Poraďte odborníka na posúdenie bytu v Bratislave pred kúpou

Ahojte ! Kupujeme kompletne zrekonštruovaný byt v Bratislave, lebo to tak potrebujeme, ale rekonštrukcia sa premieta do ceny, preto sa chceme aspoň v rámci možností uistiť, že je to O.K. Môžete odporúčať nejakého odborníka, ktorého by bolo možné vziať na obhliadku pred kúpou bytu aby posúdil kvalitu z technického hľadiska ? Ja neviem presne aká je to špecializácia - stavbár ? Statik ? Architekt ? Hodil by sa asi aj elektrikár ktorý by posúdil aspoň podľa vonkajších znakov, či naozaj bola menená elektrina (steny vŕtať, pochopiteľne, nebudeme :-) ). Aby som to zhrnula - niekoho kto posúdi možné technické vady zistiteľné obhliadkou. Máte nejaké tipy ?
Odpovedať
Zatiaľ som dostala všeobecné len odporúčanie, že špecialista na vykurovanie, vodu a elektorinštalácie sa vola TZBčkár. Vraj je to odbor na STU BA a skratka znamena "technicke zariadenia budov". Vraj sú to inzinieri, ktori maju aj normalne titul, peciatku a pod. asi ofic nazov je - stavbár TZB. Vynárajú sa Vám v pamäti nejaké tipy na toto ?
Odpovedať
skusila by som znalca stavbara staci ti na urcenie hodnoty stavby a pripadne niekoho kto uz nieco rekonstruoval/ resp ma s tym skusenosti, ze ti vie povedat prakticke detaily
Odpovedať
Profilova fotka
@bb6 ahoj, nakoľko som prerobil už svoje 2 byty - postupne z 2i potom 3i a teraz uz staviam dom tak ti viem dať typy na čo sa pozrieť, elektrika nie su len zasuvky a vypiače ale aj ističe , ja som vždy menil komlet lektinu tj. mal som od nej aj reviznu spravu nakolko od hlavneho privodu som už išel do bytu medeným káblom, kupelka tam to vieš asi zhodnitit murovaná , poklepom kvalitu prilepenych dlaždic a obkladov, okna opytaj sa na značku a kukni veb, radiatory pôvodné alebo menené?? ak menené menili aj rozvodné potrubie od stupačky , lebo ja som na 3i musel tak bolo už pôvodné skorodované - byt v BA4 - DNV kolaudovaný 89 a odad a voda- potom sa spytaj spravcu na stupačky či boli menené , zateplená / nezateplená bytovka, a podobných veľa vecí PS: ak je možné nech majiteľ vydokladuje použitý materiál, na elktrorozvody to bude pri 3 i minimalne 300m kablov dokopy
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@marianaban prestan spamovat kazde vlakno. Konkretne v tomto nik nema zaujem o rekonstrukciu bytu, nakolko uz je komplet prerobeny a dalej ho prerabat nechcu. Problem s citanym textom?
Odpovedať
Skús pohľadat ci v okruhu známych nepôsobí znalec v odbore stavieb (napríklad posudzujú hodnotu bytu pri hypotékach). Pri kompletnej rekonštrukcii sa dá na viacerých veciach zhodnotiť hodnota 1. Ako už bolo spomenuté - pouzite okna 2. bezpecnostne dvere 3. Interierove dvere 4. Kuchyna? 5. aj take malickosti ako záchod (geberit alebo lacnejsie)? To ti napovie ako sa pri rekonstrukcii uvazovalo 6. Elektrina - musi byt revizna správa. Aka znacka zasuviek je pouzita Osobne by som prerobeny byt nekupoval, tie starosti stoja za to, nie len ze ma clovek presne co chcel a ako chcel, ale do toho viac vidite. Ja som prv chcel kupit prerobeny, ale ked som videl na prvy pohlad odflaknutu pracu, tak som sa bal pomysliet, co je v stenach. 7. Odpady - pustite naplno vodu a ak su OK, mala by aj odtekat a nezbierat sa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?