Pletivovy plot na vyssom pozemku ako moj

Zdravim, potrebujem poradit, mala som vytycene body pozemku geodetom, ktore mi sused odstranil, ze si ide oplotit pozemok. problem je ten, ze jeho zaklady su postavene vyssie ako je cesta,tym padom si nanosil aj zeminu a od mojho nuloveho bodu roviny je vyssie o 30cm...urobil si plot z pletiva tym sposobom, ze zaklady plota, betonove jamy presahuju na moj pozemok, mne to vytrca 30cm..nesuhlasila som s takymto plotom, kedze cez to pletivo,ako on chodi po svojom pozemku, zemina v kuse pada na moj travnik a betonovych vystupoch ani nehovorim. on si pozemok vymerat nedal..minuly tyzden dal ku spodnej casti pletiva dosky, aby ku mne zemina neprepadavala, ale casom aj ta doska zhnije, ako mam postupovat, co robit?
Odpovedať
1
2
@78katja Svoj dotaz smeruj najprv na stavebný úrad, povolenie terénnych úprav, ohlásenie plota, nedodržanie podmienok ohlásenia...
Odpovedať
@nervozitka dakujem, chcela som najprv mat uplne podrobne nazory aby som isla s hotovou vecou na stavebny urad...lebo susedovi problemy robit nechcem, ide mi len o to, aby som nemusela donekonecna zbierat spinu z jeho pozemku, druha vec je, ze ten plot je nebezpecny, kedze 30cm tarcha zeminy, je mozne ze casom padne na moju stranu? lebo stlpiky na zaciatku pozemku nevedel vbetonovat do zeme, ale su v tvarniciach, ktore su polozene na betonovy zaklad, no to ked nafotim a sem nahodim...hrozne..suseda to nezaujima, on to komplet predava..
Odpovedať
@78katja Nafoť, lepšie raz vidieť ako dva razy čítať. Sused je možno prasa a tvoju slušnosť považuje za slabosť. Keby s tebou normálne komunikoval, asi by ste si to už vydiskutovali a neriesila by si to na fore. 30 cm sa vydrolí asi do pol meta v susednom pozemku. Nie si povinná robiť oporný múr (podhrabovky) na ktorý sa sused vys_al.
Odpovedať
@nervozitka presne tak, vystihla si to idealne..ja slusne na neho a on, vsak zena, tak co, bude dobre..som jasne povedala, ked si chce plot urobit, kedze je vyssie, jedine tak, ze si urobi betonovy pas, kedze je vyssie o 30 cm
Odpovedať
@78katja Ja tomu nerozumiem, čo riešiš? Je ten plot na jeho strane? Alebo si ho posunul na tvoj pozemok? Ak je na jeho strane, tak ti môže byť jedno, aký plot tam má. On urobil, čo uznal za potrebné urobiť - dal tam dosky, nech nepadá zemina k tebe. Že o pár rokov zhnijú? To bude trvať 5 - 10 rokov. Potom tam dá nové. Ak ti vadí jeho zemina, tak si postav ty plot na svojej strane. Urob riadne základy, na to pár radov DT a hore čo len chceš - pletivo, alebo celé to vymuruj DTčkami. Ľudia tu často fňukajú, že sused spravil to a sused hento... však sa zariaď ty tak, aby to vyhovovalo tebe. A nie stále vyžadovať od susedov, aby sa prispôsobili. A ty mu chceš prikazovať, aký plot si má postaviť. Neviem ako ste komunikovali, ale ja som sa normálne slušne so susedom dohodol na plote. S nákladmi sme išli na polovicu. A každý si môže navyšovať pozemok koľko len chce - teda tak do tých max. 30 - 50 cm. Nikomu nebude padať zemina a plot je presne na strede hranice pozemkov. A ak to, ako píšeš, ide predávať, tak počkaj na nových susedov a s nimi sa dohodni na vybudovaní spoločného plotu. Verím, že aj oni budú chcieť mať poriadny plot. Tohoto suseda už nerieš. A ešte chceš ísť bonzovať na stavebný úrad, že ti padá zemina.... ??? :-o :-o :-S 8-( Však sa na tom budú zabávať ešte týždeň.
Odpovedať
@chrobak7 Na smiech si ty, keď si necháš skákať po hlave, alebo vyhodíš peniaze na oporný múr pre susedovu hlinu.
Odpovedať
@nervozitka Ja som žiadne peniaze nevyhadzoval. Plot sme postavili za spoločné peniaze. A každý z nás je spokojný.
Odpovedať
@chrobak7 Pri slušnom susedovi to určite nie je problém.
Odpovedať
@nervozitka Ak je blb, tak by som si to vyriešil po vlastnej línii. Ja by som mu tam taký plot postavil z mojej strany, že Berlínsky múr by bol šuvix.
Odpovedať
@chrobak7 a preco by ona mal stavat oporny mur ked sused navysuje pozemok? oporny mur stoji nemale peniaze, aj ked to je len obycajnych par radov DT, treba poriadny zaklad, vsetko kupit, zariadit, urobit. Preco by to mala robit ona, ked nerobi u seba ziadne terenne upravy?
Odpovedať
@one_ize Ja píšem, ako by som to vyriešil ja. Ona nech si vypisuje na fóra, pýta rady a chodí sťažovať na úrady. Sused na ňu bude zvysoka... A ona bude nespokojná. Ja by som to mal na jej mieste vyriešené behom 2 mesiacov. A nemusel by som sa s ním hádať. A písala, že sused to chce predať. Čo asi dosiahne sťažnosťami? Kým sa tým niekto začne zaoberať, už tam bude iný majiteľ. Prečo by sa nemohla dohodnúť s novým majiteľom na spoločnom plote? Aj ona bude mať výhodu - nebude jej padať susedova zemina na chodník či dlažbu, či kam jej to padá. Aj tak sa čudujem že nemajú riadny plot. Alebo tam asi nemali žiadny plot.
Odpovedať
@78katja zasahujú tie bet. pätky na tvoj pozemok? ak áno, tak jedine to môžete napadnúť. zemina ti neprepadáva, nakoľko tam dal "dosky". mala by si začať riešiť aj to, že mu časom prehnije krov a celá jeho strecha ti spadne na pozemok... a áno, ľudia sú prasatá, čo sa týka plota. každý hľadí na to, aby to mal najlepšie zo svojho pohľadu - najlacnejšie a vyhovujúce. lenže skúsenosti sú také, že susedia sa skoro nikdy nechcú podieľať na plote, ktorý iniciuje sused. tak sused si postaví tak, ako jemu vyhovuje. niektorí sú viac, iní menej solidárni. inak úplný súhlas s tým, čo píše @chrobak7
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 Vraj len do 2 metrov môžeš stavať plot.
Odpovedať
Ja si skôr myslím, že sused sa aj možno chcel dohodnúť, aby spolu zafinancovali plot, ale niekto asi veľa špekuloval, tak si ho postavil sám a teraz sa jej to nepáči a robí problémy.
Odpovedať
Tu nie je reč o plote, ale o úpravách pozemku.
Odpovedať
@nervozitka Veď keď si robí sám na svojom a za vlastné, tak si robí ako chce. Keby robili spolu, tak by postavili plot aj s úpravami pozemku.
Odpovedať
@nervozitka aj Vy ste už poudávali? ;-)
Odpovedať
@nervozitka nikde nie je definovaná výška plota, môže byť akákoľvek pokiaľ bude staticky alebo svetlotechnicky v poriadku. Okrem toho ľudia už nevedia, čo všetko by mali stavebné úrady riešiť a potom sa sťažujú, že dlho trvá vydanie stavebného povolenia. No trvá, keďže stavebný úrad rieši rozne kraviny a susedské spory.
Odpovedať
@moratibru Ak má stavebný úrad veľa práce, môže vydať povolenie na drobné stavby na počkanie v jasných prípadoch. Odpadne cesta na poštu. Odďaľovanie vydania povolenia úradníkovi neušetrí prácu. Kde v zákone je spomínaná výška plota?
Odpovedať
@kytula Zatiaľ nebol dôvod.
Odpovedať
@ruren Lenže on nerobil na svojom.
Odpovedať
@nervozitka @78katja nikde nepíše, že sused stavia ten plot na jej pozemku. Iba uvádza, že sa jeho zemina sype na jej pozemok. Ale môže byť, že som niečo prehliadol.
Odpovedať
@nervozitka Nie je pravda, že plot môže mať len 2 metre. Plot môže byť taký, aký schváli stavebný úrad - či už v stavebnom povolení alebo ohlásením stavby.
Odpovedať
@chrobak7 Ďakujem. Betónové ploty majú 2 m pri odstupe 7 m preto, že ak majú výrazne viac, tak berú svetlo a môžu byť pri obvyklej fušerine nestabilné?
Odpovedať
@nervozitka Ja neviem, prečo majú ploty 2 metre. Ja mám predný plot 1,8 metrový, k susedovi tiež tak, do 1,8 a zvyšok plota, za ktorým je pole, mám 2,5 metrový, z toho je 40 cm zapustených v zemi ako podhrabová doska.
Odpovedať
takže vážení @chrobak7 @ruren @worker_falcon v prvom rade tu nikto nefnuka, si to vyprosim... su to stavebne pozemky vo vystavbe...najprv si budem investovat do domu a potom do oplotenia..sused za ucelom rychleho zisku si do inzeratu zadal, ze predava kompletne oploteny pozemok...mna sa nic nepytal, dom sa este neobyva, chodim do prace a zrazu postavene pletivo...vymerane geodeticky to nie je... sused neinicializoval spolocne postavenie plotu...sused doslova mna ziadal nech si oplotim pozemok, lebo on to ide predavat ako oplotene s cim som nesuhlasila, nech to ide pol na pol, s cim on nesuhlasil, ze on nebude cakat a investovat do draheho oplotenia, chce mat vacsi zisk na predaji... pripajam obrazky, motuz si nevsimajte je odtiahnuty...stlpy pletiva su od mojho pozemku 5cm, vsetko ostatne presahuje na moj pozemok... @worker_falcon blbe poznamky typu "mala by si začať riešiť aj to, že mu časom prehnije krov a celá jeho strecha ti spadne na pozemok... " to je veta hodna pubertaka..ak sa nevies vyjadrit k teme inteligentne, podobne poznamky si nechavaj na doma, nepisala som sem na to, aby sa tu niektori vyvrsovali a nadbytocne mudrovali..to je najlahsie...
Odpovedať

Odpovedať
@nervozitka dakujem
Odpovedať
@78katja Ono sa to tak väčšinou robi, keď je plot na hranici, tak pätky zasahuju na oba pozemky. Ale ako pozerám na tie pätky, keď tie stlpiky su zabetonovane len v tych tvarniciach, aspoň z fotky to nevidno či ide aj hlbšie, tak to bude len dočasne oplotenie.
Odpovedať
@78katja :-o :-o Toto je taká hrozná tragédia, ako popisuješ? :-| :-. A to prevýšenie má podľa teba 30 cm? Zaujímavé by bolo poznať aj názor druhej strany na vec. Môj názor, ako nezaujatej tretej strany z toho, čo si doteraz poskytla je nasledovný: Podľa mňa robíš z komára somára. Myslím, že to zbytočne nafukuješ. Vidno, že ani u teba ešte terén nie je upravený, nemáš tam žiadne pevné plochy pri plote, iba zeminu. Je to stále stavba, tak nechápem, prečo ti vadí tých pár hrudiek zeminy? Som presvedčený, že je to len z princípu. Sama píšeš, že prioritou je pre teba dom a že exteriér budeš riešiť potom. Tak prečo ho riešiš teraz? Keď dokončíš dom, aj tak budeš musieť vyriešiť plot. Sused ti dal možnosť postaviť si vlastný plot. Predpokladal, že keď ty nepredávaš, tak si urobíš riadny plot so základmi. Je logické, že on nebude investovať stovky či tisíce EUR do plota, najmä, keď pozemok ide predať. Prečo by mal on investovať teraz veľké peniaze do oplotenia? Veď aj ty si napísala, že najprv si budeš investovať do domu a potom do oplotenia. Sused nebude investovať, lebo ide predať. Keďže ty si to odmietla, on to vyriešil spôsobom, ktorý bol finančne pre neho akceptovateľný - teda dal stĺpiky a pletivo. Z fotiek vidno, že ten plot je len provizórny a dočasný. Tento plot nevydrží roky. Jemu na to, aby pozemok predal stačí. A ty o rok - dva aj tak budeš riešiť svoj plot, tento asi nenecháš. Nechápem, prečo robíš okolo toho taký humbuk, keď budeš mať nového suseda.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?