Betonova pristavba

caute mam tu garaz vedla neho mam ohradu 5x1x0x5 metra stvrta strana je tam ten garaz do vnutra tej pristavby som nahadzal rozne zvysky sutiny, casti betonu tehlu a pod odpad, kamene zo zelezice atd... misung ak to zarovnam a zlejem vodou a ked to trocha usadne, rad by som to potom zarovnal betonom a teraz: ak kupim sypany vrecovany beton a vysypem s nim to vnutro, nasledne po vyplneni zalejem vodou ... chyti? urobi sa z toho klasicky beton ? ratam ze sypanka sa vsade mozno nedostane ale aktualne je to asi najlacnejsia moznost....alebo ak mate lepsi napad co s tym? diki moc co vy na to?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od lezgy:

caute mam tu garaz vedla neho mam ohradu 5x1x0x5…
@lezgy nie klasicky beton sa z toho neurobi, na to potrebujes tu hmotu premiesat. Ak to vysypes a polejes ono to nejako stvrdne ale zaroven sa zleje cementova zlozka do nizsich vrstiev a na povrchu tu ostane nepevny povrch. Navyse vrecovany beton je ta najdrahsia betonova moznost.
Odpovedať
Profilova fotka
kolko cm betonovej vrstvy planujete dat hore?
Odpovedať

caute mam tu garaz vedla neho mam ohradu 5x1x0x5…
@lezgy 1. Vrecovaný betón musiš s vodou premiešať, nemôžeš ho len vysypať a naliať na neho vodu. Niekde sa voda dostane, na viac miest nie, tam ti zostane betón sypký. 2. Nerozumiem tým rozmerom tej ohrady. Upresni. 3. To je "tá" garáž. Len aby sa vedelo. 😉 4. Lepší nápad? Odmerať šírku a dĺžku tej ohrady. Vynásobiť šírku a dĺžku a hrúbku betónu, akú tam chceš. Vyjde ti objem betónu, ktorý potrebuješ. Ak to je to do 1 m3, tak kúp v betonárke tzv. suchý betón (on v podstate nie je suchý, len nie je tak mokrý a tekutý, ako klasický, je vlhký a dá sa lopatovať). To nech ti z auta vysypú na tú plochu, ty to roztiahneš, zarovnáš a máš vybetónované. Bude to lacnejšie, ako kupovať vrecovaný betón a ten miešať. Keby to bolo viac, ako 1m3, tak by som tú plochu vyšaloval a kúpil klasický betón a tým to zarovnal.
Odpovedať
Kúp polosuchy poter,na inzertných portáloch ich je dosť čo ti to donesú,zrovnaj to , a zvyšok primiešaj vodu a urovnaj povrch. ...ak je to príliš drahé ,tak treba medzery vyplniť makadamom ,trochu to umlatit aby sa to zhutnilo, a na to kari sieť a betón. Aspoň 7-10 cm
Odpovedať
no v ohrade je kamenina uz navozena, jedna sa prevazne o kamen ktory pouzivaju zeleznice. uz s tym neurobim nic. este si doveziem drobny strk a ten sa tam usype. tam uz priestor davat kari ani nic podobne nieje, len tam nejako dostat beton. cize podla toho co radite je naj moznost namiesat suchy beton a liat kolko vojde?
Odpovedať

no v ohrade je kamenina uz navozena, jedna sa pr…
@lezgy sak daj fotky toho veldiela, lebo tazko radit ked ani nevies napisat, co to vlastne bude
Odpovedať
Zaliate vodou zatial
Odpovedať
Zaliate vodou zatial, popri stene by bola finálna vyska
Odpovedať

Zaliate vodou zatial, popri stene by bola finálna…
@lezgy prezrad preco to vodou zalievas? A co vlastne to ma byt? Co tam bude?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

@lezgy prezrad preco to vodou zalievas? A co vlas…
@zita19 len hlinu som čistil .. ibcka plánujem, katastrofa suchoty , pol záhrady mi uschlo
Odpovedať

@zita19 len hlinu som čistil .. ibcka plánujem, …
@lezgy jeziskove huslicky! To tam chces naskladat tony vody (jedna IBC je tona, teda 1000kg, len vo vode) a spekulujes ako Mara s organom. Treba to poriadne vybetonovat a nie sypat tam vrecovany beton...
Odpovedať
Hej, preto sa pýtam že čo s tým...keďže status quo je na foto...
Odpovedať
Čaute takze beton sa síce podarilo naliať ale aj keď po odporúčaní objem nevydaloa ostalo pár miest bez.odhadom 60kg. Ale... Tak či tak potrebujem vyššiu výšku. Aspoň o 5cm. Ako sa bude správať tento tzv starý betón robený dnes ak zajtra dolejeme ďalších 200kg? Stačí penetrak alebo kari alebo... ? Dik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch

Čaute takze beton sa síce podarilo naliať ale aj …
@lezgy čaute diki všetkým za tipy nápady. Ostáva stiahnut vodu z veľkej strechy a toto bude zaujímavé kvôli prístupu :) 5x ibc systém zberu a nasledne cez spoločný exit do záhrady popod stromy... Ešte raz vďaka vsetkym
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?