľovy to je jedno... ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Betónový plot nesmie byť tenký, nesmie byť bublinový, drsný, krivý, popraskaný, konce stĺpikov musia byť šikmé, alebo zaoblené, v žiadnom prípade vrch stĺpikov nesmie byť rovný, vrch stĺpika musí byť upravený na odtok vody
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?