Je na strop lepší sadrokartón alebo polystyrén?

Profilova fotka
Potrebovala by som poradit ohladom stropov, mame podkrovny domcek a na prizemi rozmyslame o polystyrenovom strope, namiesto sadrokartonu, ale neviem, ci sa to bezne robi, nakolko vsetci nasi znami maju sadrokartonove stropy. Ma s tym niekto skusenosti a vie mi poradit? Dakujem
Odpovedať
Asi sa to bežne nerobí. Máš na mysli tie bežne dostupné štvorce asi 50 krát 50 cm? asi 1 cm hrubé.
Odpovedať
Profilova fotka
hej, presne tie myslim, ale uz som si nasla na webe viacej info a sice sa to bezne nerobi, my to tak budeme robit. vyjde to lacnejsie ako sadrokarton, maj sa
Odpovedať
a existuju ak vacsie co to vyjde a kde sa to kupuje?
Odpovedať
Profilova fotka
nakoniec budeme lepit obycajny EPS 2cm hruby, natiahneme sietku a preklebrujeme. obycajny polystyren nas vyjde nejakych 36 SK za m2, sadrokartonova tabula rozmeru 1,2x2m stoji okolo 113SKK a to nepocitam pracu, za ktoru pytaju chlapici za ukotvenie sadrokartonu. nam ostala sietka a aj vnutorna omietka, tak si to urobime sami a usetrime minimalne za pracu. viacej info najdes http://www.porada.sk/archive/index.ph....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
oživujem tému, planujeme robit strop na prízemí (nie podkrovie), ide o klasicky liaty beton.Máme znižiť, zarovnať a dať sadrokarton? alebo nalepiť 2cm EPS, sieťka, lepidlo, omietka? čo by bolo lepšie? bude tam aj kuchyna
Odpovedať
@wish911 Nad vami je čo? Kúri sa tam? Na strope zvrchu je izolácia?
Odpovedať
@blacksr ano bude tam obytne podkrovie izolacia uz je 18+20 knauf, hlinikova parozabrana a bude tam sadrokarton, len dole rozmyslame či by nebolo jednoduchšie, možno aj lacnejšie dat 2cm EPS namiesto sadrokartonov?
Odpovedať
@wish911 Horľavosť, mechanická odolnosť. Ak nevadí, že EPS je v tomto poslabší, tak dajte.
Odpovedať
@blacksr dakujem, asi predsa dame sadrokarton
Odpovedať
Profilova fotka
videl som nedavno ten eps a bolo to cool
Odpovedať
je vôbec podľa zákona možné dávať EPS na stropy z hľadiska požiarnej bezpečnosti? viem že keď sme riešili zateplenie stropu vo vchode paneláku tak iné ako vlna neprichádzala do úvahy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sneko mno polystyren je i samohasiaci takže by nemal byt problém...
Odpovedať
Profilova fotka
@sneko ja len tak sedliackym rozumom:hori vlna? Lebo polystyren je samozhasavy, takze vobec nevzblkne. Neviem, ako je na tom sadrokaton, folia a vlna. Jedine asi bodovky sa do polystyrenu nesmu dat. Navyse, ked sa polystyren omietne, tak nevidim problem.
Odpovedať
@sneko nerozlisuje sa, ci moze ist EPS na strop alebo nie. Vsetko zalezi od toho, ako je stavba rozdelena na poziarne useky. Niekde potom moze byt EPS a niekde musi byt vlna. V panelaku musela byt vlna pravdepodobne z dovodu, ze chodba pri vchode bola chranena unikova cesta - kvoli tomu sa pouzila MW.
Odpovedať
Profilova fotka
@pedaska Skúste si naštudovať niečo o karcinogénoch .OSB aj polystyrén je obrovské svinstvo ,ktoré nemá v interiéri čo hľadať.Na podlahu si ešte dajte plávajúcu podlahu z Kronospanu.Pritom nevyhadzujte peniaze na dôchodkové sporenia a životné poistky ,určite sa ich nedožijete. :-(Je mi ľúto najmä detí ktoré sú v takto zahumusených domoch nútené bývať .Nemôžu za to.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ani netusis v com vsetkom su karcinogeny...uz som kdesi pisala, ze je dost kratkozrake mat "cisty" domov, lebo v atmosfere sa robilo x jadrovych pokusov, plus vsetky tovarne, plus jedlo, plus, plus elektromagneticke ziarenie, ultrazvuk...a v dome clovek nie je 24 hodin denne.Mimochodom, stavim sa, ze ani tvoja postielka nebola namorena cisto prirodnym lakom :-D Oproti tomu je trocha polystyrenu suviks.
Odpovedať
Profilova fotka
apropo:ak vela pozerate TV, tu je vyjadrenie k reportazi ako zateplujeme toxickou latkou: Látka hexabrómocyklododekán (HBCD), ktorá sa pridáva v množstve cca 0,7 % resp. 2,5 % hmotnostných jednotiek pri výrobe EPS resp. XPS ako retardér horenia, a ktorá bola predmetom reportáže, je od októbra 2008 klasifikovaná Európskou chemickou agentúrou (ECHA) ako látka PBT (perzistentná, bioakumulačná a toxická). Podrobnosti o jej toxických vlastnostiach - nie však o mutagénnych a karcinogénnych vlastnostiach - sú uvedené v dokumente prístupnom na http://echa.europa.eu/chem_data/candi.... Údaje z tohto dokumentu nenasvedčujú tomu, čo odznelo v reportáži pokiaľ ide o zdravotné riziká pri styku s touto látkou. Podstatnejšia je však skutočnosť, že táto látka použitá pri výrobe EPS alebo XPS ako retardér horenia je zabudovaná do polymérnej matrice polystyrénu a jej uvoľňovanie do ovzdušia nebolo doteraz nijako preukázané. Naviac, ak by sa aj neskôr skúškami, ktoré zatiaľ u nás nie sú štandardizované, zistila nejaká miera uvoľňovania tejto látky v priebehu životnosti stavby, nedá sa reálne predpokladať, že uvoľnená látka by cez stenu budovy prenikala do vnútorných (obývaných) priestorov. Preto reportáž špecialne zameranú v súvislosti s látkou HBCD len na polystyrén, ako veľmi efektívny tepelnoizolačný stavebný výrobok, hoci sa HBCD ako retardér horenia používa aj v iných výrobkoch, napr. v textíliach (http://www.bsef.com/our-substances/hb...), považujeme za neserióznu a zavádzajúcu.
Odpovedať
Profilova fotka
Jednu výhodu tá OSB má.Obil som s tým šopu na drevo.Cez zimu v tom dreve pržívajú potkany.Predtým to bolo otlčené obyčajnými doskami tie rozhrýzli na cipr-capr.Tých OSB sa zatiľ nedotkli.Sú tam 4 roky a keď si k ním pričuchnem tak stále páchnu po chémii.Ja to stále tvrdím radosť bývať v takomto dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros radost zit v tomto prostredi celkovo...
Odpovedať
Nuz najlepsie je nestavat a byvat pod stanom z biologického materiálu, kedze aj samotne tehly, cement, porobeton obsahuje nejake to mnozstvo radonu - "rentgenuje nas to po cely den:)" - a ine nie prilis zdrave chemikalie... Lamentovat nad touto problematikou je podla mna zbytocne. To by sme nemohli skoro nic jest ani pit a museli by sme chodit v plynovej maske a ochrannom obleku.
Odpovedať
Profilova fotka
@beejay pekne si to a pravdivo...
Odpovedať
No super a čím mám teraz akože zaizolovať podlahu a obvodové múry? :-. :-D :-D
Odpovedať
asi si najdem niaku peknú jaskyňu 8-) 8-) 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jojo493 kravskym hnojom:)
Odpovedať
@janvirostko vďaka za vysvetlenie.
Odpovedať
@keduska skus si pozrieť toto video http://www.youtube.com/watch?v=K645cg... síce nie je porovnanie vlny a EPS ale je z neho zrejme správanie sa pri požiari.
Odpovedať
Profilova fotka
@sneko mno, ja som skusala zapalit EPS, co mame v podlahe a neslo to....Pozeram, ze ten thermosilit je omietka, cize mozes omietnut EPS a je to:) CI?
Odpovedať
@antonmesaros Čo tak starať sa o svoje zdravie? Pokiaľ viem, môj príspevok nesmeroval k vám a vôbec ma váš názor nezaujíma. Takýchto mudrlantov tu teda fakt treba. Skôr ja ľutujem vaše deti...
Odpovedať
@antonmesaros Toto je typická slovač, "čo mám ja to je najlepšie". Napriek tomu, že je to absolútne nevhodné, a pritom o nevhodnosti EPS do interieru je plný internet. A ešte sa tým aj chváliť. :-( Toto sú fakt experti na zaplakanie. http://www.e-filip.sk/Default.aspx?co...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?