Podsvietenie v strope

Plánujeme podsvietenie v strope popri stene LED v ALU profile. Čo sme dostali ponuku tak to vychádza na 66 EUR / m2, čo sa mi zdá dosť drahé. Vie niekto poradiť predajcu takéhoto osvetlenia za rozumnú cenu ale aj dobrú kvalitu??
Odpovedať
Profilova fotka
Cena je určite premrštená. Pred pár dňami som robil podsvietenie v strope, tak ti dám pár údajov a posúď si cenu sama :) Dĺžka 21m, typ LED pásu SMD 68/m, farba studená biela, vysokosvietivá. Cena LED pásu: 7,50,-Eur / m, 2x napajací zdroj 125W 52,-Eur, No a to je celé, samozrejme bez zarátania práce. V tomto prípade som Al lištu nepoužil, nakoľko podsvietenie išlo do podhľadu a pre zákazníka bolo lacnejšie, keď som využil UD-profil sadrokartónu. Al lišta s mliečnym difúzorom vychádza na 8,-Eur meter, ale nieje to nutnosť, pokiaľ je napríklad možnosť využiť existujúci UD profil. Chladenie je tým zabezpečené a životnosť sa určite neznižuje. Takže suma sumárum, cena za meter bola 9,97,- Eur za meter bez práce.
Odpovedať
Profilova fotka
@atusa Cena sa pohybuje od pouziteho pasu teda od jeho svetelneho vykonu, kvality LED a hodnoty CRI. Na podsvietenie SDK pouzivam najnovsie LED 2835 minimalnym CRI 80 a to cca 10W cca 800- 1000lm/m za cca 12€ pripadne ked niekto chce silne svietenie pouzivam 26,5W cca 2000lm/m za 23€ co je slusna svietivost. Dolezite je chladenie cize LED pasik nalepit do AL profilu s opalovym krytom. Kryt je dolezity koli prachu. Nalepit LED na profil sadrokartonu je nevhodne riesenie pretoze utriet od prachu led je dost komlikovane. Taktiez opalovy kryt zabezpeci difuzitu a zvasi uhol svietenia. Dalsi problem bez krytu je ze LED pas svieti pod uhlom 120 stupnov a na strope vznika ostra svietiaca hrana a pri nerovnom nalepeni LED pasu na profil sa to odzrkadli na nerovnom svieteni na strope. LED pas by mal svietit rovno smerom hore na strop. Stretol som sa s poziadavkou pas namontovat aby svietil pozdlz stropu ale ked som predviedol svetelnu skusku zakaznik si to hned rozmyslel lebo na strope vyskoci aj najmensia nerovnost. AL profil s opalom sa pohybuje od cca 4€. Existuje moznost stmievanaia bud pomocou DO alebo inteligentnou instalaciaou pripadne tlacitkom na stene. Cena za transformator je podla vataze a kvality. Lacne trafaky maju len zakladne stabilizacie a casto vydavaju zvuky co pri umiestneni na SDK sa znasobuje a pri tichu je to neprijemne. Preto doporucujem Trafaky od meanwell rady PLC alebo CLG pripadne HLG.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?