Podsvietenie + postupné zapínanie schodov schodiska.

Zdravím. Robím na jednej elektroinštalácii, kde sa budú stupne schodiska postupne zapínať a potom postupne vypínať vplyvom fotobunky na začiatku a na konci schodiska. Ako test som si urobil z 8ks LED tzv. simulátor. Tak pozrite ako som to vymyslel. Mali by ste k tomu ešte nejaký nápad ? Tu je link : https://www.youtube.com/watch?v=4pO89...
Odpovedať
Profilova fotka
toto sa nerobi.... ty si okukal 10 stupnov ku zlatej..........
Odpovedať
@canbus Keď sa niekto veľmi nudí, vymýšľa zbytočnosti. Daj si ešte to obývačky diskoguľu a do kuchyne farebnú hudbu a máš to komplet. Takéto somarinky som si robil v diskobare, ktorý som si zriadil v pivnici rodičovského domu, keď som mal 16. Mal som tam tú diskoguľu, farebnú hudbu, svetelného hada, osvetlený barový pult a robili sme tam zo školy (strednej aj vysokej) žúrky. Ako keď sa ti to páči a chceš to mať, tak si to urob, ale praktický význam to nemá. Jediné, čo mi napadá dorobiť, je, že v prípade požiaru sa to rozsvieti na zeleno, alebo to začne preblikávať.
Odpovedať
@chrobak7 Ano, praktický význam to nemá žiaden. Investor stavby chce mať na schodisku tzv. WAW efekt. Navyše chce za to zaplatiť. Tak prečo nie ?
Odpovedať
@canbus investorovi povedz, že existujú aj tlakové snímače. Pri stupeni na prvý schod sa rozsvietia ďalšie dva. Atď... Hento je také.... Nevyužité Arduino. 😬
Odpovedať
@megdesign a keď bude brať po dva schody naraz, rozsvietia sa ďalšie 4? 🙂
Odpovedať
@insed neee. Spravíš dopočet. 🙂 A zas už nemáme 18, aby sme brali po dva tri schody. 😄
Odpovedať
@megdesign dal by som to riadenie cez PLC, však chce mať WAW efekkt.. ešte by som zakomponoval zvukové fanfáry, ak sa niekto šmykne po zábradlí nadol a obíde fotobunku
Odpovedať
@megdesign Ano, je ten WAW efekt naprogramovaný a riadený cez PLC. Obídenie fotobunky , alebo vrátenie sa späť v polovici schodov je v tom programe vyriešené. Rozmýľam ešte nad tým či mu tam nedám na prvý a posledný schod v čase od 21:00 do 7:00 tzv. orientačné osvetlenie z najnižším dimmer jasom.
Odpovedať
@canbus Aha, takže to nerobíš pre seba. Potom OK, klobúk dole. To si ty naprogramoval?
Odpovedať
@canbus aké PLC je v tej krabici? Logo? Easy?
Odpovedať
@chrobak7 Ano, sám som to programoval. V tejto konkrétnej krabici je PLC Siemens Logo, ale pôjde to na záver do systému LOXONE, ktorý bude ovládať 18 schodov.
Odpovedať
krasne tam cupitas s tym perom 😄 pobavil som sa... (myslim v dobrom) inaksie, podla mna robota, ktora nebude nikdy zaplatena. verim ze ti to pri tom investorovi stoji lebo inaksie je to len strata casu a obdivujem ta ze sa ti s tym chce prplat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marekjahoda Bola to pre mňa technická výzva a neberiem to ako stratu času, lebo automatizačné programovanie ma veľmi baví. Za stratu času pokladám skôr pozeranie TV , či hranie sa hier na počítači .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte potrebovala by som radu ohladne podsvietenia schodiska. Prikladam foto ako by som si. predstavovala podsvietenie schodiska.Schody máme betonove. Musí sa frezovat do schodov, alebo sa to dá poriesit aj nejakou lištou pp bokoch. Som v tomto úplný amatér, ďakujem za rady.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?