Zateplenie stropu v panelovom byte a výmena podláh

V byte pod nami už dlhodobo nikto nebýva, a v byte nad nami býva suseda len dva týždne v mesiaci, k tomu sme krajný byt a ide nám zima, a zároveň eplo uniká hore , čo je dobé dať pod plávajúcu podlahu, aby nám nebola zima zospodu? a čím je najlepšie zatepliť strop, aby teplo neunikalo?
Odpovedať
@vladik123 všetko záleží od toho aké máte možnosti respektíve o koľko cm môžete zmenšiť izby. Vnútorné zateplenie sa neodporúča, avšak vy nemáte moc na výber. Jedna možnosť je sadrokartón a minerálna vata, druhá možnosť je polystyrén, sieťka, lepidlo, omietka.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladik123 Nechcem byť ironický, ale nepatríte náhodou medzi ľudí, čo počujú trávu rásť...? A teraz vážne: dajte si hrubšie ponožky - čo sa týka údajne studenej podlahy. A čo sa týka zateplenia stropu v paneláku, ak ste ešte nemali v byte plesne, hurá do toho.
Odpovedať
nevyriesis to tu,aj ked tam nik nebyva temperovat musia,to musis za spravcom a trvat na nejakom rieseni,a nepises,ci ste zatepleny panelak,na studenu podlahu pomozu len vacsie koberce,pre pocit tepla nejake textilie na okna...neviem o inom,laminatka sama osebe je chladna...strop by som nezateplovala,uz len z dovodu moznych plesni,ako tu pan pise...viem to pochopit,kedze nieco podobne som zazila , vtedy boli velke mrazy a jednu stenu v byte ,ktora susedila s neobyvanym bytom sme mali ladovu :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@vladik123 Do podlahy ťažko niečo dať lebo sa vám nebudú dať otvoryť dvere, a na strop by som možno zavesil nejaký infra žiarič nech nahrieva tú podlahu.
Odpovedať
@leonardom hrubé ponožky aj svetre sme teda v zime museli mať..a nepočúvame trávu rásť, ale ked máš v byte 18 stupnov a radiátory zapnuté na maximum, tak asi zistujes, že kde je problém. a hlavne ked máme ročné dieťa..a teda nemyslím si, že je normálne kúriť na maxime, a pritom sedieť v hrubom svetri, kamašliach a ponožkách a dokurovať elektr, ohrievačom.. prepáčte, ale nabudúce ak teda nemáte k otázke povedať niečo k veci, tak ju ignorujte!
Odpovedať
@maria123 ide o nezateplený panelák, susedia ho ani zateplovať nechcú, takže tam sa neposunieme..a ani správca nevie so susedmi pohnúť, pretože oni nekúria vôbec, a správca ich ani nedonúti, aby kúrili..my sme boli radi, že si vôbec zatvoorili okno v zime, pretože kým bolo otvorené,tak v tej 1 izbe bolo 16stupnov. .
Odpovedať
@vladik123 je mi to luto,fakt viem,co to je,ked sa s ludmi neda pohnut,momentalne pred par minutami som sa o tpom presdvedcila a nemam z toho dobry pocit.. ;-(
Odpovedať
@vladik123 najvacsie uniky tepla mate cez obvodove steny a okna. Treba riesit tie. Byty pod a nad vami sice nemusia byt vykurene na 24, ale v konecnom dosledku aj ak je tam 10° tak v najvacsich mrazoch, tam su tepelne straty tak zanedbatelne, ze ani zateplenie vam nepomoze. Vo vasom pripade su to zbytocne vyhodene peniaze. Je tu teoreticka moznost zateplenia obvodovych stien z vnutra, ale toto je setsakramentsky hakliva zalezitost, ktoru musi navrhnut odbornik a realizacia musi byt bez chyby, lebo potom vam za zateplenim zacnu dubaky rast.
Odpovedať
Profilova fotka
@vladik123 Verím, že si si pozorne prečítala, čo napísala @zita19 ... Ak je vonku okolo 0° a u suseda okolo 10°C, tak susedova teplota nemôže mať rozhodujúci vplyv na tepelnú pohodu Vášho bytu. Vôbec si napríklad nenapísala, ako je ten Váš byt orientovaný...(?) Východ, sever, západ...juh...? Nemenili ste náhodou Vy, alebo predchádzajúci majitelia, radiátory za nejaké síce krajšie, ale s nižším výkonom, než by mal mať krajný byt...? Oslovte správcu bytového fondu - možno potrebujete nahodiť výkonnejší radiátor do niektorej miestnosti... Ale "zatepliť" strop....? To si len koledujete o prúser ako Brno... Mimochodom ja mám v mojom novom dome izolácie v podlahe 15, v strope 40 a na fasáde 20 cm a včera večer (po tom, čo sa rapídne ochladilo o 20°) mi polovička hovorí: nezapáliš v kozube...? Na teplomeri pritom bolo 21° vnútri, 10°vonku - jednoducho pocitový diskomfort oproti predchádzajúcemu týždňu... Mohli sme si dať hrubšie tepláky... alebo zapáliť v kozube.... Zvolil som atmosféru... ;-) To bolo včera večer.... A dnes už zase otvárame okná a púšťame dnu slniečko....
Odpovedať
Profilova fotka
no ja by som si dovolila nesuhlasit, byvame sice v dome a strop sme izolovali zvnutra mineralnou vatou - sice nie kvoli zime ale naopak kvoli teplu, kedze mame plochu strechu a dom uz mal svoj vek. nerastu nam nijake huby, v lete sa nam znizila teplota okolo 3-4 stupne co je citelne a to ze menej kurime je len taky prijemny bonus. a nerobili nam to nejaki jadrovi inzinieri ...
Odpovedať
Profilova fotka
@aquabelle Neviem, v čom si PRO, ale to čo píšeš, je o inom, než sa tu rieši... Aj ja mám zateplený strop v RD - dokonca 40 cm minerálnej vlny (ako píšem vyššie) ale v zmysle projektu a v zmysle správnej skladby materiálov. Nad mojou izoláciou sa nachádza paropriepustná fólia a nad ňou pochôdzná nevykurovaná povala. Akýkoľvek prípadný kondenz, naakumulovaný v minerálnej vlne sa môže teda voľne odpariť do tej povaly, pretože izolant je takto trvale odvetrávaný. Kam sa odparí zrazená vlhkosť zadávateľky témy ( @vladik123 ), keď nad izolantom je u nej panelový záklop horného bytu....? KAM...? No nikam... zostane v izolante a začne plesnivieť. A to, že ste v dome izolovali proti teplu...? Áno, izolant izoluje - jedno, či voči chladu, alebo zime... - od toho je izolant. Spýtaj sa manžela, akú máte skladbu stropu, určite o tom bude vedieť viac... :-) Pekný deň... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
aha lebo asi neexistuju dilatacne spary ... no ... nechajme to, vidim ze ste ten typ, kde moze zena zobrat do ruk akurat tak varechu vsak? :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@aquabelle A zase vedľa... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
:D ok, nechajme to.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?