Navysenie plotu z 3D panelov

Zdravim. Chcem sa spytat na osobnu skusenost s navysovanim plotu z 3D panelov pomocou nadstavcov. Je to pevne? 3D panel ste skracovali na pozadovanu vysku?
Odpovedať
@aknelka1232 ale tam je toľko premenných, že ťažko odpovedať. ak je pôvodný plot spravený kvalitne, tak mierne navýšenie mu staticky neublíži. samozrejme ďalšia premenná sú napr. tieniace pásy či siete. a otázny je spôsob navýšenia. keď sa to spraví kvalitne, tak to bude aj pevné. ani skoro videť to nemusí byť (myslím spoj stĺpikov). Estetická stránka celého plotu je veľmi otázna, kvôli prielisom. ale na to sa dá zvyknúť a obhájiť si to pred sebou, ak je dostatočný dôvod na samotné navýšenie. závisí to fakt od mnohých faktorov. spomenul som si na jednu zákazku, nočnú moru v konečnom dôsledku (aj keď zákazníčka platila každú opravu, nakoľko to bolo na jej zodpovednosť všetko). najprv mala pletivový plot, potom potrebovala vyše 3m výšku, takže išli podhrabové dosky, nad to 2,0m 3D panely a nad to ešte metrové panely. samozrejme komplet zatienené tieniacimi pásmi. Pri silnom vetre pár mesiacov po realizácii jej nadstavované stĺpiky odstrihlo pri zemi a bola galiba. Potom si zabezpečila na vlastné triko riadne hrubostenné jaklové stĺpy 60x60x4mm. Plus každý stĺpik "zavetrený" stĺpikmi. Odvtedy jej to asi drží... keď musí mať vyše 3m plot s tienacimi pásmi... Pripájam jednu fotku, snáď sa tu pani nenájde 😬 Výplet tieniacimi pásmi si riešila zákazníčka, od toho dávam ruky preč. Ale bola s tým potom riadna oštara... Ako vravím, nočná mora, radšej som na to zabudol... až dodnes 😄
Odpovedať
@worker_falcon dodnes 🤣..a od dnes 🤷🏽‍♀️😄
Odpovedať
@aknelka1232 Aké nadstavce máš na mysli? Poznám len nadstavce na guľaté stĺpiky priemeru 48 mm: https://www.pletivo.sk/prislusenstvo-... Možno by išli nadstaviť aj hranaté stĺpiky vhodným profilom. Napíšeš, o koľko chceš nadstaviť. Ak takto nadstavíš stĺpik, tak je možné ho zdvihnúť až o 1 - 1,5 m. A pletivo chceš potom ako riešiť? Kúpiš nové na celú výšku? Alebo budeš rezať na danú výšku? JA by som na tvojom mieste asi dal nový celý panel. Bude to pevnejšie a stabilnejšie, najmä, ak chceš zvyšovať o viac, ako 1,5 metra. A záleží najmä od základu - či je dostatočne pevne uchytený stĺpik v zemi. Dodatok - vidím, že ti to worker falcon pekne napísal... klobúk dole.
Odpovedať
@chrobak7 nadstavce/spojky na jaklové sa dajú jednoducho vyrobiť z existujúcich komponentov. zmysel to má samozrejme iba vtedy, ak potrebujú stĺpiky dlhšie, ako sa originál vyrábajú (asi 3m). Detto samozrejme dielce, ako vravíš, najlepšie je dať vcelku. Robia sa výšky myslím 2,4m. Šetrenie nemá zmysel. Najistejšie, najpevnejšie a najkrajšie (možno aj najlacnejšie) by bolo spraviť to nanovo v požadovanej výške, bez nadstavovania dielcov a stĺpikov. čo som ja popisoval, bol extrémny prípad.
Odpovedať
vysku mame 1,60 a potrebovali by sme navysit tak o 40 cm.... nasli sme nadstavce na hranate stlpiky v obi, len nam to pride extremne drahe....jeden stoji 25 euro
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?