Platenie poistky za byt na zle číslo účtu

Prosím o pomoc. Pred rokom sme uzavreli poistku na byt v Postovej banke. Teraz ju odkupila Union. Ja som od vtedy mala nastavený trvalý príkaz na platbu do Postovej banky. Jedná sa o tri splátky. Teraz som si vsimla, ze na seku z unionu je iné čislo uctu. Ziadnu upomienku som nedostala. Zajtra idem volat, kde tie peniaze su a ci som neplatic. Mame hypo a poistka na byt je povinna, takze som na nervy. Oznam o prechode poisťovni som dostala, ale zmena čísla učtu tam nebola. Čo teraz, nemá s tým niekto skúsenosť? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@zombie Predpokladám, že s odkúpením poisťovne sa odkúpilo aj číslo účtu, ja som mal toto v minulosti u inej poisťovni a všetko v pohode. Uvidíte, všetko bude v poriadku.
Odpovedať
@merak Ďakujem za povzbudenie. Pomohlo. Ukľudňujem sa, že by snáď poslali upomienku. No, zajtra to skúsim vytelefonovať. Žial na šeku je iné číslo účtu ako som posielala pôvodne, tak preto som zneistila.
Odpovedať
Profilova fotka
@zombie napríklad moja poisťovňa má 4 rôzne účty v 4 rôznych bankách, to je bežná vec. Oni s týmto rátajú a určite to číslo účtu nepredajú niekomu inému alebo nerušia.
Odpovedať
Aha, tak to som nepočula. Dobre vedieť. Ďakujem.
Odpovedať
predat inam to urcite nedaju, to sa asi ani velmi neda a keby sa zrusilo, peniaze sa vam vratia ... ja som raz poslal 30ooo eur na cislo uctu ale nespravne cislo banky, nastastie ten ucet neexistoval co mi v danej banke potvrdili, takze peniaze isli spat problem by mohol nastat keby nie 😄 ale az vtedy by ste boli na nervy, a nie z par splatok poistky, aj ked je povinna kvoli hypo, tak co ? ved by vas urcite oboznamili, ze halo, co sa deje 🙂
Odpovedať
@zombie na šeku býva iné číslo účtu, ako na účet, ktorý ti dajú v banke kde to treba platiť... Niekedy posielajú aj rôzne inštitúcie,ked ti príde šek aby si neplatil tu čiastku na číslo uvedené na šeku 😉
Odpovedať
@zombie Ak by sa zmenilo cislo uctu, tak by Vam v oznameni o prechode oznamili aj zmenu uctu. Vo Vasom pripade k zmene uctu ocividne nedoslo, inak by Vam nielen prechod ale aj zmenu uctu oznamili.
Odpovedať
Profilova fotka
O zmene uctu by ti dali vediet. Tiez na seku mame ine cislo uctu ako mi prislo do mailu, na ktory som si daval trvaly prikaz. Ja co platim poistku tak maju styri rozne cisla uctu a v roznych bankach.
Odpovedať
Ďakujem všetkým. Všetko je v poriadku, dovolala som sa do poisťovne. Som o niečo múdrejšia. Ďakujem ešte raz.
Odpovedať
Profilova fotka
@zombie ako to teda bolo? cislo uctu zostavalo?
Odpovedať
@svehlik Majú viac čísel účtu, takže bolo správne. Ale doporučili mi to už posielať na nové. Asi som nebola sama, lebo pani vedela hneď čo a ako.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?