Gabionový plot.

Profilova fotka
Rozmýšľam nad gabimovym plotom 1,5mx30cm a dĺžky 30m ktorý bude slúžiť aj ako oporný múr pre 70cm násypu. Treba pod taky plot aj základ? Ak ano, tak aké rozmery a ako to prepojiť s plotom. Ako sa momentálne pohybuju ceny? Neake foto pre inšpiráciu
Odpovedať
@lubobalascak cena záleží aj od materiálu ktorým sa bude plniť...
Odpovedať
@lubobalascak nie som si ista, treba to vyhladat ale nad 1 m potrebujes asi stavebne povolenie ked to ma byt oporny mur.
Odpovedať
@lubobalascak robi sa strkove lozko,nie zaklad. 30cm hrubka ak ma nieco udrzat tak je to malo. Aj pol metra je na hrane, zalezi co tam za kopec je. Ja mam 1m vysku,zo zadu to nie je po vrch zasypane ale hrubka gabionu 1m.
Odpovedať
@lubobalascak tu to mas pekne rozkreslene pre jednotlive vysky https://gabionylemon.sk/stranka/oporn...
Odpovedať
@lubobalascak fuu, google má zas výpadok? čo tak si všeobecné info zistiť tam a až potom sa pýtať špecifické otázky na fóre?
Odpovedať
Profilova fotka
@wivik je to rekonštrukcia starého pletivoveho plota ktorý kopíroval teren ale teraz si chcem zahradu trocha vyrovnať ta preto to bude plniť funkciu trocha oporného plota. Mam to ohlásené ako drobnú stavbu na OÚ. Aj tak treba stavebné povolenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@jozefsv vieš mi poslať neake foto?
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon pokiaľ sa ti nepáči moja téma a moje otázky tak kludne mozes opustiť tuto diskusiu alebo stránku. Na také hlúpe zakomplexovaný komentáre nemam čas a nechaj si ich pre seba a svojich priateľov.. 😎
Odpovedať
@lubobalascak nas nahlasili susedia ze sme si chceli vyrovnat pozemok cca 70 cm a urobili sme oporny mur. Uradnicka aby bola kryta tak od nas pytala projekt aj staticky posudok. Projektantka sa cudovala ze toto od nas pyta, ze do 1 m netreba stav povolenie. Nehladala som to podrobne. To by si si mal zistit na SU ako to budu posudzovat kedze ty chces vyssi. A hlavne je rozdiel ci robis gabionovu stenu len ako plot alebo gabionu stenu, ktora bude zatazena zeminou a bude plnit funkciu oporneho mura.
Odpovedať
Profilova fotka
Pripojim sa, je lepsie, ked si to clovek robi sam? Alebo ste si davali niekto aj firme? Je to ovela drahsie?
Odpovedať
@stanlej mas dve moznosti. Ze chces mat kamene uhladne poukladne alebo len ich tak hocijako nasypane. V prvom pripade ked mas cas tak si to urobis aj sam. V druhom pripade sa kamene s lyzicou sypu do kosov. Takze potrebujes stroj a strojnika. A kose by si mohol zvladnut zviazat aj sam. Len si treba dat pozor na vyslednu rovinnost. Do bokov sa daju kovove tyce. Na nete a hlavne na youtube je urcite plno navodov ako na to.
Odpovedať
Profilova fotka
Je nutné to prepojiť s betónový základom keďže to bude takzvaný oporný plot, ak áno tak akým sposobom
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?