Indukcna varna doska - aky kabel a istic?

Zobraz úvodný príspevok
Dobry den, momentalne riesim, ze sa v byte zbavim plynu a dam do kuchyne indukcnu dosku popri tom ako prerabame aj elektrinu v celom byte. Riesim, ale aky kabel tam dat, elektrikar vravel, ze aj na dosku bude stacit 3x2,5 a k tomu 16A istic, ale nie je to na indukcnu dosku malo? Dakujem
Odpovedať
1
2
@matej_chrenko poradiť neviem, my máme z ikei Matmassing vtedy v tom robili aj indukčnú, dnes majú Matmassig iba klasickú sklokeramiku, máme ju riadne zapojenú teraz neviem či na 2 či na 3 fázy našiel som iba na britskej verzii ikei aj to novší model Matmassigu no stojí toľko čo naša: https://www.ikea.com/gb/en/p/matmaess... u rodičov máme indukciu už dobrých 7 rokov cca ak nie viac vtedy to nebola až tak rozšírená technológia tak bola o čosi drahšia, a má aj spájanie zón čo naša nemá 🙂 no typ si nespomeniem to bolo dááávno 🙂 martinak15: ja som dnes na nej robil rezne, "ládoval" som ich koľko na plochu panvice vošlo a v pohode 🙂 inak panvice máme z Orionu také tie s granitovým povrchom a sme spokojní 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 vdaka, naslo mi v SK ikei MATMÄSSIG indukcnu, vypada to dobre, nenapadlo ma hladat v ikea: https://www.ikea.com/sk/sk/p/matmaess...
Odpovedať
Profilova fotka
@matej_chrenko podľa toho, čo som pozeral, je tá Matmassig na dve fázy 2x 230V 16A alebo sa dá zapojiť aj na jednu fázu 1x 230V 32A pre plný výkon
Odpovedať
@merak pravda budú to 2 fázy teraz som pozeral že pripojenie má 4 žily, takže to tak vychádza 🙂 aa zaujímavé na tej mojej bolo v návode ešte uvedené že ak to pôjde na 1 fázu nemôžem celú dosku naraz používať v plnom výkone 🙂
Odpovedať
@martinak15 máš rovné dná hrncov dostatočne hrubé? asi máš stred vydutý a skúsil si svoje panvice na susedovej indukcii?
Odpovedať
@sousedekovci89 môžeš no musíš mať správne napájanie aspoň 32A , každá indukcia ide len na 230V, druhá fáza sa pridáva len preto že jedna nestačí výkonove, v byte má málokto len jednu fázu na 32A @merak ak máš výhodnejšie všetko na elektrine tak plyn nepotrebuješ,ja ho vôbec nemám v ulici, no doteraz aspoň kúrenie bolo v domoch väčšinou na plyn ak má prípojku
Odpovedať
@merak to je len vec šťastia pri výbere bud sa vydarí alebo nie ako i žena
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 ako napísal @duzu pokiaľ by si chcel využívať varnú dosku pripojenú len jednou fázou na plný výkon, musel by si mať istič pred hodinami minimálne 32A a v byte mať všetko ostatné povypínané 230V * 32A = 7360W pokiaľ máš v byte len jednu fázu istenú pred hodinami 25A ističom, tak sa bežne dáva kábel CYKY-J 3x4 s istením 20A, vtedy vieš dosku využívať na maximálny výkon 230V * 20A = 4600W ináč sa dá väčšina varných dosiek zapojiť aj cez zásuvku, ale kvôli obmedzeniu prúdu zásuvky na 16A vieš potom využívať varnú dosku maximálne na polovičný výkon 230V * 16A = 3680W
Odpovedať
@merak môže byť nehádam sa, keďže ale máme dom a 25A šf tak nie je problém u mňa s viacerými fázami 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 tak potom istič B16/3 a kábel CYKY-J 5x2,5
Odpovedať
@merak môže byť netuším zapájal mi to elektrikár 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 tak si to treba dať skontrolovať
Odpovedať
@merak je to človek čo sa el. rozvodmi živí profesionálne desiatky rokov, nemám dôvod mu neveriť... má na to papiere, pravidelné preškoľovanie navyše je rodina nemyslím si že by vlastným chcel zle 🙂 a momnetálne aj tak prekladám prípojku a zvyšujem istič na 32A (mám elektrokotol ktorý sám potrebuje tuším 25A istič) 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 myslel som, že stále reagujem na zakladateľovu otázku: "Riesim, ale aky kabel tam dat, elektrikar vravel, ze aj na dosku bude stacit 3x2,5 a k tomu 16A istic, ale nie je to na indukcnu dosku malo?"
Odpovedať
@merak vdaka, moja original otazka je uz asi menej relevantna, ked som medzi tym zistil, ze do bytu mi idu 3 fazy, ale mozno to pomoze niekomu inemu a som aj rad za konstruktivnu diskusiu, ktora sa tu rozbehla. Diky.
Odpovedať
Profilova fotka
@matej_chrenko ono tá diskusia tu už dávno je https://www.modrastrecha.sk/forum/ele... 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
@merak bolo to adresované mne tak som to chápal že je to určené pre mňa nie všeobecne 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@sousedekovci89 ospravedlňujem sa
Odpovedať
@merak to je v pohode 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?