Brana na pohon aj rucne otvaranie

Ahojte, viete mi poradit riesenie na kridlovu branku pre pesich, ktora by sa dala otvarat aj motorom na dialkove ovladanie a aj pohodlne rucne? Situacia je taka ze potrebujem spravit branu, ktora bude mat jednu cast odsuvaciu (necele 3 metre) a druhu cast kridlovu (cca 90cm), celkova sirka je cca 3.3m. Pre vjazd autom potrebujem otvorit obidve casti brany (idealne na pohon na dialkove ovladanie), pre vstup peso potrebujem otvorit len mensiu kridlovu cast (idealne rucne, bez motora)
Odpovedať
@stuno_sk No takyto scenar sa da idealne vyriesit asi iba tak, ze na cely otvor urobit branu zasuvaciu, stym ze vnej bude osadena aj mala branka, ktora sa bude dat otvorit rucne pri zasunutej brane... aj ked popravde si to neviem dost dobre predstavit ako by sa to dalo skonstruovat... Osobne by som sa vyprdol na pohon a spravil branu manualnu.
Odpovedať
@sp4jo, diky, no ano, tiez je to jedine riesenie ktore som zatial videl, ale hladam sposob ako sa tomu vyhnut, lebo by to znamenalo mat celkom vysoky "prah" v tej branke pre pesich, co je hodne nepohodlne a neprakticke. nemam s tym ziadne skusenosti ale predpokladam, ze ked je na brane motor, tak sa ten motor asi neda "pretlacit" rucne. ci ano?
Odpovedať
@stuno_sk No ručne nepretlačíš pohon brány, /to by zlodeji mali veľmi ľahkú prácu/ ale motor-prevodovku vieš odpojiť vytiahneš poistku zaaretuješ ju a máš voľný pohyb brány... 😉
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?