Môze na zaschnutú omietku ísť nová vrstva omietky?

Prosim o radu. Asi pred mesiacom som si spravil omietku (Cemix jemnu interierovu) na dve steny v miestnosti. Skladba je takato: porobeton, sietka, lepidlo, jemna omietka. Vtedy sa mi to zdalo OK, lebo som si na to svietil priamym svetlom. Ked som si po spojazdneni elektriny osvietil stenu normalnou ziarovkou, zistil som ze to potrebujem opravit kvoli skaredym nerovnostiam (mapam). Staci podla vas steny napenetrovat a dat zase tu istu omietku? Alebo je potrebne nieco zoskrabat?
Odpovedať
@pepedoparoma pozrite sa na inštrukcie výrobcu, ale pri väčšine omietok nie je problém natiahnuť ďalšiu vrstvu
Odpovedať
@pepedoparoma ked si tam kydal lepislo sietku a omietku a aj tak si to nespravil rovno uz to lespie nespravis, nesviet z boku ziarovkov a nemas problm, len to zhorsis.
Odpovedať
Profilova fotka
@pepedoparoma Také veci odporúčam robiť pri dennom svetle. To ti vždy viac ukáže ako umelé svetlo. Osobne by som nič neoškraboval. Stačí natiahnuť tenkú vrstvu novej stierky a pekne vyhladiť hladitkom s hubkou.
Odpovedať
@miroslavzbj je uplne jedno ake svetlo, zalezi z ktorej strany svieti...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan Mám s tým takú skúsenosť, že úplne iná kvalita bola tej stierky keď som to robil pri dennom svetle. Bolo vidno každú nerovnosť. Naopak, keď som to robil pri halogénovom svetle tak to vyzeralo dobre ale keď ráno som na to pozrel pri dennom svetle tak tam boli mapy ktoré som predtým nevidel
Odpovedať
@miroslavzbj toto bol presne moj pripad, akuratze som si na to svietil priamo a potom zboku. Pri dennom svetle to robit nemozem, nakolko ta miestnost je spajza a mam tam iba male okienko (40x50cm)
Odpovedať
@sysell Ono to je spravene celkom rovno, len som to asi na niektorych miestach s tym hubovym hladitkom viac vydrel, ako bolo potrebne (mozno som to pucoval velmi zacerstva). A pri priamom silnom svetle som si to nevsimol. Ja to predsalen skusim a ak to bude katastrofa, tak potom to uz necham tak.
Odpovedať
@miroslavzbj myslis, ze je potrebne prvu omietku penetrovat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?