Treba statika na dieru do nenosnej steny v byte?

Rekonstruujeme byt a manzel chce spravit do nenosnej steny otvor zhruba 180x1m.Panel je hruby asi 8cm.Potrebujeme nato statika ked to nie je nosna stena?Myslime tym nejake potvrdenie o suhlase..Vopred dakujeme..
Odpovedať
Profilova fotka
Určite musíte mat nejaký papier,lebo vás môže niekto zo susedov udať(viete aký sú ľudia v dnešnej dobe).Ja by som si pre istotu nejaké povolenie vybavila.
Odpovedať
Ja tiež ale nie kvoli ludom ale kvoli tomu aby mi sused nado mnou nespadol na sedačku... :-D
Odpovedať
Tak skusime niekoho pozhanat...Az nam nahodou suseda nad nami nespadne na sedacku...Vazi dobrych 200kg :-D
Odpovedať
Profilova fotka
my ideme burat komplet vsetky priecky - nenosne steny okolo kupelne. pytali sme sa aj statika a ten nam povedal, ze stavebne povolenie nam na to netreba, ani staticky posudok, pokial nerobime zasahy do nenosnej konstrukcie. staci tuto prerabku ohlasit ako malu stavbu na mestskom urade - maju tam na to speci tlacivo. ku ktoremu treba prilozit povodny a navrhovany stav. len sa uistite, ze ta stena naozaj nie je nosna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A viete niekto poradit ako je to s buranim nosnych stien? Daju sa vobec vyburat? Alebo ked uz je raz nosna, tak uz sa s tym nic neda? My by sme potrebovali na prizemi jednu nosnu odstranit... da sa to nahradit inou?
Odpovedať
este som chcela napisat, ze by sme ju radi odstranili celu..nielen vyrez ...a byvame v rodinnom dome, nie v panelaku....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?