Akú omietku na porobetón?

Zobraz úvodný príspevok
Pozdravujem. Potrebujeme omietnúť novostavbu, rozhodli sme sa pre cementovú omietku, nie sádrovú. Aké sú vaše skúseností, čo vychádza prijateľne čo sa týka kvality, spracovateľností a samozrejme aj ceny? Steny budeme komplet sieťkovať. Aký postup zvoliť? Dávali ste najprv sieťku do lepidla a potom omietku, alebo sieťka rovno do omietky? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od paracetamol123:

@dimi3zmv 😂 Znova ti píšem, nauč sa čítať celú di…
@paracetamol123 Tak je alebo nie je parozabrana. Napíšeš že kleber je parozábrana ale mysíš tým že nie je parozábrana? Či ty si to myslel tak že parozábrana preto že má 3x vyššie číslo difúzneho odporu? Takže si chcel len napísať že horšie prepúšťa paru ale označil si ho teda radšej parozabranou? Ale ono je to fakt dosť dôležité či je alebo nie je parozábrana. V kontexte interiérovej vlhkosti slovo parozábrana veľa znamená. :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimi3zmv:

@paracetamol123 Tak je alebo nie je parozabrana.…
@dimi3zmv choď si prosím ťa už ľahnúť...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@sousedekovci89 teraz už naráža na cenu, lebo je …
@zicher s tym plne suhlasim. Mam stary dom a podobne ako ty, na prizemi vpc a na poschodi sadra lebo sdk priecky. Osobne mam vpc radsej ako sadrove zalezitosti (paci sa mi ten strukturovany vzhlad a tiez mam radsej natiahnut a zapucovat ako brusenie sadry). Takisto som prizemie sklebroval lebo stare omietky atd (da sa to vidiet aj v albume u mna). Regulacia vlhkosti dtrnami je v dome tak bezvyznamna ze sa z toho robi zbytocny strasiak. Vzdy je v dome najdolezitejsie vetranie. My dokonca mame doma problem s tym ze vzduch byva niekedy suchsi nez je vhodne (obcas iba 40% rel. vlhkosti podla takeho domaceho meraka) tak neviem ako to ten svina kleber robi, ked by mal posobit opacne 😃
Odpovedať

@sousedekovci89 nie nevidel. U nás neprší.... Pr…
@paracetamol123 sam si nasledne priznal ze vlastne kleber ma len vyssi faktor difuzneho odporu. Este raz, na stenach ten kleber nikomu neublizi. To ze tam byt nemusi je vec druha. V situaciach ako @zicher alebo mam ja bolo jeho pouzitie logickym vyustenim a nie na stene ziadnu skodu nenapacha.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@paracetamol123 sam si nasledne priznal ze vlastn…
@sousedekovci89 myslíš, že zakladateľa témy zaujíma, v akej situácii si bol ty, alebo kolega? On nemá starú barabizňu, ktorú musí lepiť jak lastovička hniezdo... Čiže to, "ako to máš ty" ho nezaujíma. Potrebuje riešiť svoju situáciu.
Odpovedať

@sousedekovci89 myslíš, že zakladateľa témy zaují…
@paracetamol123 Ale ak zakladatel na zaklade tvojho vyjadrenia bude mať obavy o vnútornú klímu tak ho to zaujíma. O to ide, že si povedal že kleber je ako igelit a on taký nie je. Nemusíš hneď na niekoho útočiť že býva v hniezde alebo sa na tebe odbavuje. Je to proste fakt, kleber ma horsi difuzny odpor ale stale sa da označiť za stredne priepustny material.
Odpovedať
Ďakujem všetkým čo prispeli v tejto diskúsii ku mojej téme. V tom, či s lepidlom alebo bez už mám jasno, teraz mi prosím ešte poraďte ohľadom vápeno-cementovej omietky. Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od juraj_k:

Ďakujem všetkým čo prispeli v tejto diskúsii ku m…
@juraj_k zlozenie je kleber sieťka a MVR uni alebo Perla interior podľa preferncie povrchu. Perla je hladšia, MVR drsnejší. Mne sa ciac páči MVR
Odpovedať

@sousedekovci89 myslíš, že zakladateľa témy zaují…
@paracetamol123 barabiznu mas akurat tak ty v hlave. V tej tvojej barabizni mam 3x taky dvor a 2x tolko miesta na byvanie za stale menej celkovo investovanych penazi ako v tych tvojich bytovkach nalezato.
Odpovedať

@paracetamol123 Ale ak zakladatel na zaklade tvo…
@dimi3zmv kde som prosím ťa pekne ja tvrdil, že Kleber je ako igelit? 😃 Už včera som ti vravel, že čítaj poriadne kto čo píše a potom otravuj ľudí...
Odpovedať

@paracetamol123 barabiznu mas akurat tak ty v hla…
@sousedekovci89 mám samostatne stojaci bungalow na pozemku 10 árov. Netuším o akých bytovkách naležato trepeš...
Odpovedať

@sousedekovci89 mám samostatne stojaci bungalow n…
@paracetamol123 netvrdil som ze v tom byvas ty. Len ked bez akychkolvek znalosti reality nazves stary dom barabiznou, su jasne tvoje preferencie (nezalezi ake hlavne ze nove).
Odpovedať

@paracetamol123 netvrdil som ze v tom byvas ty. L…
@sousedekovci89 veď som videl fotky....
Odpovedať

@sousedekovci89 veď som videl fotky....
@paracetamol123 ved to sa vobec nevylucuje s mojim tvrdenim. Ale neboj sa nie si sam co tak premysla.
Odpovedať

@dimi3zmv kde som prosím ťa pekne ja tvrdil, že K…
@paracetamol123 napisal si že kleber je parozabrana, parozabrana je napriklad igelit nie kleber. Neobviňuj druhych že nevedia čítať, radšej sa nauč akceptovať svoj omyl.
Odpovedať

@paracetamol123 napisal si že kleber je parozabra…
@dimi3zmv prosím ťa netrep a nauč sa čítať, komu som odpovedal a prečo som prirovnal Kleber k parozabrane... Napoviem ti: zicher: "tak ale neberme príliš citlivo kleber na stene. Všade inde-podkrovie-strecha dávame parozábranu, aby sa nedostala vlhkosť do izolácie..A to je čistý igelit. Prečo by sme sa mali kvôli vzdušnosti stien mali báť nejakého klebru, mi nie je jasné. "
Odpovedať
Článok sa načítava...
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?