Riešenie krížového roštu SDK pri väčšom rozostupe väzníkov.

Zdravím, mali ste niekto väčší rozostup väzníkov ako 1m? V CP na krov mám síce rozostup 1m, no odmeral som 108cm. V návode rigipsu je max 1m pre zavesenie nosných profilov. Knauf síce uvádza, že zavesenie môže byť od seba aj 110 cm, potom sa dajú nosné profily hustejšie (70cm). No zase u nich má byť prvý záves od steny 1/3(110cm) cca 36cm. Ja mám však prvý väzník 85cm od steny. Urobiť radšej pomocný rošt, alebo stačia hustejšie nosné profily? Ako ste to riešili? Ďakujem.
Odpovedať
@tomas_st 100 a 108cm je nic. Kebyze povies 1.5m tak to je dost, ale toto je nic. Kolko je od steny je v podstate jedno. Dolezite je dobre urobit montazne profily. Tie nosne mozes dat trosku hustejsie. Ja som ich daval az kazdych 0.6m (sice z nevedomosti, ale chyba to nie je). A inak vsak vsetko ide kolmo na seba, teda nosne davas kolmo na vazniky, tak je jedno kolko je prvy vaznik od kraja ked ides kolmo na ne.
Odpovedať
@igor256 Ďakujem. Úplne jedno to nie je, pretože vzdialenosť prvého väznika od steny Ti určuje aj vzdialenosť prvého závesu, keďže tie kotvíš do väzniku. Neviem prečo to Knauf uvádza tak prísne, veď tie nosné profily môžu byť pri stene položené na UD profile.
Odpovedať
@tomas_st ale ved, ako pises, na kraji je polozene CD-cko na UDcku. Takze ma oporne body od seba (v tvojom pripade) 85cm. Je fajn sa drzat tychto postupov, ale treba to brat aj trosku s rozumom. Keby Ti to robil developer tak sa pozries, ze pekny strop. Ked si to clovek robi sam tak by pomaly dal CDcka kazdych 30cm aby to mal "urobene dobre" 😄
Odpovedať
@igor256 Pravdu máš, som si to neuvedomil 🙂 V tom nákrese tie profily na UD nie sú položené, netuším prečo a potom musí byť ten záves logicky oveľa bližšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?