Zatekanie susedovi na spoji stropneho a fasadneho panelu

Zdravim, sused ma informoval, ze pri silnych dazdoch (hlavne silne burky so silnym vetrom) ma vodu na spoji stropneho a fasadneho panelu, ktora steka po jeho oknach na parapet dolu na zem. Pri beznych dazdoch sa to vraj nedeje. Sused byva na 9/10 poschodi. Ja som nad nim vrchne poschodie. Vsimol som si, ze v druhej izbe mam ja (10/10p) po rohoch tiez stopy po vode. Pod oknami mam sucho. Stropy mam tiez suche. Aj fasadny panel na styku so stropnym mam suchy. Odkial je ta voda? Zateka strecha a objavuje sa u neho? Idem pretesnit okna, co nebude riesit problem kedze mam sucho. Co by ste mi doporucili? Ako sa mam branit? Prikladam fotodokumentaciu - fialove steny je u mna na 10p Fotka s oknom je od suseda
Odpovedať
oslovit spravcu domu, asi bude treba presparovat spoje na paneloch alebo to zateka zo strechy. Nam to robilo roky, ked vysparovali spoje, prestalo. Po oprave fasady je problem uplne vyrieseny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tony421:

Zdravim, sused ma informoval, ze pri silnych da…
@tony421 Brániť voči čomu? Treba to predsa riešiť so správcom. Bohvie v akom stave máte fasádu.
Odpovedať
Profilova fotka
zateká strecha, môže aj na opačnej strane, pretečie po stropnom paneli.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klara321:

@tony421 Brániť voči čomu? Treba to predsa riešiť…
@klara321 branit sa voci susedovi, ktory ma obvinil, ze ho vytapam, co beriem, ze som nenapisal v povodnom prispevku :), nechcel som pisat taketo detaily
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tony421:

@klara321 branit sa voci susedovi, ktory ma obvin…
@tony421 povedzte mu, ze vy ho ako vytapat nemate , ze mate tiez zatecene steny a predpokladate, ze zateka strecha alebo fasada, voda si cestu nájde. Preistotu si skontrolujte utesnenie napojenia vonlajsieho parapetu, aj tadial moze tiect. Ale kedze mate zateceny byt aj vy, budeto bud fasada alebo strecha alebo oboje, treba to riesit so spravcom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?