Zaseknuté plastové okno na jednej strane

Profilova fotka
Zdravím, mám zaseknuté plastové okno na spodnej strane. Pánty sú na pravo, kľučka je na ľavo. Keď dám kľučku do strany - otvorenie okna dokorán - tak sa vôbec nedá otvoriť, iba horná strana sa uvoľní. Keď chcem dať kľučku hore - vetračka - tak kľučka ide iba tak do 3/4 a potom sa nedá viac dotlačiť úplne zvisle a okno sa neotvorí na vetračku, ale iba sa urobí malá štrbina na strane a hore. Skúšal som sa hrať s kľučkou, zatvárať, otvárať v rôznych polohách, ale nič nepomáha. Vyzerá to tak, akoby záchytky na spodnej strane okna boli zaseknuté. Má niekto skúsenosť s niečim podobným? Dá sa to nejak svojpomocne opraviť? Vďaka. Michatu
Odpovedať
Profilova fotka
Ked das do polohy na otvaranie a skusis okno pod kluckou pridvihnut nejde?? Myslim si ze sadlo a nechce kolik vybehnut z protikusu. Ak to potom pojde tak imbusakom cez spodny pant tocit aby kridlo islo smerom k ramu tym sa pridvihne a da sa to doladit aj na hornom pante ale ram tahas kridlo von z ramu.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to stalo pri našich skoro ročných oknách salamander buevolution 92. tým, že tento typ okien má akoby kolienka, ktoré do seba zapadaju pri otvarani či zatvarani, tak akoby to začiatočne kolienko sa zaseklo.-som si myslela. podla mna by mohla byt aj tato spravna možnost, ale u nas bol dovod ten že okno trochu sadlo..manžel to okno akoby trochu nadvihoval aby "naskočilo na kolienko"...neviem ako lepšie by som to vedela vysvetlit. je možné že aj vy mate nove okno na južnej strane a to okno proste pracuje..aspoň prvý rok určite.
Odpovedať
@nachuja_michatu vyskočilo ti kovanie rámu do "medzipolohy". Máš "vyvesené krídlo okna". V nejakej polohe musí ísť otvoriť, ale bude držať len na jednom rohu. Viac vo videu: https://youtu.be/-_cPgijZfSM Poistka môže byť nie páčka pri kľučke, ale páčka nižšie kľučky, taký pohyblivý mechanizmus treba pritlačiť k rámu okna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Presne, ja mám teraz tento problém a neviem si rady. Vôbec mi nejdú dvere v spodnej časti otvorit, iba v hornej trošku a dolu držia. Poradíte mi, prosím?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?