Osvetlenie varnej dosky

Ahojte strecháči, Vie mi prosím niekto poradiť a pripadne i reálne foto poskytnúť na tému osvetlenia varnej dosky? Neplánujem digestor ale varnú dosku potrebujem osvetlenú. Niečo jednoduché, vkusné a hlavne ľahká údržba od mastnoty, nie v štýle bodového osvetlenia. Môže byť aj netypické. Ďakujem za rady, nápady a inšpirácie 🙂
Odpovedať
LED pasik pod polickou na korenie?
Odpovedať
@aandrea99 presne tak, LED pás pod skrinkami nad linkou
Odpovedať
...napadaju ma len LED pásiky.
Odpovedať
@miroslav33 @radusko01 Otazka je, ci tam vobec budu skrinky, predpokladam, ze nie.
Odpovedať
@aandrea99 ja som sa tiez pohravala s myslienkou ze nad varnu nedavat digestor a na tu stenu ani horne skrinky. A tiez som rozmyslala ako tu plochu osvetlit. Detaily este nemam doriesene ale rozmyslala som nad sklenenou polickou len ako zachytavac mastnoty a nad nu vysiacu lampu/lampy. Nad tou polickou rozmyslam aku dlhu ju vlastne urobit a ako ju uchytit. Este sa pohravam aj s myslienkou aby som tu policku mohla vopchat do mycky. Ale nakoniec ani neviem ci to takto budeme riesit lebo minule muz prisiel od vzduchara s napadom ze namiesto digestora dame jednu ruru a ventilator na strechu. Ale ako toto bude vyriesene s osvetlenim a ako to budem cistit vobec netusim. Takze tiez keby mal niekto nejaky rozumny napad by ma potesilo.
Odpovedať
Už som asi našla čo hľadám. LED pásiky nechcem, nad varnou doskou bude skrinka ale bez digestora takže vzdialenosť doska-skrinka viac ako tradične. Zrejme inšpirácia aj pre @wivik. Už si to len obzrieť v reále 😉 nedarí sa mi nahrať foto... Osvetlenie IRSTA z ikea.
Odpovedať
@aandrea99 dik za info len neviem ako by som to upevnila na prazdnu stenu. A preco nechces led pasik? Ja na tu stenu kde budu horne skrinky ho planujem dat. Mam ho aj teraz po celej dlzke hornych skriniek. Rovnomerne osvetli plochu a nepotrebovali sme zapinat ani stropne svetlo. Len teraz asi po 9 tich rokoch postupne menej a menej svieti takze ho musime vymenit.
Odpovedať
@aandrea99 IRSTA to je taky svietiaci akoby panel nie? Po niecom takom sme aj my kukali len sme to chceli cisto nad pracovnu plochu ale potom si to zena rozmyslela a dali sme led pas pod celu kuchynsku linku. Ale to z tej ikei ani drahe nebolo myslim ze dobry vyber
Odpovedať
@vackoo áno presne, svietiaci panel. Pôjdeme to omrknúť a budeme vidieť 😁 sú rôzne dlhé, len som sa nedopatrala šírky. @wivik máme malú kuchyňu, neviem ako by to vyzeralo s tými pásikmi. Vo veľkých kuchyniach sa mi pásiky páčia ale tu váham 🤔
Odpovedať
@aandrea99 a ako chces riesit osvetlenie pracovnej plochy? Lebo svietit len do hrncov nestaci. Ak nechces LED pasiky, tak mozes mat podsietene dna skriniek, mozes mat LED pasik zafrezovany do dna skriniek, toe sa robieva bezne, nic nevidno z normálnych uhlov pohladu ale svieti to presne tam kde ma, pod ruky.
Odpovedať
@aandrea99 nejak som nad tym tak nerozmyslala ci mala ci velka kuchyne pre led pasik. My mame kuchynu 3,8 x2,8 m ked si dobre pamatam, linka trosku kratsia lebo z jednej strany je chladnicka, z druhej uzsia vysoka skrinka. Aku kuchynu mas ty? A to chces tie panely davat pod kazdu hornu skrinku?
Odpovedať
@zita19 @wivik no práveže tie panely IRSTA z ikea mi padli do oka. Sú aj 40 cm dlhé tak asi jeden nad varnú a jeden nad pracovnú. Určite nie pod každú skrinku. Majú aj stmievanie a hlavne sa mi zdá ľahká údržba a žiadne frézy v drevostrieske. Malá kuchyňa je v mojom prípade teraz linka dĺžka 2,35m s drezom a bez varnej, presunutim chladničky získam cca meter pracovnej plochy, takže nová linka bude do L... jedna strana 2,35m a kratšia cca 0,9 m, získam plochu a aj úložný priestor. Na dlhšiu musíme napasovať varnú aj drez, zvyšok bude pracovná. Pôjdeme omrknúť tie panely a možno skončím pre LED pasikoch lebo celé zle. Uvidíme, našťastie nás čas netlačí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aandrea99 ja mam ten led pasik v rohu medzi zadnou doskou a hornou skrinkou. Ziadne Zafrezovanie nemam. Inak dost pocuvam od znyamych co maju len bodovo nasvietenu dosku ze im to nestaci.
Odpovedať
@aandrea99 zas cely sortiment IKEA nepoznam, ale tak ked posluzia rovnako apo podsvietene skrinky, tak mozu byt. Len neviem ci jeden nad pracovnu plochu nebude malo, hlavne ak bude dllsia a mne osovne vyhovuje aj ze mi svieti do drezu.
Odpovedať
@zita19 to veru ani ja, ale nafotím na mieste činu, radšej raz vidieť ako slepo objednať 😁
Odpovedať
@zita19 @wivik tak sme boli omrknúť tie IRSTA panely. Na pohľad pekné, žiaľ široké cca 35 cm čo by trčalo spod skrinky v našom prípade. A to chytenie sa nám zdalo dosť krehké. Pripájam foto
Odpovedať
@aandrea99 tak miesto pasika, ktory je vpodstate neviditelny, uzky tazke udrzba minimalna, odolny aj tlaku si tam ides hrcnut led pasik natoceny dokola v nejake krabici prekryty makkym plastom a cele to ma hrubku min centimeter a bude to trcat spod skrine, v rohoch sa bude drzat spina co budes vysrabavat nozikom, ten nekoncne zamasteny plast ktoru ked budes suchat handrou sa bude prehybat a pri troche stastia ho este vytlacis z toho ramika - fakt pkrokove napady.
Odpovedať
@sysell nepísala som, že sme ten zázrak kúpili 🤨. môj dnešný príspevok bol informatívny.
Odpovedať
@aandrea99 tak si nechaj sopravit podsvietene dna, funkcia ta ista, lacnejsie to nebude, ale bude to na mieru. Dobry stolat vie kde ma komponenty nakupovat
Odpovedať
@aandrea99 škrabkáš sa pravou rukou cez hlavu za ľavým uchom... Daj tam LED pás po celej dĺžke a máš vybavené. Aj tak keď varíš, potrebuješ svetlo na celej pracovnej ploche linky, nie len nad doskou. Tiež nemáme digestor. Osvetlenie tam pôjde LED pás.
Odpovedať
@aandrea99 a preco nechceš digestor? Však to je najdôležitejší spotrebič v kuchyni.
Odpovedať
@skywalker10 preto lebo 10 rokov mi digestor slúžil iba ako osvetlenie a posledných 15 máme už iba osvetlenie. Ďakujem @zita19 za príspevok, bude podsvietenie... Takto nejako si to predstavujem, uvidíme co na to stolár 🤔
Odpovedať
@aandrea99 tak to bude preto, ze si doteraz nemala digestor ale hrkalku, ktorá sa na digestor hra
Odpovedať
@skywalker10 v byte asi tazko mat poriadny a funkcny digestor
Odpovedať
@wivik aj v byte moze byt poriadny a hlavne funkčný digestor, len netreba taky hľadať v elektrodomoch a na heureke
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?