Kotre steny su nosne

Ahojte, nevie mi niekto povedat, ktore z tychto stien su nosne? Konkretne ma zaujima, ci je nosna ta, ktora je zvyraznena. Chceli by sme totiz na nej posunut dvere smerom do chodby. Jedna sa o byt vo Vrakuni, BA. Dakujem za odpoved
Odpovedať
Červenou farbou sa zakresluju zmeny do plánov domov alebo bytov pri výstavbe
Odpovedať
Tazko povedať z takéhoto nákresu. Ak je to vo Vrakuni, asi to nebude novostavba a nevieš sa teda obrátiť na developera. Zostáva ti jedine si zavolať niekoho s technickym vzdelaním, čo by ti po obhliadke vedel povedať, čo je to za stenu. Ideálne takého, čo má aj skúsenosti s takýmito realizáciámi a teda aj stavebnú firmu.
Odpovedať
Ci je nosna, ti povie s urcitostou jedine statik alebo autor projektu. Neni priecka ako priecka..ak to neni nejaky SDK atd..
Odpovedať
@laurar1 neni to nahodou panelak? S modulem 3.6m (podle velikosti nistnosti)?
Odpovedať
@pato11651 Tu stenu som tam zvyraznila cervenou ja
Odpovedať
@raziel628 @Je to panelak vo Vrakuni
Odpovedať
Odhadujem, že na výkrese zvysle steny sú určite nosne, čiže aj tebou označená stena je nosná. Stropné panely unifikovanej šírky cca 3500 sú kladené a fixovane na tých nosných stenách. Pokiaľ si na najvyššom poschodí, statik zvykne povoliť posunutie dverí aj v nosnej stene. Aj si nižšie, nepovolí to. Bytové družstvo alebo správcovska spoločnosť domu by to mohli vediet, skus tam.
Odpovedať
A zrejme budes potrebovat navyse suhlas ostatnych vlastnikov bytov, lebo v tych starsich bytovkach je naozaj vsetko nosne okrem umakartu…
Odpovedať
Ak je to panelák, tak všetky steny sú nosne...možno tie medzi obyvačkou a spalňou a chodbou a izbou niesú.
Odpovedať
Podla mojich skusenosti nenosne panelove priecky mavaju hrubku menej ako 10cm, takze odmeraj... na takuto zmenu ale aj tak potrebujes potvrdenie statika, ten ti povie lepsie.
Odpovedať
tiez by som to sledoval asi podla hrubky steny. ale smerodajny bude nazor statika.
Odpovedať
Ak je to panelak, bude s najvacsou pravdepodobnostou nosna, ale zarucene to bude vediet povedat len statik, popripade by na bytovom druzstve mohli mať projekt a v casti statika by sa to dalo nsjst.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?