Nová omietka na starú

Profilova fotka
Aký je prosím postup? Má sa oškrábať farba, penetrácia, sieťka, kleber a potom finálna vrstva omietky? Koľko ste približne zaplatili za nové omietky pri rekonštrukcii? Mám jedného, ktorý pýta 8€/m bez materiálu, čo sa mi zdá veľa, alebo sa mýlim? Ďakujem za rady a odpovede.
Odpovedať
Cena akurat .
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od toho v akom stave sú steny/omietky teraz. Ak máte rovné steny a omietka je súdržná nevidím dôvod na sieťkovanie. Poprípade ak sú praskliny iba lokálne stačí presieťovať priamo iba prasklinu. Ďalšia možnosť je jednovrstvová omietka zo sieťkou.
Odpovedať
cena je v poriadku, možno ešte málo. závisí to aj od druhu farby. Ak bude nutné škrabať farbu tempom štvorec za hodinu, tak nezarobí ani na benzín. Normálna cena za kvalitnú prácu je cca 5€ za stierku, 3€ za sieťkovanie, a nemáš tam penetráciu ani škrabanie. Penetrák tak za 0,5€, škrabanie od 0,5€ do 3€ za štvorec. Samozrejme, všetko závisí aj od regiónu a množstva, ani jedno z toho neuvádzaš. Postup je dá sa povedať v poriadku. Všetko z toho treba spraviť poctivo. Možno by sa dalo zvážiť čiastočné sieťkovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon Škrabanie a penetrácia je na mne, nie na ňom. + obúchať celu kúpeľňu. Región HC.
Odpovedať
Ak by som ja mal škrabať maľovku tak by som si požičal sanačnú brúsku z vysavačom :-) a cena záleží podľa regiónu. Popýtaj sa viacerých majstrov
Odpovedať
Profilova fotka
Cena je tak akurát.Ja som platil 7,50€/m a vsetko ten k...t pokazil.Obuchal by som staru-spric a az potom novu omietku.Alesak,uvidis co ti radia aj iny.
Odpovedať
Ano presne taky je postup večšinou, ale samozrejme že zaleži na okolnostiach ako napriklad či je treba aj vyrovnavať steny. Postup je ako pišeš a dbaj na spravny pomer penetraku s vodou nie že budeš šanovať bo sa ti to vyplati ako aj keť neprekriješ dobre rohy sieťkou. No a na cenu ti neviem povedať aka je lebo ja som ešte počas školy bral 5 eur kleber aj s pucovkov ale tak pozor lebo potom sa priplaca aj za špalety a rohovanie tak je na tebe akeho majstra si najdeš podla doporučeni a ceny aka ti bude vyhovovať...
Odpovedať
@thorin ak škrabeš a penetruješ sám, tak je cena akurát. Skôr sa treba obzerať po referenciách. A kľudne si priplatiť euro za štvorec, na tých 100 - 200 štvorcoch je zo zanedbateľné. V porovnaní s možnými problémami po odfláknutej práci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
vie mi niekto povedať koľko vychádza cca cena za materiál na 100 m2, pri takejto rekonštrukcii ? dík.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?