Zaseknuté okno

Zdravím, chcem sa opýtať, či máte skúsenosť s podobne zaseknutým oknom. Prelúskala som sa viacerými diskusiami, ale nenašla som to naše špeciálne zaseknutie 😄 ide o vysoké úzke okno, ktorého kľučka sa pri zatvorení nedá dať úplne do zvislej polohy. Otovrenie s kľučkou vo vodorovnej polohe (okno dokorán) je možné len čiastočne, tak 10cm potom ho vráti spať, otvorenie do polohy vetračky vôbec nič. Dá sa s tým čosi robiť svojpomocne??
Odpovedať
@zoeinkav Trochu chaoticky napísané, veľmi som nepochopil podstatu. Čo to znamená, že "Otovrenie s kľučkou vo vodorovnej polohe (okno dokorán) je možné len čiastočne, tak 10cm potom ho vráti spať, otvorenie do polohy vetračky vôbec nič." To akože otvoríš okno na 10 cm a samé sa zatvorí? Nedá sa otvoriť dokorán? Čo tomu bráni? A otvorenie vetračky - nedá sa kľučia otočiť do hornej polohy? Alebo kľučku otočíš, ale okno sa nedá otvoriť? Takto z popisu ťažko povedať. To treba vidieť. Možno bude len stačiť nastaviť okno na pántoch, možno sa ulomilo kovanie vnútri. Keby si okno otvorila, tak treba pozrieť, či tie čapíky, ktoré ho zatvárajú, či sa všetky hýbu, ak točíš kľučkou. Ak áno, treba to nastaviť. Ak niektorý sa nehýbe, tak je zlomené kovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Prepac ale tiez som nepochopil co vsetko sa s tym oknom neda, ale aj da. Mozno by bolo lepsie pridat aj nejaake fotky, ako sa da vlastne okno otvorit, alebo by to chcelo kepsi popis
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 podla mna to bude zlomené celoobvodové kovanie a niektorý čap ostal zaseknutý v protikuse. Jednoznačne treba osloviť niektorého z oknárov, mudrlanti z MS to telepaticky na dialku opravit nevedia.
Odpovedať
Profilova fotka
tých, čo vám robili okná ste sa nepokúšali osloviť? môže to byť problém, ktorý vy sami ani nevyriešite.
Odpovedať
@prirodokochac @zoeinkav Ak to bude zlomené kovanie, tak treba vysadiť okno z pántov a rozobrať kovanie. A to už svojpomocne asi neopravíš, keďže s tým nemáš skúsenosť.
Odpovedať
@prirodokochac ďakujem krásne. Budem asi musieť. Ako som uviedla, všade som našla len vyvesené, zaseknuté okná na jednej strane, čo ale nie je môj prípad. Myslím, že je celkom jasne a polopatisticky popísané čo je problém. @chrobak7 myslím, že Nič nezrozumiteľné na tom čo píšem nie je. Jednoducho ak okno otvárate dokorán, Kľučka je vo vodorovnej polohe. Ak ju dávate na vetračku alebo je zatvorené Kľučka je v polohe zvislo. Píšem to tak presne len aby bolo pochopené, čo myslím, akú polohu okna. Nemyslím, že sa to dá jasnejšie 🙂 budem volať odborníka a asi sem dám aj výsledok. Len som nikoho veľmi kontaktovať nemohla, keďže sa to stalo cez sviatky, víkend. Ďakujem ešte raz.
Odpovedať
@chrobak7 hýbu sa všetky čapy, tak verím, že nič zlomené 🙂
Odpovedať
@zoeinkav Musím povedať, že ani mne nebolo úplne jasné čo znamená otvorené na desať centimetrov a potom ho vráti späť. Ak sa dá otvoriť len na desať cm ako vieš, že všetky čapy sa hýbu? Ja predpokladám, že problém bude asi s tzv. nožnicami-tak sa nadáva tomu mechanizmu navrchu okna, ktorý umožňuje vyklopiť okno na vetranie, pretože jeho vyskočenie môže spôsobiť, že pustí krídlo len na kúsok a ťahá ho späť. Vytiahnuť smerom dole pomocou šrobováka /používa sa na to montážna kľučka, ale tú doma nemáš/ kolík na vrchnom pánte, okno nahnúť smerom dnu a pri súčasnom otáčaní kľučkou zacvaknúť mechanizmus do správnej polohy. Alebo okno úplne vysadiť a spraviť to isté-je tam lepší prístup ak je zvesené.
Odpovedať
Profilova fotka
@zoeinkav uff, to by bol prúser ako šľak, to už by sa s tým asi veľa narobiť nedalo predpokladám🙂
Odpovedať
Záhada vyriešená, zlomená hokejka za 69e. Takže tak 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?