Pletivový plot

Dobrý deň. Chcem sa spýtať, či potrebujem ohlásenie drobnej stavby. Chceme oplotiť pozemok, zatiaľ bez stavby, pletivovým plotom na skrutky na svojej strane pozemku. Ďakujem za rady.
Odpovedať
to mate len docasne ? ano potrbujete ohlasku teoreticky prakticky ...asi nie ...
Odpovedať
Keby bol dočasne, treba ohlásenie? Potrebujeme ho totižto rýchlo. V akom prípade netreba ohlášku? Lebo v diskusiách sú rôzne odpovede.
Odpovedať
no ja len na margo toho "na skrutky" relativne otazne a drahe riesenie 🙂 ja len ze ci chcete docasne nieco narychlo ... ak nie, radsej si to spravte poriadne
Odpovedať
@dida333 je zásadný rozdiel medzi tým, či je to na skrutky, alebo betónované. ako píše @shadowmilan, na skrutky to nestojí zaveľa, je to skôr dočasné a netreba od toho čakať nejakú pevnosť, presnosť. Detto cena. lenže keď to inak nejde. čo vo vašom prípade inak nejde. ako prvá stavba na pozemku potrebuješ stavebné povolenie (aj keď je to drobná stavba). jedine že by plot nebol pevne spojený so zemou, čo spĺňa zemný vrut. suma sumárum: ak použijete zemné vruty, nepotrebuješ ani ohlásenie. Ak to chcete zabetónovať, tak potrebuješ s najväčšou pravdepodobnosťou stavebné povolenie. tip na záver: bránku či bránu bezpodmienečne zabetónujte do nezámrznej hĺbky. dá sa to pekne zakamuflovať, aby to prípadná kontrola nezistila. bez zabetónovania nemá brána a bránka zmysel.
Odpovedať
ved aj normalne zabetonujes bez toho aby to zistili 😄 a uz sa riesilo, aj na skrutkach by si to mal ohlasit stale to je pevne spojene so zemou ... nie polozene na zemi ... tak ako skrutku, aj beton vies vybrat ...
Odpovedať
@shadowmilan pravdaže, pravdaže.
Odpovedať
Ak je to prvá stavba na pozemku a ešte nemáš vydané stavebné povolenie na dom, tak aj na plot potrebujes stavebné povolenie, ohláška nestačí a je jedno či je to do betónu alebo na zemné vruty. Rôzne stavebné úrady sa k tomu ale stavajú rôzne a niekde prejde aj ohláška.
Odpovedať
Stavebné povolenie ešte nie je. Betónovať sa nebude. Ďakujem veľmi pekne za rady.
Odpovedať
Profilova fotka
@podko na plot do výšky 2 metrov postačuje ohláška na stavebnom úrade, ak bude ohláška a nákres v rámci územia ohlasovateľa, nemá byť aký problém. @dida333 postavte čo teraz potrebujete, to že si na svojom pozemku postavíte plot (keď aj bez ohlášky), nebude nikto riešiť. Je to Váš pozemok a plot v prípade vrutu nebude mať pevný základ (ano aj keď sa to považuje tak isto za "drobnú" stavbu), ak by aj niekto prišiel, tak to vytiahnete a môže vám fúkať vieš kam. Ohlášku by som robil len v prípade, že to už bude tzv. FINISH. Nech je to všetko OK. Najideálnejšie je mať ale na stavebnom povolení na dom už zakreslený plot a podáva sa to spoločne a nikto nemôže na to nič povedať.
Odpovedať
@dominik_galaba nepostačuje. Drobna stavba je stavba ktora plni doplnkovu funkciu k hlavnej stavbe. A v tomto pripade hlavna stavba neexistuje, tak plot nemoze plnit doplnkovu funkciu a tym padom nie je drobna stavba. Tak je to napísane v stavebnom zakone. To ze niektore stavebne urady to nedodrzuju a povolia aj ohlasku je ina vec. Ja mam skusenosti, ze vyzaduju stavebne povolenie.
Odpovedať
Profilova fotka
tak to je asi dost aj o tom, ze na koho natrafis na uradoch. niekto sa bude vo veciach vrtat do poslednej vety a niekto len tak prebehne papiere a neriesi.
Odpovedať
Takže jedine stavebný úrad mi povie , čo vyžaduje. Hádam to bude k spokojnosti. Ďakujem Vám.
Odpovedať
Článok sa načítava...
teoreticky ano, a sak to bude len ohlaska to je prakticky nic, no radsej by som ju podala, kedze nevies, akych prajnikov budes mat za susedov a kto bude na co cihat
Odpovedať
Dnes volané na stavebný úrad a treba ohlásenie. Ďakujem všetkým za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?