Nemáte prosím niekto skúsenosť s gabionovými plotmi?

Veľmi sa mi to páči a rozmýšľam, žeby sme to dali aspoň z prednej strany domu. Priložená fotka je len na vysvetlenie pre niektorých o čo sa jedná. Takýto ty by som nechcela, ale prevedenie áno.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sa mi to paci a rozmyslame nad gabionovym plotom, ale skusenost zatial ziadna..
Odpovedať
@lucyy01 kamarátka mi vravela, že sa dá ušetriť na kameni tak, že zvonka dáš drahší, krajší a zvnútra sa môže použiť nejaký nazbieraný. Nemám ani prestavu, koľko by to vyšlo. Ale písali, že o polovičku menej ako murovaný.
Odpovedať
@ajkava Dva druhy kameňa sa veľmi nebudú dať použiť, pretože je to dosť tenké, líce treba skladať z oboch strán a určite by sa druhý kameň dostal aj na vrch. Murovanie je hračka oproti peknému vyskladaniu tohoto plota.
Odpovedať
@viktor811 tak z tej stránky ako píšeš nemám skúsenosť. Ale oproti murovanému je to krajšie. To musíš uznať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava ja nejake mam http://www.modrastrecha.sk/blog/majko...
Odpovedať
@majkoj tak to je parádne. Tak nejako by som si to predstavovala. Odkiaľ si tam dával kamene? Prídeme pre rozumy :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava zo Stozku :), mam to 15km. http://www.pkdoprastav.sk/sto_sk.htm . Cena takeho plotu silne zavisi od toho, skade vozis kamen. PS: kludne dojdite :)
Odpovedať
@majkoj no uvidíme. Skúsim pohľadať viac lomov. Na okolí je ich dosť. Našla som aj kameň do gabiónov a toto máme bližšie http://www.sokolec.sk/page.php?work=p...
Odpovedať
@ajkava
Odpovedať

Odpovedať
@pr Fajné.
Odpovedať
@ajkava na tom plote je najdrahšia robota, zvlášť ak je ukladaný kameň, ale ani samotné klietky gabiónov nie sú najlacnejšie, A vonkoncom nie som presvedčený, že je lacnejší ako murovaný. Ale vyzerajú veľmi pekne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavoslav ja som len čítala, že je lacnejší. Ešte som to neprerátavala. Zatiaľ plot nebude. Všetko je v štádiu vyberania, vymýšľania, obzerania.... Ale mne sa páčia také prírodnejšie veci, čo tento plot spĺňa. S tým ukladaním je mi to jasné. Možno naškrečkujem okruhliaky niekde a nasypeme :-D . Nebude treba ukladať. Len to by museli byť riadne okruhliaky, aby keď nasypem nešli rovno von. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No, gabión nie je lacný... Ja som kúpil koše podotýkam od známeho za skoro nákup 15m dĺžka, 1,5m výška, 0,5m šírka za 600 eur len koše + kameň - kvoli jednoduchosti to bude devínska žula cca 200 eur. Ukladat idem sám - neskôr budú aj fotky. Áno, ak by som ho postavil z DT, a na to z jednej a druhej strany obklad za 20 eur meter, tak víde gabión o niečo lacnejšie, ale inak.... Ale výsledok stojí za to.
Odpovedať
@plamen budem sa tešiť na výsledok.
Odpovedať
@plamen a ake kose si kupoval? lebo ta cena sa mi zda dost vysoka na to, ze to mal byt nakup. http://www.gabiony-eshop.sk/gabionovy...
Odpovedať
Profilova fotka
@ajkava @benco ja mam tieto http://www.gabionove-ploty.sk/cennik-.... Na plot su zbytocne pol metrove kose.
Odpovedať
Profilova fotka
@plamen A máš predstavu, čo by si dal za betónový múrik so základom....? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme, mám taký od ulice. Základ šírky 500, na tom šalovaný priznaný betónový plot výšky 1,6m, šírky 0,2 použitý biely betón. Cena niekoľko krát vyššia ako gabión. Smozrejme pod gabión mám tiež základ šírky 0,5 m hĺbka 0,8m. Tam ma stál betón 350 eur. Najlacnejší víjde použiť murovacie betónové tvárnice - práve ich teraz riešim. šírka 0,2 m iba sa lepia bez priznaných stĺpikov. Cena 1,2 eur kus. Na 15 m v 1,5m by som potreboval 240 ks cize cena 288 eur+práca+malta čiže cca 600 eur + na to omietka, alebo ho nechať tak priznaný. Základ nerátam. Koše som kupoval oká 10x10 koš 0,5x0,5x1m. Samozrejme k cene treba rátať špiráliky a sťahovacie tyče. 0,5m šírku som volil kvoli tomu, že teraz má plot 1,5m a v budúcnosti ho možno zdvihnem na 2m. Tak len kvoli tomu.
Odpovedať
@ajkava hlavne v reklame a letákoch sa pri žiadnom výrobku nedočítaš že je niečo drahšie aj keď to tak je, ale žijeme v takom svete a treba s tým počítať.
Odpovedať
Profilova fotka
@plamen naco mas pod gabionom zaklad ? :) @slavoslav zijeme vo svete kde treba vediet hladat a hlavne vediet pocitat :)
Odpovedať
aj tu som nedávno čítala nejaké rady ako si vybrať, možno ti pomôže :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?