Akú povrchovú úpravu na oporný múr z DT tvárnic

Zdravím, prosím poraďte akú povrchovú úpravu na oporný múr z DT tvárnic . V stavebninách mi neodporúčali 2cm styrodur a omietku z dôvodu nasávania vlhkosti od spodnej časti. Za oporným múrom je klasika nopovka a medzi betonovým základom a DT tvárnicami je to odizolované. Pred oporným múrom bude asi 10-15cm výška zeme s trávnikom. Odporúčali mi tých 10cm odizolovať od múru nopovkou a potom omietka... Aké máte vy skúsenosti? Diky.
Odpovedať
Profilova fotka
Prečo treba ten styrodur? Nestačí len tvárnice zasieťkovať a natiahnuť farbu?
Odpovedať
@petertaraba koli pripadnej vlhkosti a flakom nej sposobenej
Odpovedať
Profilova fotka
@sharky369 Aj keď bude múr odizolovaný tekutou hydroizolaciou od základu?
Odpovedať
@petertaraba Zadávateľ otázky napíše, čo je za nopovkou. Ak zemina, alebo iný zásyp, v tom prípade je sieťka a farba riešenie na pár zím - postupne odpadnú. Riešim rovnaký problém - navyše znásobený vytlačenými vencami o cca 2 cm. Tvárnice sú vlhké ešte pár dní po dažďoch a týždne po topení snehu, na takomto povrchu by nič kontaktné dlhodobo nedržalo. Čoraz viac sa prikláňam k sklocementovým fasádnym doskám (Polycon, Rieder) na rošte. Ale 33 metrov mi žiadna firma nechce robiť - máli sa im to.
Odpovedať
@milanpl ano za nopovkou je zemina. Preco mi mali nastat problemy ako opisujete?
Odpovedať
@sharky369 Je to jednoduche - mur nie je izolovany proti vlhkosti a vode. Nopova folia nie je izolacia, len prostriedok na mechanicku ochranu. V tomto pripade ale nie je co mechanicky ochranovat, kedze mur je betonovy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?