Odsavac pár nad varnú dosku

Ahojte, radi by sme si kúpili odsavac pár, ktorý bude schovaný v skrinke nad varnou doskou a pod skrinkou bude trcat len casť. Len si neviem presne predstaviť koľko miesta mi to zaberie. Môžem poprosiť vás, čo majú takéto riešenie v byte o foto skrinky? Dakujem
Odpovedať
Len podľa tej fotky to vyzerá, že tie vrchné skrinky sú dosť nešťastne (rozmerovo) riešené na zabudovanie digestora.
Odpovedať
@frantisekca veru tak, nebude to na stred skrinky, takže prakticky prídem o celú spodnú časť skrinky a zbytok ďalšie poschodia budú tak nepravidelne z dovodu rury. Len si to meviem uplne predstavit. Pripadne iné riešenie ako odsavac pár, aby sa mi skrinka neposkodila z neustálej páry?
Odpovedať
@peter3193 https://www.modrastrecha.sk/catalog/v... Odsávač má ale motor, schovaný v skrinke. Nebude môcť byť centrovaný nad varnou doskou. Treba ho nainštalovať do jednej skrinky.
Odpovedať
Takto nejako to vyzerá: https://candysk.sk/images/products-ca... Iná možnosť je odsávač vedľa varnej dosky https://www.electronic-star.sk/Domacn...
Odpovedať
@blacksr práve preto chcem foto ze ako veľmi zaberá miesta a o koľko miesta v skrinke prídem. Nebudem robiť novú skrinku len upravíme túto stavajucu
Odpovedať
@blacksr + zaujímajú ma aj alternatívne spôsoby. Ide mi predovšetkým o tu skrinku aby po čase sa nezačala odlupovat a pod.
Odpovedať
Iný digestor: Zabudovaná časť je vysoká cca 25 cm. Plus rúra. Okolo nej môžu byť poličky. Nájdite si odsávač podľa parametrov a pýtajte k nemu výkresy pred kúpou.
Odpovedať
foto
Odpovedať
@blacksr nasledne prefiltrovany vzduch z rúry ide nad skrinku. Nad ňou mame sadrokarton. Je to v poriadku, nevadí to?
Odpovedať
Treba mať odťah rekuperácie blízko. Kvôli vlhkosti. Predpokladám, že SDK v kuchyni máte ten "kúpeľňový", určený do vlhkých priestorov. Ak nie je rekuperácia, dajte digestor s odťahom von so spätnou klapkou, alebo vždy pri varení aj po ňom majte otvorené okno.
Odpovedať
V danej domácnosti sa veľa nevarí a vždy sa vetrá (2 vetračky plus kúpeľňa odťah). Proti mastnote musí byť samozrejme kovový filter. Uhlíkový netreba, keďže aj tak treba vzduch vymeniť kvôli pare.
Odpovedať
@blacksr mame byt. SDK netuším, kúpil som byť už hotový. Predpokladám že je obyčajný všade.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Odsávač na odkaze mal blízko odťah rekuperácie. Uvidíte na ďalších fotkách v albume.
Odpovedať
@peter3193 Buď stolár tie skrinky prerobí, aby sa tam dal dať digestor, alebo kúpiť, či inak usporiadať horné skrinky, alebo zvoliť ten digestor do pracovnej dosky. Tie digestory, čo sú vstavané do skrinky, tam po vyreze potrebného otvoru zostava naozaj iba minimum tej spodnej dosky. Tomu, kto navrhoval a montoval tu linku by patrilo trstenicou...
Odpovedať
@frantisekca a bolo by možné použiť len nejakú parozabrannu fóliu ktorá ochráni skrinku?v podstate o viac mi nejde.
Odpovedať
@peter3193 Dá sa napríklad aj nevariť. Tým sa odstráni príčina možného problému. K otázke na nejakú parozábranu sa nebudem vyjadrovať, lebo neviem o takom riešení a ani si ho nedokážem predstaviť.
Odpovedať
@peter3193 To vam takto navrhol stolar?
Odpovedať
@kejsix my sme to takto už kúpili. Aj s tou kuchyňou. Pýtal som sa stolára co to robil ze navrhoval to zrovna spraviť s odsavacom a prispôsobiť tomu linku ale majiteľ co to robil na kšeft o to nemal záujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?