Betonovy plot - prasknute stlpiky

Zdravim ludia. Mam betonovy plot na ktorom mi praskaju stlpiky. Nema niekto skusenost s opravou? Mozno zaliat nejakou chemiou, nikto mi nevie poradit, preto som tu. Diky moc.
Odpovedať
pridajte foto
Odpovedať
Foto
Odpovedať
@johny170 musis vymenit stlpiky, lebo inak ti vypadnu panely a niekoho to moze zranit... Inak kvalita vybrovaneho betonu nic moc.
Odpovedať
@johny170 To ničím neopravíš. Nechaj to tak a uvidíš, či to bude praskať ďalej. Ak áno, počkáš, kým sa rozpadne tak, že nebude funkčný a potom ho vymeníš. Koľko má teraz rokov?
Odpovedať
aka firma to robila ak to nieje tajomstvo
Odpovedať
zisti a odmeraj ci to praska ---to sa pose.. ked vsetkych predbehneme anak to neopravis
Odpovedať
@johny170 a čo je z druhej strany? Tam na to niečo netlačí?
Odpovedať
@originalx presne ako píšeš. Zle uvibrovane, alebo aj boh vie aký cement tam išiel.
Odpovedať
Praská to pomaly, postupne ďalej. Keď plot osadili vypadal v pohode. Ma 5 rokov a firma jasne, ze už nie je. Diky za komenty a dávajte pozor od koho beretie.
Odpovedať
Profilova fotka
@johny170 Vada nemusí byť nutne v uvibrovaní betónu . Čo tak malá,alebo ziadna medzera medzi stĺpikom a doskou..........potom naprší a mráz to roztrhne...bum....praská stľpik.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Skôr ma zaujíma niekoho skúsenosť so sanaciou, opravou, tak ako stoji otazka. Ak k téme nemáš čo povedať, šetri môj čas a radšej si zapni telku...
Odpovedať
Profilova fotka
@johny170 Však som si zapol telku a som tu.Ak nemaš čas tak potom čo tu hladáš ??
Odpovedať
Článok sa načítava...
Praska to presne v miestach, kde je vyztuz. Prasknute miesto je pevne, alebo sa beton hybe v praskline? Toto sa moze rozpadnut. Robi to len tento jeden stlpik? Neprichadza v jeho mieste k nejakym vibraciam? Napr otvarana brana. Deti kopajuce loptu do plota, prudky neustaly narazajuci vietor a pod. Alebo netlaci nan nieco? Nieje stlpik oproti ostatnym sadnuty vyskovo? Mam tiez zopar popraskanych no priecne. Vplyvom vibracii od vetra a prejazdu tazkej techniky. Neriesim, drzia, na to je tam ocel. Ak sa to rozsiruje, bude potrebne najskor urcit pricinu a potom vymenu, aby sa aj novy stlpik neporucal.
Odpovedať
@velakusin To ja všetko viem. Prišiel som si sem po radu, pretože určite nie som sám komu praskajú stĺpiky. Videl som aj na iných plotoch, no zatiaľ mi nikto neporadil ci sa to dá opraviť, alebo ma neminie výmena. Dnes sú rôzne prípravky na chemickej báze, možno aj niečo na zacelenie tých prasklin ci zcelenia betónu. Žiadna s tvojich uvedených možných pričiň nie je kameňom úrazu. Je to plot v záhrade. Žiadne zaťaženie na panely, žiadna ťažká technika tam nejazdí, deti nehrajú. Preto rady ako, vytrhat a dat novy...malo kto si asi uvedomuje tu náročnosť, keď je to 80 cm v zemi a hlavne 2x platiť plot v záhrade...
Odpovedať
@johny170 mam rovnako panelovy plot a niektore stlpiky prasknute, akurat ze priecne a to drzi ocel. Tebe sa to praska v miestach vyztuze pozdlzne, takze staticky uplne zle. Ak narazas na nieco typu zalej drazky, alebo zatmel to ti asi nepomoze. Ak chces, mozes skusit taku vec, ze karboskou rozrezat prasklinu az po ocel, odprasnit a vyplnit chemickou kotvou, alebo lepidlom C2T. Podmienka je ale to rozrezat, aby sa tam dostalo dost materialu. Nic, co by sa dalo pouzit nejako jednoducho bez vacsieho zasahu nieje. Ceresit robi chemiu na opravu. Len to by si musel vybrat vsetok popraskany beton a nahadzat to opravnou sadou. Pri tom profilovanom stlpiku ak urobis cokolvek bude moc viditelne. Navsteva suseda mi mesiac dozadu naburala do plota tak, ze rozdrvilo cast stlpika zo strany ulice, dokonca nepraskol durch, iba na ulici. Obnazil som vyztuz na asi 80cm. Urobil salung a zalial betonom. Pojde na to este sietka a C2T lepidlo. Zajtra odsalovavam tak uvidim ako to bude vyzerat. Ak nechitil beton a bude to labilne, sused bude musiet riesit vymenu stlpika. Akurat je smola, ze je pri zaklade posuvnej brany a teda je zabetonovany.
Odpovedať
Prave som nasiel fischer expresny tmel. Tak mozno by slo to prebehnut flexou tak, aby vznikla strbina prierezu V a do nej uplne tento tmel natlacit. Ak sa s tym pohras, nebude to uplne marne. Zvnutra ti tam samozrejme prasklina ostane. Tam by to chcelo zamedzit vnikaniu vody, aby ho neroztrhlo zvnutra. Tak tym tmelom zatmelit aj vrch a bok panela kde sa napaja na stlpik, aby pri dazri nevnikala voda dovnutra.
Odpovedať
Ide ti o dizajn alebo o to aby sa tie stlpiky nerozpadli?
Odpovedať
@velakusin Lepidlo je slabé, už som jeden stĺpik skúšal z vrchu zalepit, aby tam nestekala voda a nezdrzovala sa tam, ale po čase prasklo aj to. Jeden stĺpik mam prasknutý od vrchu až dole a do polovice sa oddeľuje ten predok od samotného stĺpika. Takže lepidlo nie, ale ten tmel co píšeš, to by možno šlo, idem na to mrknúť. Inak...už som rozmýšľal aj o možnosti osalovat stĺpik a zaliat ho ako aj ty píšeš, ale zo stĺpika 10x12cm, či koľko to ma by bol aký stĺp. A pochybujem, že by sa betón, alebo nejaká iná zmes na to vhodná, dostala až dole pozdĺž celého stĺpika.
Odpovedať
@rkorba Určite aby sa nerozpadli a nejaký ten rok ešte vydržali. Vieš o niečom?
Odpovedať
@johny170 no nepotesim ta, podla mna bud vymena, alebo stiahnut nerezovymi stahovacimi paskami, aby nepopadali panely keby sa rozpoltil.
Odpovedať
No salung som urobil velkosti stlpika. Po odsalovani to z 5 metrov ani nebolo vidno kde je nadpajany. Mam rovne samozrejme. Mozes to urobit ako ja, popraskane a uvolnene casti vybrat, obsalovat a vyliat silnym betonom. U mna to zial nedopadlo moc dobre. Po odsalovani to vyzeralo ok, no nasiel som praskliny a zopar nedrziacich casti. V noci po betonovani mrzlo a zial, vrstva betonu bola mala a hydrofobna reakcia nevytvorila dostatok tepla na to, aby nezmrzol. Pevny vsak ostal. Takze ako som pisal vyssie, sietka a lepidlo C2T uz su nanom. Uvidime ako dlho vydrzi, snad ho po zime nebudem musiet riesit znova.
Odpovedať
Ako máte z opačnej strany medzeru medzi panelom a stĺpikom riešenú..? Tieto praskliny vyzerajú byť od nárazov samotného panela po nárazoch vetra...
Odpovedať
... ak to nemáte riešené, tak treba zastabilizovať polohu panela, zamedziť nárazom a prasklina sa nebude zväčšovať... jedine mrazom, ale s tým Vám nepomôže nikto..
Odpovedať
@brapene medzery nie sú vyplnené, ale platné sa nehýbe, nemal by to spôsobovať vietor.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?