Čím lepiť EPS na betonovy plot

Dobrý deň, prišiel som si re radu. Sused vyhotovil plot ktorý sa z našej strány nie veľmi podobá na "krásne" dielo. Teda, potrebujeme to nejak upraviť aby to vyzeralo ku svetu. Konkrétne má postavený betonový plot(z dielcov). Môj nápad je nalepiť naň 1cm tvrdený polystyrén, natiahnuť lepidlo - sieťku a natiahnuť omietku ako bude na fasáde. Otázka je : Čím ten polystyrén nalepiť aby sa nestalo, že niekedy odpadne + treba penetrovať podklad pred lepením aby to lepšie chytilo? Totižto, ak ma pamäť neklame, pri výrobe plotových dielcov používajú olej aby to lepšie dostali z formy.
Odpovedať
Naco zateplovat plot? Mimochodom ak je to susedov plot tak mu mozu stavebne zasahy vadit takze si to s nim radsej vydiskutuj.
Odpovedať
@dcadca Pridaj ešte tanierové hmoždinky a na tuty ti časom polystyrén neodpadne.
Odpovedať
@foobar - Samozrejme, že to s nim prediskutujem. Nepotrebujem ho zatepliť, ale keďže nevyzerá najlepšie aj v rovnosti aj vo výzore, chcem ho vyrovnať polystyrénom a následne "skrášliť". @toky1 - Chcel by som sa vyvarovať vrtaniu do dielcov, kto vie ako kvalitné sú a meniť ich kvôli puknutiu by som nechcel 🙂
Odpovedať
@dcadca Baumit duokontakt netreba hmozdinkovat pokiaľ je to betón... Samozrejme nie mastný.. a určite radšej 2ku styrodur..
Odpovedať
@dcadca skus thermokleber penu ta drzi na vsetkom ako slak.
Odpovedať
@dcadca ked je to susedov plot, tak najprv si ziadaj od suseda povolenie, najlepsie v pisomnom vyhotoveni. Na susedov plot bez povolenia nemozes zavesit ani snurku aby sa po nej tahala fazule, nie to este ho zateplovat.
Odpovedať
@zita19 ja na susedov aj čúram 😛
Odpovedať
@majo2207 kým ta nepi chytí, v pohode. Potom ti môže vajcio pretiahnuť na oko. Na kríž, ľavé na prave
Odpovedať
@zita19 popijeme pri plote očúrame a ideme spokojne ďalej... Vás by som nechcel mať za susedu teta 😵‍💫 by ste mali s mojimi vajciami robotu furt 😮
Odpovedať
Keď sa dohodneš so susedom chyť karbinu s kotúčom na betón, podráždi to, daj vonkajší adhézny mostík na betón a omietku... Ja som plot nechal obrásť brečtanom a za tri roky mám krásnu zeleň do výšky dvoch metrov.
Odpovedať
@dcadca keby ja postavím plot za svoje peniaze a ty mi tam chceš nacápať polystyrén, tak ťa ženiem palicou kade ľahšie. Keď si chcel pekný plot aj od seba, mal si prispieť a spraviť ho pekný obojstranne... Tiež mám podobného suseda. Sám som mu navrhol, aby prispel na plot, aby bol panelový vzorovaný z oboch strán. Nechcel ani počuť. Tak je jednostanný a pekne som mu povedal, že na tom plote nechcem nič vidieť sa ťahať, opierať, popínať, atp... Komu niet rady, ten sa bude kukať na škaredý plot.
Odpovedať
@megdesign no a ako chceš zakázať takému človekovi to, aby si tam niečo dával? My máme totál neprispôsobivých susedov a to, že si bežne vešajú popínavú fazuľu na náš plot, o tom ani nebudem hovoriť a čo s tým? Existuje vôbec na slovensku nejaké právo pri susedských vzťahoch? Na Slovensku je to tak, môžme sa sťažovať na lampáreň
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rapture normálne mu tú fazuľu postrhám.
Odpovedať
@megdesign na betónovom plote? To by som musel brať rebrík a tak jedine
Odpovedať
@rapture lenže to už hraničí s vniknutím na cudzí pozemok a zase slovo proti slovu
Odpovedať
@rapture no a? Musí dať hore nejaké háky. Fazuľa nieje brečtan...
Odpovedať
@megdesign , tí susedia nie su zlí. Ja keď som robil plot na druhej strane dal som pekný, z oboch strán - druhý sused si "priplatil" za svoju časť a je to pekné z oboch strán. No sused ktorý mal robiť tento plot to chcel urobiť čo najlacnejšie a tak namiesto toho aby sa ma opýtal, či by som prispel (čo by som určite chcel) tak to urobil lacnejšie cez kamaráta ktorý ale nedokáže odlievať z oboch strán a aj ten odliatok ktorý vidím ja vo svojom dvore nie je nijak pekný. Je nerovný, popukaný a škáry su vylepené nejakou maltou ktorá vyzerá akoby to niekto ovracal. Myslím, že by nemal byť problém sa so susedom dohodnúť, že si to skrášlim. Otázka znela oko to urobiť, nie ako sa s ním dohodnúť. Tak, ak je to možné, držme sa témy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?