Skúsenosť s betonovaním s pumpou DT šírky 15cm

Profilova fotka
Zdravím Vás, prosím Vás máte skúsenosť s betonážou DT šírky 15cm, pomocou betón pumpy ? Ide o plot.. V sobotu sme liali 40cm základový pás, no a keď som videl ako to z tej pumpy lieta, mám celkom obavu, či 1/2 betónu nebude na DT z vonkajšej strany a mimo, ako v DT. Dokopy ide o 4,7m3 betónu na 2 etapy betonáže po 4 radách, čo nie je málo na miešanie 120l miešačkou. O financiách sa asi baviť nemusíme...čo je a nie je výhodnejšie, skôr mi ide o rýchle a čo najmenej pracné riešenie. Ďakujem za názor
Odpovedať
@tzbprojekt nic nie je nemozne, ale toto asi ano :-) Ked som zalieval veniec siroky 15cm, tak to bolo nahrane pouzitelnosti (vratane spomalovacieho S), pricom keby este z tych 15cm boli 5+5cm steny DT tak to urcite nepojde! Skus si zvarit lievik, ktory upnes na hadicu pumpy a tak by to mohlo ist.
Odpovedať
@tzbprojekt skor by som mal obavu ze tvarnice rozhadze,rozbije a bude to nadherne len nie rovne. Treba si uvedomit ze 15cm tvarnice su pomerne lahke a na vysku meter nestabilne na pumpu. Ked lejes pumpou do debnenia tak s nim lomcuje. Jedine skusit polozit hadicu na tvarnice aby to skor lialo beton bokom, lenze ono zalezi aj od konzistencie betonu a pumpara ako s tym vie robit.
Odpovedať
@tzbprojekt z osb dosak si zbuchaj lievik, taky co ti bude pekne na tych DT sediet, DT si si aspon kde tu chytil penou sak?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?