Sirka stlpika pre pohon brany

Zdravim, chcel by som som si dat postavit plot zcasti zo stiepanych tvarnic... v nom by som chcel vynechat otvor pre 1m otvaravu branku, a 3m pre posuvnu branu. Medzi tymito branami bude stlpik, kde bude pohon posuvnej brany (bude sa posuvat cez malu branku). Aky siroky by mal byt tento stlpik aby sa za neho dal schovat pohon brany? Tiez by ma zaujimalo, ako vyriesit tu kolajnicu po ktorej sa brana posuva... pod branou a dalsie 3metre doprava treba urobit sirsi betonovy zaklad?
Odpovedať
1
2
vygoogli si pohon, ktorý tam chceš dať, a máš tam aj jeho parametre. Od toho to asi závisí, či? :-) Pod koľajnicu sa dáva základ 40x40cm.
Odpovedať
http://branyposuvne.sk/data/products/...
Odpovedať
@worker_falcon ano, to som pozeral, ale predpokladam, ze brana cez tento pohon este nejako pretrca, tak zase aby mi nezasahovala do branky vedla... mozno mam blbe otazky, ale fakt neviem co ta posuvna brana obnasa, tak nechcem nieco podcenit. uz len to, ze to nebude moct byt brana s tym trojuholnikom na jednej strane, ten by zasahoval az do branky, bude musiet byt aj navrchu v nejakej kolajnici, mozno aj ten stlpik sa musi urobit pevnejsi.
Odpovedať
@gashtaan nechceš sa popýtať výrobcu, komu to zadáš vyrobiť? Trojuholník - ten charakterizuje samonosné brány. Keď máš s koľajnicou, tak stačí koľajnica. Stĺp nemusí byť nijak zosilnený, všetko ide po koľajnici. Pretŕčať nijak špeciálne nemusí, max 20 cm oproti pohonu. Koľajnicu odporúčam zapustiť kúsok do terénu, resp, vymyslieť niečo hlavne kvôli tej malej bránke - aby o ňu peší nezakopávali. A pre zamŕzanie v zime - klasika odporový drôt.
Odpovedať
@worker_falcon mas pravdu, zacnem teda hladat najprv vyrobcu brany, podla toho sa bude robit plot...
Odpovedať
Nemame pohon schovany za ziadnym stlpikom. Je hned za branou. Ak sa do neho niekto chce dostat musi tak ci tak preskocit plot.
Odpovedať
Profilova fotka
My to máme u rodičov urobené presne tak ako píšeš.
Odpovedať
Profilova fotka
aha
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
@mirooslav jj, tak nejako, akurat tu cast plota, kde je ten pohon som chcel co najuzsiu... ale dik za inspiraciu :)
Odpovedať
@gashtaan ved mozes mas daleko uzsiu tu cast, ked mas kolajnicovu branu, bez nosa, kvoli ktoremu maju siroku tu cast medzi branami.
Odpovedať
@worker_falcon ved hej, ale aj tam je 50cm uz take minimum co som pozeral... ale malo by sa to dat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gashtaan 50 cm je maximalne v pohode.
Odpovedať
@gashtaan Ak mate priestor dajte si samonosnu branu ako je aj na obrazkoch.Kolajnicovej brane vadi sneh co sa da vyriesit odporovym drotom ale vadia jej aj kamienky.Brana naskoci na kamienku,okrem toho ze zhrkoce moze naskocit az tak ze preskoci hreben na pohanacom kolese motora.
Odpovedať
@gashtaan stlpik ti staci 500mm ,uz som robil branu kde bol stlpik iba 400mm,ak chces tak si kludne daj posuvnu branu a kolajnice nebude nic vadit ani sneh a ani ziadne kamienky.ked budes chciet sa opytat nieco o brane tak mi kludne napis a poradim ti,uz som ich urobil dost a nejake skusenosti uz su:-)
Odpovedať
500mm stlpik staci,branu musis mat vacsiu o 500 mm cize brana ti bude koncit na konci murika.nazabudni dat senzor na malu branku ktory bude blokovat motor pri otvoreni malej branky a predides stretu malej a velkej brany.kolajnicu daj nerezovu z "v" profilom na vrchu."v"profil nechaj pretrcat nad uroven zamkovej alebo inej dlazby.zaklad na kolajnicu hlbka adpon 400mm a sirka staci200mm.pri motore urob zaklad aspon 400*400mm tento zaklad musi byt zviazany zo zaklladom na kolajnicu.ak budes chciet sa nieco spytat tak kludne napis.
Odpovedať
@mariott diky moc za info :) zaklad pod plot chcem robit do nezamrznej hlbky 300mm siroky, takze tam kde bude pohon a kolajnica sa rozsiri a vyleje sa to naraz - aj tak tam bude treba dat nejake zelezo? no mam z toho hlavu ako melon... tu taky senzor, tam taky, kable k tym senzorom musia byt uz nachystane tam a tam. Ja ani neviem ako zacat. @marsial jasne, ze by som si dal radsej samonosnu, ale nevychadza mi to tam...
Odpovedať
@gashtaan toho výrobcu si už našiel? postupne by ti mal dať nákresy, ako má vyzerať základ, a schému zapojenia pohonu, fotobuniek. Nie je to žiadna veda, len treba správne postupovať. Fotobunkami by mal byť krytý celý priestor otvárania brány - tých 6 - 7 metrov. Či už to rozdelíš na 2 zóny, alebo iba jednu, je viac menej na tebe. Takisto fotobunky sa dávajú na stĺpy vymedzujúce priechod brány. Spolu k pohonu by mali ísť 2 - 3 páry fotobuniek, podľa toho, či rozdelíš zónu alebo nie. V skratke k chráničkám - samozrejme od domu k pohonu - kvôli napájaniu. Od pohonu - k majáku (väčšinou na stĺp nad pohonom), a k 4 či 6 fotobunkám. Dve a dve budú cca 0,5 - 1,0m od seba, môžeš potiahnuť dva káble v jednej chráničke. Pod priechodom treba hrubšiu chráničku - pevnejšiu. V prípade, že ich nebudeš zalievať do základu, čo sa moc neodporúča. Pozor na ponuky pohonov iba s jedným párom fotobuniek (a tvrdenia "odborníkov", že to stačí). Čakám, že aj tu sa takí ozvú, že to tak majú, montujú, a ešte sa nič nestalo. Nejde o nich. Tebe (nie im) tam môže pritlačiť auto, dieťa, manželku, psa, sliepku... Bezpečnosť by sa nemala opomínať. A to nevravím o citlivých hranách a podobných srandách. Poznám firmu, ktorá si na podobnú bránu, ako chceš ty, dala 10 ks citlivých hrán.
Odpovedať
@worker_falcon problem je v tom, ze ja som chcel postavit plot no branu zrealizovat neskor (buduci rok?), lebo tak skoro este nebudem mat urobene terenne upravy - budem tam musiet dovazat zeminu, nechcem aby mi nejaka tatrovka novu branu znicila.
Odpovedať
@gashtaan btw. už len kvôli tým tatrovkám by si mal spraviť riadny základ do priechodu brány. A nadštandardne ho vystužiť železom. Ak ti ide o výkres chráničiek, aby si ich mohol osadiť, môžem poskytnúť nejaké. Hoď do PM mail, ak máš záujem.
Odpovedať
@worker_falcon v pripade samonosnej brany pre 3m priechodzi otvor, ake musi byt dlhe to rameno (trojuholnik)? v pripade takejto brany by to nekomplikoval ten masivny zaklad pre kolajnicu.
Odpovedať
@gashtaan cca tretina priechodu, cize nieco cez meter.
Odpovedať
V tvojom pripade by bolo najlepsie mat os vozikov 1400mm.
Odpovedať
@mariott to je veľa. To by mal ten trojuholník nie tretinu, ale polovicu priechodu brány. Či ty robíš také ťažké krídla? Alebo to riešiš na istotu? V gashtaanovom prípade také predlžovanie krídla moc vhodné nie je.
Odpovedať
@worker_falcon je to aj istota ale je aj lepsie vyvazovanievbrany.ja aj tak by som podla neho dal posuvnu branu..,
Odpovedať
@mariott verim tomu na milion percent, ze bohate postacuje ta tretina priechodu ako trojuholnik. Vsetko naviac je plytvanie materialom a priestorom. Alebo mas ine vypocty? Alebo mas slabsi nosnik, alebo preco?
Odpovedať
@worker_falcon to je skusenost a plytvanie materialom to nie .
Odpovedať
@mariott vies, lebo my na firme mame velmi, ale velmi konzervativneho pripravara bran. On robi vypocty, prepocty, kresli, apod. A on ked povie, ze staci tretina, tak viem, ze je to skor o 10 % viac ako treba, ako ze je to o 40 % menej, ako treba. Okrem toho tie brany maju certifikat a su skusane Skusobnym ustavom, takze konstrukcne musia byt maximalne OK.
Odpovedať
@worker_falcon ako sa vola ta vasa firma?spytaj sa technikaa aka je os vozikov na brane s otvorom 3010mm.
Odpovedať
to viem bez pýtania - 900mm je osová vzdialenosť vozíkov a reálny rozmer krídla je 4450. Takže na krídle to celkom nabehlo... Keby som si chcel robiť reklamu, tak to spravím už dávno :-S
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?