Plot od suseda z pletiva alebo z plotových panelov?

Máme 80m dlhú stranu záhrady od suseda, kde plánujeme spraviť nový plot. Aký typ by ste odporúčali: plotové panely alebo pletivo? Poplastované alebo pozinkované? Podhrabové dosky PVC alebo betón? "Na kľúč" alebo svojpomocou? Aké máte skúsenosti?
Odpovedať
My sme dali betónový plot, keďže kúpený pozemok už mal začatý betonový plot asi 30m a dalších 40 m sme dokončili týmto plotom.
Odpovedať
Tieto dva typy plotov ma zaujímajú /fotky/. Čítala som v iných diskusiách, že psy rozhryzli pletivo a pod., tak by ma zaujímalo, aké sú vaše skúsenosti, či sa oplatí kúpiť drôtené panely, ktoré sú drahšie ako pletivo... a akú hrúbku drôtu vybrať, aby sa to v krátkom čase nezdeformovalo? Nad betónovými panelmi nerozmášľame, tie sa nám nepáčia.
Odpovedať
@oblivian Ten pletivový plot naľavo nebude mať dlhú životnosť, alebo aspoň nebude dlho pekný. Ak to chceš mať pekné a trvácne, tak určite ten zváraný plot napravo. A z hrubších drôtov, aspoň 5 mm. Ja mám betónový podklad do výšky cca 70 cm a potom plot zo zváraného pletiva - fotky tu: https://www.modrastrecha.sk/forum/plo...
Odpovedať
@oblivian to zinkové určite nie. príliš tenký drôt, veľké oko a slabá povrchová úprava. ak dielce, tak 5mm drôt. medzitým existujú ešte zvárané pletivá v rolkách, tie sú celkom obľúbené. a či svojpomocne, to závisí na tebe, s čím máš skúsenosti a na čo si trúfaš. keď si to doondíš, tak sa na to budeš pozerať ty, nie ja ani nikto odtiaľto.
Odpovedať
Betónový základ alebo dostatočne hlboké podhrabové dosky sú nevyhnutnosť kvôli podhrabaniu psov a hlodavcov. Ináč psy radi štekajú ak vidia za plotom mačku a tie usilovnejšie vedia 2m plot aj preliezť takže ja som uprednostnil kvôli cene vysoký trapézový plot s hlbokým základom a živým plotom . Za ideálne riešenie považujem mať dva priestory súkromný nepriehľadný a komunikačný priehľadný.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?