Má niekto gabionový plot?

dal si niekto robit GABIONOVY PLOT? kolko to asi stoji?1m.
Odpovedať
1
2
5
Daj fotku, aby sme vedeli čo to je.
Odpovedať
@imichal Nájdi si album užívateľky galina75,ona tam má tento plot a myslím,že ešte to tu má niekto v albume.
Odpovedať
my sme chceli gabionmi spevnit svah nad nami... ked sme zistili cenu, tak sme radsej zvolili klasicky betonovy oporny mur... treba tam cisty kamen, vacsiu frakciu, bez hliny... a drahe su hlavne "klietky" ... nas ta cena odradila... :-(
Odpovedať
Ja som si tiez zistovala kolko to stoji. 1m x 1m x hrubka 50 cm stoji okolo 100 Eur (3 000 Sk). Ak mas moznost zohnat kamen, ze mas niekde v blizkosti kamenolom, tak mozes nakupit len klietky a poukladat kamene sam. Niekde na nete je aj navod. Pekne kamene su poukladane len po obvode klietky a v nutri je drobnejsi strk.
Odpovedať
Čau, teraz staviame pri Žiline cca 380 m3. Nie je to lacné ale ak to slúži ako oporný múr ako ten náš na foto tak je to lacnejšie ako betón. Treba mať v blízkosti lom, najlepšie žulu a dobrú partiu ľudí. Treba dlho zháňať dobrú partiu alebo šikovných začínajúcich. Partie čo to robia už dlhšie si pítajú aj 60-80 E za m3, plus pletivo, skalu a dopravu.
Odpovedať
to sa uklada ručne??
Odpovedať
hej to sa uklada rucne, mozno aj preto je to take drahe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
oprašujem tému ... poradíte, kde sa dajú kúpiť klietky lacnejšie? Ďakujem
Odpovedať
@ewitta42195 my mame gabionovy plot s drevenymi plotovkami. Klietky sme mali z jednej firmy kde ich vyrabaju z Brezovej pod Bradlom, ale nemame ich zvarane tie boli dost drahe. Dlzka plota 30 metrov, klietky stali cca 1100 € a vysoky 1,5metra. Najprv som bola proti moc sa mi to nepacilo ale s tym drevom je to celkom pekne.
Odpovedať
@verka1978 ahoj a ta suma je aj s kamenom? rozmyslame ze by sme taky chceli na jednej strane Dakujem za info
Odpovedať
@yanka79 nie to bola suma len za klietky plus kamen, to zalezi aky lacny kupis .
Odpovedať
@verka1978 :-(
Odpovedať
Článok sa načítava...
a kamen z kamenolomu len taky hociaky tam ist nemoze... pretoze kamenolomy neperu kamen a bezne odstrelene kamenivo nie je sice drahe, ale treba ho prebrat a poriadne umyt od spiny, pretoze ho kupite aj s hlinou a vseliakymi semienkami a taky obrasteny gabion bude dost skaredy... mne by sa skor pacil cisto gabionovy plot, kde sa vsadi len brana pre auta a branka. bez ziadneho dreva... ale mozno sa nato dame a dame ho vylucne len dopredu, kde mame sirku cca 9m ;-) ale kontakt na toho vyrobcu klietok by som poprosila do IP ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@imichal ahoj, my sme uvazovali nad gabionmi ale stale sa mi zdali prilis drahe, pretoze aby si dosiahol krasny efekt musis kupit drahsi kamen. Nakoniec som to vyriesila vlastnym sposobom a funguje to vyborne. Je to ekologicke, drenazne a v pripade ze mas na blizku lom nie je to cenovo narocne. Nas celych 30m ktore vidis na foto vyslo cca E1300 aj s flasou pre majstra v lome :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@marianza dost draha zalezitost, pozri moje foto ako som to vyriesila :-)
Odpovedať
@meamea mozes dat fotku z blizka prosim, ja tam vidim iba nejaku branicku a par balvanov...
Odpovedať
Profilova fotka
@vankusik29 ja som prave nahradila gabiony balvanmi :-) gabiony sa nam zdali cenovo narocne a preto sme sa rozhodli pre balvany.
Odpovedať
Profilova fotka
@vankusik29 este som zabudla, ze sa to potom zalesni roznymi rastlinami a krikmi a by sa plot zvysil
Odpovedať
jaj aha, to my mame na pozemku aj pod zemou takych kamenov habadej, takze my nemusime kupovat, nedaleko bol stary kamenolom....
Odpovedať
@iveta007: to by ma zaujimalo ;-) my by sme tak chceli riesit minimalne vstup (sirka 9m, kde bude aj brana aj branka) plus maximalne rohy... jeden ako oporny a druhy len esteticky... na cele oplotenie to nema vyznam... zatial...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte! Potreboval by som nejakú firmu čo vyrába tieto koše ale bez kameňa..u nás je ho v potoku dosť. Poznáte? Inak nedá sa to povariť z karirohože, lebo ako sa na to pozerám tak je to karirohož, len pozinkovaná..
Odpovedať
@philos - Compag alebo All stones
Odpovedať
Profilova fotka
compag to ponuka ale nemá cenník online a allstones predáva iba plné koše..skusim zavolat ten compaq kolko to vide za kus
Odpovedať
Profilova fotka
@iveta007 čo to bola za firma? Ja potrebujem len troška upraviť záhradu takých 15 kusov 1mx0,5m,0,5m by mi stacilo
Odpovedať
@iveta007 mozes aj mne prosim poslat IP od akej firmy mate gabion?
Odpovedať
Ahoj @iveta007, mohla by som aj ja poprosiť kontakt na tú firmu? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
ahojte aj pod gabionovy plot treba robiť betonové základy alebo to len "položia" na zem?ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sz.zuzana to aj mna zaujima , ale myslim že to bude lepšie so zakladom
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?