Ako rozmiestniť svetlá v obývačke?

Ahojte, čo poviete na takéto rozmiestnenie svetiel v obývačke? Obdĺžnik predstavuje schovaný led pás na strope, viď foto pre predstavu, krížik nad stolom je luster a bodky sú bodovky.
Odpovedať
Neni tam toho strašne moc?
Odpovedať
@heluska008 namiesto 4 bodoviek na každej strane, dáme len 3 a myslím, že to bude ok.
Odpovedať
@rudidreyfus to bude veru lepšie 😉
Odpovedať
@rudidreyfus ja by som tam tie bodovky ani nedával,však stým LED pásikom si vieš korigovať svetlo, zbytočná kabeláž a zásahy do stropu.Ako vizualizácia je to pekná ale využiteľnosť toho všetkého mi nepríde užitočná
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, obyvacku mame tiez okolo 30m2, a 6 bodovych svetiel, neviem kolko lum, ale staci, povacsinou stahujeme svetlo na mierne svietenie. V strede toho panelu bude nejake svietenie?
Odpovedať
My máme takto 8ks, 2x na každej strane a uplne stači .. Led 7w , 700 lum, 4000k. Mame radi viac svetla, uplne postačuje, kludne aj slabšie. Led je len dekoracia , nema vpliv na osvetlenie.
Odpovedať
@lenkito10 Ahoj, v strede panelu bude luster..
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, neviem či ste to osvetlenie už zrealizovali ale to čo som tu čítal mi proste nedá. Keď som pozrel ten váš návrh, tak z neho má aký taký zmysel to nepriame osvetlenie pásom a luster ako dizajnový prvok. Tie bodovky sú už nezmysel. Osvetlenie hlavne priame má byť tam kde má zmysel. Čiže ak má osvetliť niečo na stene, alebo miesta kde sa vykonáva činnosť, alebo chceme zvýrazniť nejaký dizajnový alebo architektonický prvok. Bodovka nad televízorom teda zrovna nie je najšťastnejším riešením. Bodovky, ak nemajú rozptylové matrice majú ešte jednu negatívnu vlastnosť. Robia ľudí staršími vďaka tieňom na tvári. Čiže najprv sa zamyslite čo v tej obývačke budete robiť a kde a podľa toho navrhujte osvetlenie. Ak chcete vidieť skutočne dobre realizované osvetlenie, treba sa ísť poprechádzať do nákupného centra po obchodoch. Určite ste si dodnes nevšimli ako svietia a čím. Charakteristikou dobrého osvetlenia je totiž "neviditeľnosť" zdroja. Nešťastím mnohých je, že osvetlenie im robil elektrikár. To je ako keby vás operovala sestrička. Veď aj ona robí s pacientami. Ak máte čas existuje dosť materiálov na túto tému. No hlavne iných ako v tom našom svetovom jatyku.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne to pride tak, ze nevieme si vybrat, ake chceme osvetlenie, tak si dame vsetko. Vsak naraz sa pouzivat nemusia, hlavne nech su tam. Myslim si, ze v tomto pripade by lepsie platilo to, ze niekedy je menej viac.
Odpovedať
@chlapeczdzedziny To je super osvetlenie, ak je v diskotékovom klube. Vpliv. 😄 My máme tri "osvetlenia" - jeden luster, to je hlavné svetlo, potom osvetlenie knižnice, keď chceme tlmené odvetlenie a ešte v čitateľskom kresle máme lampu na čítanie. To osvetlenie knižnice sme si z IKEA kúpili s tým diaľkovým ovládačom, čo sa dá aj stmievať. To používame asi najviac.
Odpovedať
@rudidreyfus Je to dobre. LED pás bude osvetlenie na odpočívanie, lustrík bude osvetlovať kávičku na stolíku a bodovky zapnete pri veľkej oslave.
Odpovedať
@rudideyfrus My to mame tiež tak podobne ako chcete vy a myslím ze svetlo akurát
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?