Vonkajšie žalúzie, odolnosť proti vetru.

Zdravím, máte niekto priamu skúsenosť s poškodením vonkajších žalúzií vetrom? Máte veterné čidlo? Ak áno, na akú rýchlosť ho máte nastavené? Myslíte, že záleží v akej polohe žalúzie sú (teda ak sú práve spustené). Mám na mysli, či je rozdiel ak sú úplne zatemnené alebo ak sú lamely vo vodorovnej polohe.
Odpovedať
Profilova fotka
@miso555 toto ti musí zodpovedať montážna firma. Čidlo je dobra vec len kapku drahá 😕
Odpovedať
@miso555 Neviem aky silny vietor u vas fuka. Ja byvam na kraji obce pri poli, vie tu fucat teda poriadne. Zaluzie mam Z90 od Lamellandu. Jazdia v plastovych kolikoch, zamerne, vraj je lepsie ked to vietor vylomi nez aby pokrutil cele lamely a poskodil aj vodiacu listu. Mozem zatial pootvrdit ze som nechal zaluzie zatiahnute aj pri dost silnom vetre (70km/h odhadom) a prezili bez ujmy, ani sa nezdalo ze by chceli odletiet.
Odpovedať
@miso555 Musela by to byť fest víchrica, ak nie uragán, aby tú lamelu vytrhlo alebo aspoň deformovalo. Ja som si to čidlo dal, ale bolo to nastavené tak, že už pri silnejšom vetre, čo bežne je aj za slnečného počasia, sa žalúzie vytiahli. Tak som to prestavil - od oka, lebo inak sa to nedá (musel by som čakať na taký vietor, ktorý by bol hraničný, aby som vedel, kedy dá čidlo signál) a zatiaľ nebol taký vietor, ktorý by žalúzia zdvihol. A bežne sú žalúzia aj tak vytiahnuté v kastlíku. Takže si myslím, že ak sa rozhoduješ na základe ceny o čidle, tak ti je zbytočné. Ak ho chceš, a máš na to financie, tak si ho kúp a nepozeraj na cenu. A to, že či sú úplne zatemnené alebo vo vodorovnej polohe - to už príliš komplikuješ a teoretizuješ.
Odpovedať
Mne Veterne čidlo na dom firma co robila zaluzie neodporucala ze to niekedy zvykne narobit aj problemy. Ze skor cidla davaju na nejake velke haly/vacsie budovy kde su uz tie rozmery zaluzii o dost vacsie.
Odpovedať
Zatvorene vs. vodorovna - ak su zavrete, pri vetre maju vacsiu plochu a viac sa do nich vietor opiera, cize viac buchaju. Ale to ma vplyv asi len na teba ked si vnutri a pocujes to trieskat. Ked su otvorene, menej nimi trieska vietor. Tolko moja skusenost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?