Zateplenie väzníka a priznaný strop

Ako by ste zateplili toto? Sikminy ostavaju priznane. Skuste napisat moznosti s roznymi typmi materialov aj postupom prace. Dakujem. Stresna folia je kontaktna, plny zaklop nieje. V projekte je navrhnute 40 cm vaty (20 medzi krokvy a 20 pod) no kedze sa menil krov z klasickeho na vaznikovy tak sa nam to zmenilo.
Odpovedať
@marek_norway trochu lepsia foto
Odpovedať
Tak se snad podivam do projektu ne? 🙂
Odpovedať
@panlorenc aj si si precital co som pisal vyssie?
Odpovedať
Jo četl. Takže když změníš něco při realizaci, tak musíš změnit i projekt a to včetně pospisu autorizovaného projektanta. Na úřade pak při kolaudaci musíte stejne doložit projekt skutečného provedení což není nic jiného než ten váš původní projekt se zakresem změn. Zateplit to půjde pracně a draze třeba SDK podhled mezi pasnici a ze shora stříkána PUR či foukání celulóza apod apod
Odpovedať
40cm nastriekat (asi na 2x) by vas vyslo drahsie ale je to alternativa. Nic ine ti neostava ako to zadrotovat v 2 vrstvach a kludne daj i viac izolacie ked ste si vymysleli taku energeticky nestastnu variantu=imidzovku.
Odpovedať
@rkorba diky za radu, no nejak sa nestotoznujem striekat penu rovno na foliu, ale asi nebudem mat inu moznost...mna este napadlo dat nastriekat 15-20cm peny a zarovno pasnic naviazat 20cm vatu, len neviem ci je vhodne kombinovat 2 druhy izolacii...alebo dalsia moznost, "trojuholniky" vaznikov vyplnit rovnakohrubou doskovou vatou/polystyrenom a medzi vazniky 2x20cm vatu, no tam by nebolo mozne tu druhu vrstvu vaty davat krizmo kvoli prekrytiu spojov prvej vrstvy...
Odpovedať
@marek_norway zbytocne to nekombinuj, lebo to nebude to prave orechove. Spravil by som to bud alebo.
Odpovedať
@marek_norway tu mi príde najvhodnejšia pena aj vzhľadom na to že sa jedna o takuto sikminu a taku výšku..bude to ale pomerne nakladne ak dáte 40cm peny
Odpovedať
@marek_norway a v com je ako problem? Ved ten vaznik ma 40 cm a bez problemu don natlacsa vatu. Pripadne ked nechces penu, tak spravit rovno konstrukciu na sdk, dat parozavranu a nafukat izolaciu. Naozaj ale nerozumiem preco by mal byt problem dostat tam 40 cm klasickej vaty. @panlorenc podla coho si prisiel na to ze treba menit projekt? Strasne by ma to zaujimalo. Nakolko zadavatel nenapisal, ze zmenil sklon strechy, velkost strechy, tvar strechy. Len ze na miesto krovu klasickeho dal krov vaznikovy.
Odpovedať
@palo18 nechcem ti do toho kecat, ale zmena realizacie krovu je obrovska zmena na ktoru musi mat projektovu dokumentaciu.
Odpovedať
@rkorba ani ja tebe do toho nechcem kecat, tu pan hore povedal ze treba menit projekt ako taky. Realizacnu projektovu dokumentaciu k vaznikovemu krovu ti da kazda solidna spolocnoat ktora realizuje vaznikove strechy. Ja som ju dostal k vazniku standardne bez toho aby som si ju musel pytat, obsahuje vsetko potrebne k dolozeniu ku kolaudacii.
Odpovedať
@palo18 hovorime o tom istom :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@palo18 problem nebude, len ta vata nebude prelozena cez spoje a dalsia vec, vazniky su od seba 86cm tak rozmyslam ako by sa to dalo spravit co najjednoduchsie bez zbytocneho rezania vaty (rolka ma 125cm a doskova 100cm tusim)...najradsej by som dal fukanu, no neviem ako si fukana sadne do sikminy...dalsia vec proti fukanej je, ze tam nieje plny zaklop zhora... a k tomu krovu len tolko, ze realizacna firma si svojvolne (kvoli ulahceniu prace) zmenila krov na vaznik a mne len dali do ruky projektovu dokumentaciu k vazniku, ale toto rozoberat nechcem, zaujimaju ma nazory na realizaciu zateplenia...
Odpovedať
@marek_norway tak ale rezať izoláciu na požadovanú šírku je potrebné vždy, aj keby to bola klasika krov. Čiže to nehrá rolu. preloženie sa dá realizovať aj pri väzníku a ukladaní na seba v dvoch vrstvách, jednu vrstvu dáš presne na rozmer medzi jednotlivé väzníky, a druhu dáš o jeden väzník širšiu, tak ti vznikne bočný presah cca 5cm, výškový presah si spravíš jednoducho. Nevravím, že takýto presah je ideálny ale je a je tam eliminácia tep. mostu. Následné môžeš ešte pod samotné väzníky do sdk roštu položiť jednu vrstvu tenšiu krížom cez toto hlavné zateplenie na prekrytie všetkých možných tep. mostov. Samozrejme inštalácia nebude najjednoduchšia ale ani žiadna jadrová fyzika. Dá sa to zvládnuť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?