Vymena okien - detail vonku

Menim par malych okien na prizemi rodicovskeho domu. Zvonku nechcem rezat z celeho pasu kabrincov, takze parapetny plech kvoli okapnickam nevojde. Vyriesil by som to nalepenim dlazby podobneho odtiena, aj doteraz tam nebol plech ale kabrince v spade. Mozem tam flaknut cementovy poter do spadu a na to flexklebrom nalepit dlazbu? Treba to nejak dilatovat od ramu okna? Napadlo ma nalepit na ram tesnenie co ide na U profily, ale neviem, ci je vhodne/nutne. Vdaka oknari.
Odpovedať
Ja by som tu dlazbu nalepil tak aby bol jej koniec pod okennym ramom /biely profil/ a pri styku dlazba-okno vysparoval silikonom.Mam tak riesene napr. kupelne z vnutra
Odpovedať
Profilova fotka
nie som oknar, ale silikonu by som sa vyhol, UV ziarenie ho do 2 rokov zlikviduje. Skus pouzit SIKA SikaFlex 11FC PU a sparu pretriet akrylom. DIlatacnu sparu by som nechal cca 0.5cm. Nie je to bohvieake riesenie, ale ako sa vravi, kde nic nie je, ani cert neberie :)
Odpovedať
@mgx Ved to, ze doteraz to bolo zababrane len fugovackou a 35 rokov bez problemu. Mozno vidim problem tam, kde nieje :-D
Odpovedať
@kejsix menej je viac :-) kup dlhu kachlicku a osad ju ako parapet v spade a mas pokoj. Poliaci sa napr neparaju ani s paskami na okna, z vnutra to pretru pur penu akrilom a z vonku daju paropriepustnu pasku :-)
Odpovedať
@kejsix Avšak treba mať na pamäti, že dlaždice nemajú okapový nos a treba počítať so zatekaním pod dlaždice a po kabrincoch. Videl som niečo také na oknách bytovky a po daždi to bolo popod okno celé mokré. To bol ale asi extrémny prípad a úplne zle urobené.
Odpovedať
Dajte si urobiť parapety na mieru. Kde robia oplechovanie na strechy. Určite by vedeli naohybat tak aby vám to vošlo
Odpovedať
@rkorba Tak to presne zamyslam, mam 450x175 mrazuvzdornu dlazbu, co mi ostala z kupelne :-D @viktor811 s tym pocitam, ze to stecie po stene. Tak to bolo aj doteraz, ale je to dobre nadkryte presahom strechy, tak to nevadi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?