Ako vybrat plot z betonových dielcov- rady

Zdravím, mám hlučného suseda - krik, hluk, hudba. Doteraz som bol odporcom betonových plotov, no nakoniec nám ním uvažujem. Plánujem dať plot 2m vyška, potom medzeru, a tak živý plot aspon 5 m vysoký s dufaním, že ten betonový plot casť zvuku odrazí, a casť živý plot pohltí. Priestoru na pozemku mam dosť. Otázky : Viete mi poradiť dobru skúsenosť s nejakou firmou, kludne aj do správy ? Ako taky plot vyberať, podľa čoho aby bol co najkvalitnejší? A hlavne aká je životnosť takého plota ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janek_:

Zdravím, mám hlučného suseda - krik, hluk, hudba.…
@janek_ obycajny betonovy plot nepomoze. Mali sme velmi hlucneho suseda - nahlas hudba, grilovacky do noci. Boli sme od neho 2 pozemky, on sam mal 2 metrovy betonovy plot (my nie), ale ten hluk isiel k nam bez problemov. Tipujem, ze sa odrazil od plota do jeho domu a od jeho domu k nam. Alebo ten plot priamo preskocil. Na tvojom mieste si nastudujem problematiku protihlukovych stien napr. okolo dialnic a nieco na ten sposob postavim. Hlavne aky material, aka povrchova uprava, struktura povrchu, uhly, ako spajat jednotlive diely.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od soki:

@janek_ obycajny betonovy plot nepomoze. Mali sme…
@soki možno by aspon ten zvuk stĺmilo. Sú protihlukové steny, no co som zistoval, výška je tam už vyššia neviem či nie je potrebné stavebné povolenie. Druha vec je cena, stojí to oveľa viac ako betonový plot. Chcel som, aby na pozemok pozrel aj nejaký odborník, čo by zhodnotil čo by pomohlo a čo nie, no žiadneho som nenašiel.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janek_:

@soki možno by aspon ten zvuk stĺmilo. Sú protihl…
@janek_ odborník čo to vie navrhnúť je akustik a v Bratislave pôsobia minimálne tri firmy, ktoré myslím robia aj po Slovensku. A betónový panelový plot toho veľa nespraví. Predávajú sa na to také dielce, ktoré majú hrbolatý povrch s výstupkami, ale sú drahšie no. Možno by stálo za to nech sa na to najprv pozrie akustik (vie to aj zmerať, pokiaľ by bola grilovačka cez deň, inak by musel simulovať zvuk reproduktorom) a možno povie že toto riešenie nič nepomôže a aspoň ušetrí peniaze.
Odpovedať
...hodiť reč so susedom nie je lacnejšia alternatíva?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

...hodiť reč so susedom nie je lacnejšia alternat…
@brapene čo aké reči? jedna vzduchom chladená pred dvomi mesiacmi o 02:00 v trenkách medzi bránou u suseda zrušila 14 dňový rio karneval a nastolila mier už asi navždy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@brapene čo aké reči? jedna vzduchom chladená pre…
@foox evidentne.. aj toto je cesta...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od foox:

@brapene čo aké reči? jedna vzduchom chladená pre…
@foox Je aj to cesta, ale dosť krajná, ktorá sa nemusí zakaždým vyplatiť... Inak že tí ľudia majú vôbec potrebu si takto pokaziť vzťahy so susedmi
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

...hodiť reč so susedom nie je lacnejšia alternat…
@brapene nieed ta to zbytocne len viac nastve a potrebujes plot este rychlejsie ako doposial
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jakobko:

@brapene nieed ta to zbytocne len viac nastve a p…
@jakobko ..úprimne.. ako vyzerá plot, cez ktorý nebude počuť takýchto susedov? Resp ich bude počuť, ale v akceptovateľnej úrovni? Tí, čo bývajú do kilometra od diaľnice, ju počujú... a akceptujú preto, lebo tam sú protihlukové zábrany? Nech si teda postaví zadávateľ témy plot, nech mu ho nadizajnuje "plotový protihlukové orientovaný architekt"... a na konci dňa, nech si otvorí pivo na terase a povie: "fakt to je počuť menej"....
Odpovedať
Skúsim najsť toho akustika v okolí, aj ked na nete som žiadneho nenašiel. Našiel som len realizatorov, čo upravuju steny v interieri tak aby nebolo počuť susedov. K plotihlukovým stenám - vie niekto povedať, kolko sa pohybujú ceny cca 2 m výška taký plot ? K plotovým dielcom - ako vyberať ? aké železo je použité ? Aka je životnosť ? Vie niekto povedať ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?